Share |

Kooste Kooveen tyttöjen kahdesta ensimmäisestä finaalisarjan ottelusta

Share |
13.04.2017

Finaalien ensimmäinen täplä kirjattiin vieraskentällä 8-4 voitolla (0-1, 4-1, 4-2).

Porvoo vei ensimmäisen erän Alisa Kettusen maalilla, mutta toisen erän Kooveen tasoituksen jälkeen ottelu mentiin loppuun saakka Kooveen komennossa. Porvoo oli kuitenkin takiaisen lailla kiinni puntissa ja piti pelin tasaisena viimeiselle kympille asti. Ja kuten niin monesti on sanottu, että salibandyn ratkaiseva osuus on pelinaisten kymppi, niin tänään tuo taas tuli todistettua. Viimeselle kympille Koovee lähti 5-4 johtoasemassa ja aikajanalla 51.00-52.15 pallo toimitettiin kolmesti vastustajan maaliin.

Kooveen tehopelaajina häärivät Veera Kauppi (3+1), Oona Kauppi (3+1) ja Tuulia Aho (0+4). Porvoon parhaat pistetytöt olivat Juulia Nurme (2+0) ja Petra Mussalo (0+2).

Valmennus löysi parannettavaa joukkueen avauspelaamisesta sekä aloitusten voittamisesta. Iso plussa tuli joukkueen taistelusta sekä nousujohteisesta pelaamisesta. Lisäksi C-ikäiset juniorit onnistuivat hienosti ensimmäisessä finaalissaan.

 

Toinen finaali pelattiin sunnuntaina Kaukajärven Spiralilla. Koovee Akatemian tytöt nappasivat toisen täplän voittaen lukemin 6-4 (2-0, 2-0, 2-4). Tunnelma kotihallissa oli upea. Ensimmäisen finaalin tavoin ennen ottelua ilmoille kajahti Maamme-laulu, kun Iki-Koovee Outi Mikkola tarjosi kylmiä väreitä upealla lauluäänellään.

Ensimmäinen erä oli Kooveen tytöiltä tähän mennessä finaalien parasta tekemistä. Pallollinen peli oli hyvätasoista ja kentän eri osa-alueilla onnistuttiin tasaisesti. Hieman huolellisemmalla viimeistelyllä johtolukemat olisivat voineet olla suuremmatkin.

Toinen erä mentiin numerollisesti myös Kooveen tahdissa, mutta PSS pääsi paremmin peliin kiinni ja maalipaikkoja alkoi syntyä myös kotijoukkueen päähän. Erän alussa nähty Kooveen kolmas maali oli yksi kevään upeimmista osumista, kun Veera Kauppi täräytti Mia Valleniuksen syötön jälkeen upean rystyswingin. PSS:n maalivahti Pinja Askola ei ehtinyt kissasta sanoa edes k-kirjainta, kun pallo tärähti oikeaan yläpesään.

Kolmannessa erässä porvoolaiset löivät kaiken likoon ja nostivat omaa tasoaan. Koovee pelasi kuitenkin sisukkaasti taistellen ja viimeistellen erässä jälleen pari maalia. PSS yritti lopussa kuroa Kooveen etumatkaa umpeen vielä ilman maalivahtia ja onnistuikin kertaalleen. Heti neljännen maalin perään kiri lopahti, kun Jasmiina Järvinen otti pelin ainoan rangaistuksen ajassa 57.48 ja kotijoukkue pelasi fiksusti ottelun loppuhetket.

Kooveen kovimmat pisterohmut olivat hattutemput (3+0) viimeistelleet Veera Kauppi ja Natalia Pitkäkangas. Kahden maalisyötön Elli Huotari raatoi vahvasti molemmilla kenttäpuoliskoilla ja Kristiina Tarkiainen otti tärkeitä torjuntoja.

IMG_3117.jpg

______________________________________

Teksti: Katja Tyyskänen

Kuva: Esa Takalo

18.04.2017Kooveen A-pojille uudet valmentajat
17.04.2017Koovee ja Intersport Koskikeskus yhteistyöhön, myös Fat Pipe jatkaa kumppanina
14.04.2017Naisten II-joukkue hakee ensi kaudelle naispelaajia
13.04.2017 14:30Kooveen tyttöakatemiassa hyvä tekemisen meininki - tule mukaan!
13.04.2017Kooste Kooveen tyttöjen kahdesta ensimmäisestä finaalisarjan ottelusta
13.04.2017Kooveen A-tytöille kultaa!
12.04.2017Valmentajahaku käynnissä, NYT!
11.04.2017A. ja B-poikien try-outit käyntiin huhtikuussa
02.04.2017Kooveen uusi koti AutoCenter Areena esittelyssä
30.03.2017Kooveen naiset saavat kaksi paluumuuttajaa uudelle kaudelle

Siirry arkistoon »