C1- ja C2-pojilla opettavainen syyskausi SM-sarjoissa

22.12.2017

Kooveen molempien C-poikien edustusjoukkueiden selviytymistä SM-sarjoihin voidaan pitää tälle kaudelle mainiona suorituksena. Itse SM-sarjoissa C1- ja C2-poikien joukkueet ovat esiintyneet tuloksellisesti vaihtelevasti. 

C1-poikien tavoitteena kasvaa joukkueena ja urheilijoina

C1-pojat selvittivät tiensä SM-sarjaan vasta toisen karsintavaiheen jälkeen ja joukkue lähti sarjaan odottavin tunnelmin. Edellinen SM-sarjakausi oli mennyt jopa ehkä hieman yli odotusten, mutta toisaalta tälle kaudelle joukkue sai muutamia vahvistuksia aikaisemman rungon ympärille. Pääkallo-sivuston kausiennakossa Kooveeta ennakoitiin sarjan keskivaiheille eikä playoff-paikkaakaan pidetty "mahdottomana" yllätyksenä. Poikien keskuudessa kauteen lähdettäessä oli aistittavissa sellaista tunnelmaa, että joukkueen pitäisi kyllä pystyä tasaväkiseen kamppailuun melkeinpä kaikkia vastustajia vastaan.

Runkosarjan ensimmäinen puolikas on osoittanut, että odotus tasaväkisistä kamppailuista piti paikkansa, mutta pistemielessä syyskausi on kuitenkin ollut Kooveelle vaatimaton ja joulutauolle lähdettäessä joukkue majaileekin sarjan toiseksi viimeisellä sijalla. Sarjataulukko ei valehtele ja peli on kokonaisuus - SM-sarjassa on keskimäärin niin kovia joukkueita ja pelimiehiä, että voittoihin vaaditaan erinomaista onnistumista kaikilla osa-alueilla: oman maalin suojelussa, maalinteossa, henkisellä puolella ja henkilökohtaisissa ratkaisussa ja tätä kokonaisuutta tarkastellen Koovee on ansainnut sarjataulukossa nykyisen paikkansa.

Mutta sarjataulukon tutkiminen ja pistemäärien vertailu on vain yksi tapa mitata menestystä ja onnistumista. Junioriurheilussa, myös kilpatasolla, tätäkin tärkeämpää on miettiä myös sitä kaikkea muuta, mitä lajin harrastamiseen liittyy. Urheilullinen elämäntapa, halu kehittyä, työnteon arvostaminen, ryhmässä toimiminen, sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin ja tapoihin ovat esimerkkejä asioista, jotka kantavat hedelmää riippumatta siitä, tuleeko peleistä "riittävästi" pisteitä vai ei.

Kokonaisuudessaan C1 SM-sarja on tällä kaudella kovatasoinen eikä mikään sarjan joukkueista ole pelkkä "heittopussi" tai toisaalta sellainen, joka voittaisi kaikki pelinsä leikitellen. Edelliseen kauteen verrattuna virkistävää on myös se, että sarjassa on nyt jonkinlainen lisäripaus yllätyksellisyyttä, mikä näkyy tällä hetkellä myös sarjataulukossa.

Kevätkaudelle lähdettäessä Kooveen C1 -poikien tavoitteet ovat yksinkertaiset: harjoitella edelleen laadukkaasti, kehittyä ja nauttia salibandystä.

C2-pojat kehityksen tiellä SM-sarjassa

Kevään tiukkojen tryoutien jälkeen kun joukkue oli valittu ja edelliset kaudet saatiin päätökseen, alkoi virallisesti C2-joukkueen ensimmäinen urakka. Tavoitteeksi syksylle asetettiin SM-sarjapaikka. Valmennuksessa tällä kaudella tahtipuikkoa heiluttaa esimmäistä kertaa henkilökohtaisella urallaan Samu Aho, jonka takaa löytyy liigakenttiäkin dominoivat Kooveen kippari Samuli Salomaa ja puolustuksen raketti Matias Lintula. Neljäntenä lenkkinä kokemusta tuo pitkään 03-ikäluokassa valmentanut Jussi Lavikainen.

