Kooveen G1-joukkueelle pronssia Särkkäcupista

16.05.2018

Perinteinen kevätkauden huipentava, legendaarinen Särkkäcup pelattiin tänä vuonna 5.-6.5. Kooveen G1-pojat osallistuivat G1-sarjaan, jossa 13 joukkuetta taisteli mestaruudesta neljässä alkulohkossa.

G1:sten turnaus alkoi lauantaiaamulla Ideaparkissa ja vastaan asettui tuttuakin tutumpi paikallisvastustaja Pirkkalan Pirkat Blue. Tasaisen ottelun jälkeen Pirkkala vei pisteet lukemin 6-4. Alkulohkon päätöspeliin Koovee matkusti Tesoman palloiluhalliin ja pudotuspelipaikkaan tarvittiin vähintään tasapeli Porvoon Salibandyseuraa vastaan. Pojat onnistuivat laajalla rintamalla ja loppulukemiksi merkiittiin Kooveen 8-3 -voitto. Ottelutapahtumat olivat kenties hiukan tulosta tasaisempia.

Pudotuspelit pelattiin sunnuntaina Tampere Areenalla. Aamun puolivälierässä Kooveen vastustajaksi valikoitui oman alkulohkonsa voittanut Classic 10P Punainen, joka tunnettiin jo liiton pelien perusteella kovaksi ryhmäksi. Ottelu oli tasainen, mutta Classic vei peliä ja johti useaan otteeseen. Koovee nousi aina sisukkaasti rinnalle ja lopulta onnistui myös viemään ottelun rangaistuslaukauskilpailuun loppuhetkien tasoituksella lukemin 5-5. Rankkarikilpailussa jokainen kolmesta koovelaisesta viimeisteli varmasti ja Koovee-maalivahti torjui yhden Classicin kahdesta yrityksestä, mikä tiesi riemukasta jatkopaikkaa välieriin.

Välieräpelissä vastustajaksi saatiin porilainen Pihlavan Työväen Urheilijat. Ottelun kulku muistutti suuresti puolivälierää: PTU vei peliä hienoisesti ja Koovee taisteli armottomasti mukana. Ottelu oli ehdottomasti turnauksen kovin ja laadukkain Kooveen G1:n osalta. Vauhti oli kovaa ja peli huomattavasti fyysisempää kuin aiemmissa otteluissa. Kovan taistelun jälkeen PTU oli kuitenkin maalin verran parempi ja eteni 7-6 -voitolla finaaliin. Pettyneet Kooveen pojat joutuivat taipumaan pronssiotteluun. 

Pettymystä ei jääty kuitenkaan kauan miettimään vaan katseet suunnattiin pronssipokaaliin, joka saapui toimitsijapöydälle pronssiottelua varten. Pronssiotteluun vastustajaksi saatiin Kouvolan Sudet, joka oli pudottanut aiemmin puolivälierässä Pirkat Bluen. Syystä tai toisesta pronssikamppailu lähti Kooveen osalta käyntiin todella unisesti. Lisäksi aiempia pudotuspelejä selvästi leveämpi kaukalo tuntui aiheuttavan isoja ongelmia puolustuspelaamisessa. Sudet siirtyi jo 3-1 -johtoasemaan ennen kuin Koovee heräsi taistelemaan. Aiemmista pudotuspeleistä tuttuun tapaan Koovee nousi raastavalla takaa-ajolla tasoihin ja vei ottelun 3-3 -lukemissa rangaistuslaukauskilpailuun. Rankkareissa pojat näyttivät taas jäätävää ammattimaisuuttaan ja viimeistelivät kaikki kaksi rankkariaan, kun vastustaja sen sijaan nollattiin molemmissa yrityksissä. Rankkarikisa päättyi voitonjuhliin ja ottelun jälkeen joukkue sai mitalit kaulaansa ja pokaalikaappiin "Pojan", joka lähti kesäksi kiertämään kunkin pelaajan mukaan vuorollaan.

Särkkäcup oli hieno päätös pitkälle kaudelle ja pronssijuhlista riittää varmasti motivaatiota myös pitkälle tulevaan kauteen niin pelaajille kuin valmentajillekin.


 
sarkka_2.jpgPoika
 
sarkka_1.jpgKoovee G1:n pronssijoukkue
21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
28.08.2019F1-pojat aloitti kautensa SunSäbässä
13.05.2019F2-pojille pronssia Särkkä Cupista
30.01.2019F2-poikien kauden puolivälin tilannekatsaus
21.08.2018Koovee F2 (2010) hakee uusia pelaajia
16.05.2018Kooveen G1-joukkueelle pronssia Särkkäcupista