Share |

Kooveen naisten tuplapeliviikonlopusta 2 pistettä

Share |
21.02.2017

Kooveen naisten tuplapeliviikonlopun saldoksi jäi 2 pistettä kovasta yrittämisestä huolimatta. Lauantain peli EräViikinkejä vastaan näyttää tulosten valossa selvältä, mutta alku oli tässäkin pelissä kankeaa. Kuitenkin maalihanojen auettua tamperelaiset olivat pitelemättömiä. Sunnuntain pelistä SB-Prota vastaan odotettiin tasaista kamppailua ja sitä se olikin, ensimmäistä erää lukuunottamatta. 

EräViikingit – Koovee 2 - 8

 

EräViikingit oli samoista sijoista kamppailevien joukkueiden kohtaamisessa alkuun niskan päällä. Maali jäi kuitenkin tekemättä, ja viimeistään Ellinoora Huotarin avausmaalista lähtien Koovee sai pelinsä kulkemaan. Vahvimmillaan vieraat olivat toisessa erässä, joka oli maalitilastojen mukaan todellinen Veera Kauppi -show. Vasta toista kertaa tällä kaudella kentälle päässyt peluri komisteli lukemat 0-1:stä 0-5:een, ja neljän suoraan meni aikaa 12 minuuttia 36 sekuntia. Oona Kauppi säesti tehopistein 1+2, Ellinoora Huotari ylsi 1+1:een ja Mia Vallenius 0+2:een. Tähtiä oli kuitenkin enemmän kuin yksi. Erityisen tyytyväinen päävalmentaja Tiina Röning on kehitykseen viime aikoina paljon parjatussa puolustustyöskentelyssä.

32129067574_6330de04e7_k.jpg

” Ratkaisu tuli klassisesti puolustuspelin kautta. Joukkue puolusti paremmin ja paremmalla asenteella kuin aikoihin. Olimme pallollisena tasapainoisempia ja taitavampia. Kahdeksan maalia on myös hyvä määrä viimeistelyä, mutta kyllä me myös hassasimme paljon paikkoja. Jokin terävyys siitä puuttui. Mutta on tosi vaikea olla hullun terävä, kun kaveri kävelee, ” päävalmentaja luonnehtii.

Kooveen naisten joukkueen kokeneimpiin kuuluvien Kauppien lisäksi Kooveessa kokeilevat siipiään myös toiset kaksoset, kohta 15 vuotta täyttävät Ruostilat. Kolmosketjun Julia Ruostila teki EräViikinkejä vastaan ensimmäisen liigamaalinsa.

” En olisi uskonut, että tässä pelissä varsinkaan olisi tämä eka maali tullut. Hyvältä tuntuu. Huusin keskikentästä, että täällä on, ja Mia (Vallenius) veti sellaisen korkean pallon, johon osuin, ja kimposi siitä maaliin. Itselläni ei niin muita tähtihetkiä ollut, mutta tykkäsin tulla joukkueen kanssa ja pelata, sekin oli aikamoinen tähtihetki. Joukkue pelasi tosi hyvin yhteen. Puhetta kuului, syötöt kulkivat ja kaikki hakivat hyvin paikkaa, ” Ruostila kehuu.

32848167341_25478a00c7_k.jpg

 

SB-Pro – Koovee 6 – 5

 

Koovee lähti haastajana sunnuntain peliin, sillä edellinen kohtaaminen Tampereella oli päättynyt nurmijärveläisten selkeään 2-8 voittoon.

Ottelun alku sai epämieluisan alun, kun Pro pamautti kotijoukkueen jo 3-0 johtoon ensimmäisten 12 minuutin aikana. Ensimmäinen erä olikin Kooveen naisilta melkoisen sekava ja omia maalipaikkoja ei saatu luotua juuri ollenkaan. Erätauolla oli selkeästi miettimisen paikka ja ilmiselvästi jotain tapahtui, sillä kentälle tuli aivan uudella ilmeellä pelannut Koovee. Vieraat hallitsivat hyvin pallollisella pelillä ja niinpä erän puoliväliin mennessä lukemat olivat kaventuneet 3-2.  Pro sai kuitenkin jutun juonesta kiinni ja kasvatti etumatkansa toisen erän lopulla jälleen kolmen maalin eroksi.

Kolmannen erän alku oli taas vahvasti Kooveen ja niinpä joukkueensa parhaana pelaajana palkittu Tuulia Aho kavensi eroa maalilla ja Oona Kauppi toi tamperelaiset jo yhden maalin päähän kotijoukkueesta.  Pro onnistui kuitenkin vielä kerran maalinteossa, ja kun Koovee ei onnistunut vimmatusta yrittämisestä huolimatta pääsemään tasoihin, kirjattiin loppulukemiksi 6-5.

Päävalmentaja Tiina Röning kuitenkin kiitteli joukkuetta hyvästä peliesityksestä, ensimmäisen erän katastrofista huolimatta: ” Peli osoitti, että hyvällä omalla pelillä olemme valmiit haastamaan minkä tahansa joukkueen ja viemään pisteet kotiin. Valitettava tosiasia vain on, että kolmea maalia eteen ei Pron tasoiselle joukkueelle ole varaa antaa. ”

 

Seuraavaksi Kooveen naiset kohtaavat tulevana lauantaina NST:n Lappeenrannasta. Kohtaaminen NST:n kotiluolassa päättyi lukemiin 7-5. Tuossakin ottelussa Kooveen heikko avauserä vesitti haaveet voitosta, joten nyt on paikka näyttää, että joukkue saa pelattua ehjät 60 minuuttia ja lopputulos on sen mukainen – selkeä voitto hallitsevasta suomenmestarista.

 

Koovee – NST Tesoman palloiluhallissa 25.2. klo 14.45.

Otteluun pääsee Veikkauskorttia näyttämällä kaksi yhden hinnalla. TERVETULOA!

 

TILASTOT EräViikingit – Koovee

TILASTOT SB-Pro - Koovee

N1ILOn SB-Pro-pelin haastattelussa Tiina Röning ja Julia Ruostila

Juhani Järvenpään kuvat ErVi - Koovee

__________________________________________________

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Radio N1ILO: Kimmo Pitkänen

Kuvat: Juhani Järvenpää

 

 

 

18.04.2017Kooveen A-pojille uudet valmentajat
17.04.2017Koovee ja Intersport Koskikeskus yhteistyöhön, myös Fat Pipe jatkaa kumppanina
14.04.2017Naisten II-joukkue hakee ensi kaudelle naispelaajia
13.04.2017 14:30Kooveen tyttöakatemiassa hyvä tekemisen meininki - tule mukaan!
13.04.2017Kooste Kooveen tyttöjen kahdesta ensimmäisestä finaalisarjan ottelusta
13.04.2017Kooveen A-tytöille kultaa!
12.04.2017Valmentajahaku käynnissä, NYT!
11.04.2017A. ja B-poikien try-outit käyntiin huhtikuussa
02.04.2017Kooveen uusi koti AutoCenter Areena esittelyssä
30.03.2017Kooveen naiset saavat kaksi paluumuuttajaa uudelle kaudelle

Siirry arkistoon »