Treenaaminen alotettiin käytännössä heti joukkueen muodostumisen jälkeen ja tiedossa oli että taivoitteeksi asetettu sarjapaikka ei tule helpolla, joten töitä oli tehtävä. Kevään ja alkukesän aikana niin laji- kuin fysiikkaharjoituksissa nähtiin nippu motivoituneita ja kovan itseluottamuksen omaavia nuoria urheilijanalkuja. Syksyn karsinnat odottivat kulman takana ja valmannustiimissä lyötiin päitä yhteen miten sarjapaikkaa toivoitteleville pojille luotaisiin paras mahdollisuus pärjätä ja ansaita paikka ikäluokan kovimmalla sarjatasolla. ”Hyökkäys on paras puolustus” sai uuden muotoilun: ”Timanttinen puolustus on paras puolustus”. Tätä lähdettiin toteuttamaan uudella pelisysteemillä jonka tarkoitus on pitää oma pää kettumaisena paikkana vastustajalle ja hyökätä vastaan nopeasti tilaisuuden tullen. Niinsanottua tuplaweetä ajettiin sisään ja pikkuhiljaa oma uusi pelitapa alkoi kehittyä ja pelaajat saivat kiinni systeemistä, jolla lähdettiin tulevalle kaudelle. Ennen karsintoja päästiin testaamaan miten kesän harjoittelu on tuottanut tulosta kun pelattiin peräkkäisinä päivinä tampereella ja porissa harjoitusotteluita. Peleistä jäi hyvä maku ja oltiin valmiita seuraavan viikon karsintoihin helsingissä.

Ensimmäisen karsintakierroksen vastustajiksi arpa toi Classic II, PSS mustan, Eräviikingit II sekä Merikoski SBT:n. Luottavaisin mielin karsintoihin lähtenyt Koovee C2 joukkue aloitti vahvasti kahdella voitolla classicista ja PSS mustasta. Kolmas peli tiedettiin etukäteen kovaksi isokokoiseksi joukkueeksi ja ottelusta muodostui äärettömän jännä ja tasainen ottelu jota molemmat johtivat ja hallitsivat vuorollaan. Lopputulos 4-5 vastustajalle,joka käytännössä tarkoitti sitä että sarjapaikkaa lähdetään hakemaan seuraavana viikonloppuna karsintojen toiselta kierrokselta jos viimeisessä ottelussa kaatuu eräviikinkien II joukkue. Kaatuihan se, ja maaliero 24-15 loi uskoa että sarjapaikka viellä otetaan. Toinen kierros, vastustajina Nurmon jymy sekä Kirkkonummen Rangers. Hienoisena ennakkosuosikkina turnaukseen lähtenyt Koovee ei säästellyt kummassakaan ottelussa ja molemmat päättyivät 6-2 voittoihin joka tarkoitti että C2-ikäluokassa pelataan suomenmestaruudesta.

Pieni tauko peleistä ja sarja potkaisiin käyntiin oulussa. Peleihin lähdettiin jälleen luottavaisesti ja hyvällä hengellä. Ensimmäinen ottelu olikin karsintojen ensimmäisellä kierroksella niukasti kooveen voittanut Merikoski, joten tiedettiin mitä oli tulossa. Äärimmäisen tiukka peli meni hienokseltaan Mk:n hallinnassa ja summerin soidessa taululla vastustajalle 4-6 joista viimeisen iski vastustaja tyhjään maaliin. Toisessa ottelussa OLS tiedettiin myös kovaksi ja peli jatkui samanlaisena kuin edellisessä, puolustettiin kovaa ja hyökättiin vastaan tilaisuuden tullen. Lopputulos kuitenkin jälleen niukasti vastustajalle ja tyhjiin iskettiin jälleen ratkaisumaali.Oulusta jäi kuitenkin käteen hyvät ottelut kovia vastustajia vastaan ja tiedettiin että voidaan pelata tasaisesti voitosta.

Seuraavat ottelut pelattiin tampereella ja vastassa tällä kertaa Fosu ja Sb Vaasa. Pelit jatkuivat samaa rataa kuin edellisenä viikonloppuna, tasaista vääntöä molempiin päihin. Ensimmäisenä vastaan asettui Fosu josta oli alla selkeä voitti harjoitusottelusta enne kauden alkua. Tällä kertaa Fosu oli todella erilaisella asenteella liikenteessä ja peli päättyi lopulta jälleen niukkaan tappioon 4-5. Toisessa ottelussa Koovee ja SB-vaasa jatkoivat samalla tiellä ja tiukan ottelun lopputulos 7-4 josta pisteet matkasivat Vaasan suuntaan. Tiukassa ottelussa vaasa ratkaisi edun itselleen tekemällä lyhyessä ajasssa kolme maalia kooveen pienen nukahduksen aikana, eikä Koovee hyvästä pelistä huolimatta saanut loppukiriä toteutettua.

Neljä seuraavaa ottelua toivat vastaan Oilers NG, Naantalin, Indiansin ja TPS:n. Joukkueessa oli kova usko siihen että voidaan voittaa jokainen ottelu, jos pelataan paljonpuhuttua ”omaa peliä” ja saadaan ottelut vietyä läpi kokonaisuudessaan ilman nukahduksia. Ensimmäisenä vastaan asettui Oilers ja tiukan väännön jälkeen taululla 6-6. Koovee teki hienon nousun 6-3 takaajoasemasta ottelun lopussa ja ensimmäinen piste oli taskussa. Kolme seuraavaa ottelua olivat niinikään tasaisia ja Koovee myös oli niskanpäällä useaan otteeseen, mutta hyvät pelit eivät realisoituneet pisteiksi vaan jälleen jouduttiin nuolemaan haavoja jokaisen ottelun ratkaisun mennessä loppuminuuteille ja päättyessä vastustaja yhden tai kahden maalin voittoon. Ensimmäiseltä kierrokselta jäi siis käteen vain yksi piste ja kasapäin tiukkoja tappiota.

