Kokemusta miesten joukkueeseen tulevalle kaudelle

19.04.2019 14:00

Tulevalle kaudelle Divarissa Koovee pyrkii kokoamaan joukkueen, jolla on mahdollisuus taistella noususta takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Nousu takaisin Salibandyliigaan on seuran tavoitteena lähitulevaisuudessa, mutta Divarin runkosarja ja pudotuspelit ovat vaativa urakka, joka vaatii oikeanlaisen koostumuksen joukkueessa, osaavan valmennuksen ja onnistumisia joka tasolla. Joukkueen koostumuksen osalta yksi merkittävä palanen on kokemus ja tässä vaiheessa pääsimme täydentämään joukkuetta näiltä osin. Lähitulevaisuudessa tulemme tiedottamaan jatkosopimuksista viime kauden joukkueen osalta ja järjstelyistä edustusjoukkueen ja A-juniorien järjestelyjen osalta.

Valmennuksen osalta Arto Riihimäen kiinnitys päävalmentajaksi oli tärkeä ensimmäinen askel ja sen jälkeen sopimusmielessä on edustusjoukkueen osalta keskitytty pelaajasopimuksiin. Seura on myös saanut juniorivalmennuksen hyviin käsiin, kun Matti Kaipio saatiin erittäin tärkeään rooliin A-poikien valmennukseen ja akatemiavaiheen valmennuspäälliköksi. Naisten päävalmentajana jatkaa Kari Lehtisalo ja tämä kolmikko vastaa Kooveen huippu-urheiluvaiheen valmennuksesta. Taitovaiheen valmennuspäällikön nimi kerrotaan lähiviikkojen aikana ja tuolla nimityksellä myös juniorivalmennus on kokonaisuudessaan kasassa tulevalle kaudelle.

Salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho: "Joukkueen taustoilla on tehty paljon töitä sopimusten kanssa ja nämä kiinnitykset valmennukseen ja pelaajiin ovat meille erittäin tärkeitä. Olemme sanoneet jo aiemmin, että tavoitteena on nousta takaisin Salibandyliigaan mahdollisimman pian ja luonnollisesti sitä tavoitellaan jo tulevalla kaudella. Näillä pelaajilla on kokemusta tiukoistakin peleistä ja sitä me tulemme Divarissa tarvitsemaan, jotta tavoite saavutetaan."

Koovee_pelaajat_190419.jpg

Aiempaa kokemusta Kooveesta nyt julkistetuista pelaajista on Aki Hietasella (kuvassa ensimmäinen vasemmalta) ja Mikko Revolla (kuvassa toinen vasemmalta). Hietanen on Kooveen oma kasvatti, pelasi muun muassa Kooveen pronssimitalijoukkueessa ja sen jälkeen pitkään Sveitsin pääsarjatasolla. Viime kaudelle Hietanen palasi Suomeen ja pelasi Salibandyliigaa Nokialla. Toinen puolustaja Mikko Repo on pelannut Kooveessa A-junioreissa ja miesten joukkueessa ja siirtyi kaksi vuotta sitten naapuriseuraan ja palaa nyt takaisin. Neljän Sveitsissä vietetyn kauden lisäksi Hietasella on otteluita Salibandyliigassa yhteensä kuuden kauden ajalta 108. Revolla on vastaavasti Salibandyliigan kokemusta seitsemän kauden ajalta 164 ottelun verran.

Sekä puolustajana että hyökkääjänä Salibandyliigassa pelannut Ville Kangasmäki (kuvassa kolmas vasemmalta) on kokonaan uusi tuttavuus Kooveessa. Alun perin Classicin kasvatti on pelannut kasvattiseuransa lisäksi pääsarjaa urallaan Ilveksessä, Westend Indiansissa ja viimeiset kolme vuotta Nokian KrP:ssä. Yhteensä Kangasmäki on pelannut Salibandyliigassa 199 ottelua kymmenen kauden aikana tehoilla 70 + 25 = 125.

Maalivahti Antti Kortetmaa (kuvassa oikealla) pelasi viime kaudella Nokian KrP:n maalissa kymmenessä runkosarjan ja neljässä pudotuspeliottelussa. Runkosarjan torjuntaprosentti Kortetmaalla oli 73,18. Kortetmaa on pelannut kolme viimeistä kautta Salibandyliigassa Nokian KrP:n riveissä pelattuaan sitä ennen kakkosdivisioonaa tamperelaisessa Soittorasiassa.

Kooveen tulevan kauden päävalmentaja Arto Riihimäki: "Olen tyytyväinen, kun joukkueeseen saadaan myös kokemusta mukaan. Hietanen on itselleni tuttu pelimies jo aiemmista ympyröistä, joten tiedän mihin hän pystyy. Repo ja Kortetmaa tuovat tarvittavaa kokemusta joukkueen takalinjoille. Kangasmäki pystyy pelaamaan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja sitä kautta antaa hyviä vaihtoehtoja joukkueen peluutukseen."

Joukkue aloittaa harjoittelun tulevaa kautta varten toukokuun aikana ja Arto Riihimäki aloittaa omassa pestissään kesäkuun alussa palatessaan Suomeen Sveitsistä.

Katso myös lyhyt video pelaajien käynnistä AutoCenter Areenalla.

 

21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
09.01.2020Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa
08.12.2019Miehille neljä pistettä viikonlopusta
07.12.2019Miehillä kahden ottelun viikonloppu edessä
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella
06.10.2019Värikäs taistelu päättyi Kooveen miesten voittoon
27.09.2019Kaksi pistettä Vantaalle, yksi Tampereelle
27.09.2019Miehet kohtaavat illalla SB Vantaan

Siirry arkistoon »