Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa

09.01.2020

Valmentajat valitsevat joka kuukausi Divarin kuukauden pelaajan. Tässä kuussa valinta päätyi Kooveen Peteris Trekseen, joka on tähän mennessä kerännyt pisteet 15+15 Divarin runkosarjassa. Joulukuussa Trekse keräsi kuudessa ottelussa pisteet 5+5 Kooven voittaessa noista otteluista neljä ja hävitessä kaksi. Latvian maajoukkuepelaaja tuntuu kotiutuneen Divariin ja alla hiukan lisää "Peten" tunnelmia valinnan yhteydessä.

Kuten joukkuetta seuranneet ovat hallilla nähneet, Peteris Trekse on ollut vaarallinen koko kauden ajan ja peliesitykset ovat olleet hyviä. Kuitenkin "Kuukauden pelaaja"-valinta oli yllätys Trekselle itselleen: "Tottakai tuntuu hyvältä, että valitaan kuukauden pelaajaksi, mutta en sitä itse odottanut."

Latvian miesten maajoukkueeseen vuoden 2018 MM-kisoissa noussut Trekse tuli Tampereelle kesällä Latvian maajoukkueen ja Kooveen päävalmentajan Arto Riihimäen houkuttelemana: "Oli tietenkin itselleni selvää millainen pelaaja meille tulee. Olen häntä nyt 2,5 vuotta valmentanut maajoukkueessa ja Pete on pelannut top4-maajoukkueita vastaan hyvin, joka on hyvä tasonmittaus kenelle tahansa."

Suurimman osan ajasta Kooveessa Trekse on pelannut Jani Rajalan johtaman kakkosketjun vasemmassa laidassa, mutta koostumukset ovat vaihdelleet välillä jonkun verran erilaisista syistä johtuen. Näin "Pete" kommentoi asiaa ja kautta ylipäätään tähän mennessä: "Vähän ylä- ja alamäkeä kausi on ollut, osaltaan loukkaantumisten takia. Ne osaltaan kuitenkin vahvistavat joukkuetta ja olemme valmiita pelaamaan erilaisilla koostumuksilla."

Pete_vs_NJ.jpg

Siirtyminen Latvian sarjasta Suomeen ja Kooveeseen auttaa Trekseä kehittymään pelaajana ja pakottaa omaksumaan uusia asioita. Latvian maajoukkueen valmentajana Arto Riihimäellä on kiinnostus kehittää latvialaisia pelaajia tarjoamalla heille mahdollisuuksia pelata ulkomailla. Tampereelle siirtyminen palvelee tässä erittäin hyvin päävalmentaja Riihimäen mielestä: "Pete on nyt hyvässä ympäristössä oman kehityksensä kannalta. Kooveessa me pystymme tarjoamaan erinomaiset olosuhteet kokonaisvaltaiseen harjoitteluun ja sitä kautta pelaajan kehittämiseen sekä seura- että maajoukkueessa."

Divarin pelaaminen verrattuna Latvian kansallisen sarjan pelaamiseen tarjoaa haasteita. Vaikka Latvian taso nousee koko ajan, niin Suomessa taso on lähtökohtaisesti korkeampi ja peli vaativampaa. Peteris näkee suurimpana erona pelinopeuden: "Samalla tyylillä pelaan kuin Latviassakin, mutta nopeamman vauhdin takia aikaa miettimiseen ei ole yhtä paljon kuin Latviassa, vaan ratkaisut on tehtävä nopeammin."

Nuori, 1999-syntynyt pelaaja ei koe olevansa pelaajana läheskään valmis, kun kysytään hänen omia kehityskohteitaan: "Tälle kaudelle suurin muutos ja parannus on se, että teen Koovessa muun joukkueen mukana paljon enemmän voimaharjoittelua, sitä ei Latviassa juuri tehty. Tätä kautta tunnen itseni valmiimmaksi sekä harjoituksissa että peleissä. Lajiharjoittelussa huomaan pystyväni tekemään nopeampia päätöksiä, mutta koko ajan sen suhteen pitää pyrkiä eteenpäin."

Pete_vs_Rangers.jpg

Valmentajan silmään kehitystä on myös tapahtunut, mutta ei Arto Riihimäki pelaajaa helpolla päästä: "Peten vahvuuksia jo Latviassa ovat olleet pallollinen pelaaminen sekä pelin ennakointi, niissä kehitys on jatkunut, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on paljon vielä varaa kehittyä."

Trekse on tällä hetkellä Kooveen paras pistemies Divarissa 15+15-tehoillaan ja tehoja varmasti kaivataan loppukaudellakin, kun sarjasijoituksia ratkotaan. Divarin runkosarjaa on vielä jäljellä Kooveen osalta kahdeksan ottelua ja suurella osalla joukkueista pari ottelua enemmän. Kysyttäessä onko maalinteko vai syöttäminen mukavampaa, Pete vastaa: "Ei sillä minulle niin kauheasti väliä ole. En erityisesti seuraa pisteitä, mutta totta kai hyökkääjänä tietää, että maalintekoon pitää pyrkiä ja laukoa kohti maalia. Syöttämisessä on hienoa se, että silloin tietää auttavansa joukkuekaveria ja joukkuetta, siksi se on minusta ehkä mukavampaa kuin maalinteko."

Pete_vs_Josba.jpg

Koovee keikkuu tällä hetkellä Divarin piikkipaikalla, mutta taistelu sijoituksista tulee olemaan kiivasta runkosarjan loppuun asti. Divari on tälläkin kaudella osoittautunut sarjaksi, jossa voimasuhteet eivät ikinä ole kovin selviä ja voitoista taistellaan viime hetkiin asti. Kooveen seuraava kotiottelu on keskiviikkona 15.1.2020, jolloin vastaan asettuu AutoCenter Areenalla FBC Turku. Samassa yhteydessä Peteris Trekse palkitaan virallisesti Divarin kuukauden pelaajana.

Tervetuloa hallille tai seuraamaan ottelua SolidSportin kautta!

Kuvat: Esa Takalo

21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
09.01.2020Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa
08.12.2019Miehille neljä pistettä viikonlopusta
07.12.2019Miehillä kahden ottelun viikonloppu edessä
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella
06.10.2019Värikäs taistelu päättyi Kooveen miesten voittoon
27.09.2019Kaksi pistettä Vantaalle, yksi Tampereelle
27.09.2019Miehet kohtaavat illalla SB Vantaan

Siirry arkistoon »