Usko ja luotto omaan tekemiseen oli silti kova, harjoiteltiin kovaa ja isoksi teemaksi muodostui juuri otteluiden läpivienti ja fokusen pitäminen oikeissa asioissa. Toinen kierros toi mukanaan uuden haasteen kun peliaika kasvoi 45 minuutista täyteen 60 minuuttiin tehokkaalla peliajalla. Toisen kierroksen ensimmäinen peli oli paikallispeli rakasta vihollista classicia vastaan. Liika kunnioitus naapuriseuraa vastaan näkyi selkeästi ja ensimmäisen erän aikana classic takoi tauluun tylyt 7-0 lukemat. Koppiin, palaveri ja asenteen muutos. Kaksi seuraavaa erää mentiin tasoissa ja lopulta taululla 13-5 lukemat naapurille.

Toinen ottelu ja kooveen ensimmäinen kotiottelu Autocenterillä vastassa Porin Karhut. Classic ottelusta siisuuntunut koovee lähti hyvällä asenteella ja peli mentiin selkeästi eri asenteella. Tasaisen 60 minuuttisen jälkeen tilanne 4-4 ja päästiin pelaamaan jatkoaikaa. Pisteet matkasivat tällä kertaan poriin kun Karhut saivat jatkoajan alkuun ylivoiman ja pallo pomppi kooveen maalin perukoille.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui Pelicans SB joka oli edellisenä viikonloppuna napannut pisteet Classicilta, tämä oli samalla Classicin ensimmäinen tappio kuluvalla kaudella joten helppolla ei pisteitä ollut tulossa tänäänkään. Ottelua ei kuitenkaan ollut pelattu kuin seitsemän minuuttia kun kotijoukkue oli karannut jo 5-0 johtoon eikä pelicans päässyt missään vaiheessa kunnon takaajoon. Lopputulos 8-2 ja ensimmäinen täysi pistepotti oli nähnyt päivänvalon. Pelikaanien jälkeen vastassa tuttu vastustaja Happee, joka oli kautta edeltävässä harjoitusottelussa laittanut kooveen niinsanotusti nippuun. Edellisen pelin hyvä henki ja itseluottamus säilyi läpi tämänkin pelin ja koovee sai pelattua toista kertaa putkeen ehjän 60 minuuttisen keskittyen koko kauden harjoiteltuun pelitapaan ja sitä kautta toteuttaen vaarallisia vastahyökkäyksia. Lopputulos kotijoukkueelle 8-6 ja jälleen pisteet jäivät tampereelle. Toisen kierroksen viimeinen ottelu ennen joulutaukoa ja vastustajaksi saapui Hatsina. Sarjataulukon alapäässä majailevien joukkueiden tiukka vääntö kääntyi lopulta vieraille vaikkakin Koovee ottelua selkeästi hallitsi esimerkiksi laukausten ollessa puolet enemmän kuin vastustajalla. Tällä kertaa vieraiden maalivahti nolllasi kerta toisensa jälkeen maalintekoyritykset ja havaittavissa oli myös kooveen pienoinen ennakkosuosikin paine ottelussa. Tästä asetelmasta lähdettiin joulutauolle omatoimiharjoituksineen ja palataan voittojen tielle 7.1.2018 kun vastaan asettuu äärettömän kova Eräviikingit.

”Kokonaisuutena kun katsotaan kesää ja syyskautta, pistesarakkeesta huolimatta, ollaan tultu paljon eteenpäin niin joukkueena kuin yksilötasolla. Mutkia on aina tottakai matkassa, mutta eihän se vaadi muuta kuin kuskin kääntämässä rattia oikeaan suuntaan niin vältytään ulosajoilta.” kommentoi joukkueen headcoach Aho.

21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
30.09.2018Pojat B SM: yllätyksien kautta SM-sarjaan
04.04.2018Pojat C1 SM: kausi pakettiin
22.12.2017C1- ja C2-pojilla opettavainen syyskausi SM-sarjoissa
19.10.2017Pojat C1 SM: kauden alku valmennuksen silmin
12.09.2017Pojat C1 SM: hyvät pelit Turussa
29.08.2017Pojat C1 SM: jännittävien vaiheiden kautta SM-sarjaan
20.04.2017Koovee C1 kaudella 2017-2018
10.04.2017Pojat C2 SM: try-outit ensi viikolla
27.03.2017Pojat C2 SM: enää ei saada pelata :(

Siirry arkistoon »