F2-poikien kauden puolivälin tilannekatsaus

30.01.2019

Kooveen F2-pojat lähti syksyllä uuteen kauteen pääosin G1-juniorien edellisen kauden pelaajarungolla. Syksyn mittaan ryhmään liittyi myös uusia poikia ja lopulliseksi joukkueen vahvuudeksi muotoutui 16 pelaajaa. Syyskauden pääteemana oli lajin perustaidot ja joukkueena toimiminen, erityisenä painopistealueena oli syöttäminen.

Kaksi kertaa viikossa tapahtuneen viikottaisen harjoittelun lisäksi myös ottelutoimintaa järjestettiin ahkerasti. F2-pojat pelasi syyskaudella yhteensä 24 ottelua. Näistä 12 oli Sisä-Suomen F2-poikien kilpasarjan otteluita ja loput 12 ottelua järjestettiin harjoitusotteluina Classicin ja Pirkkalan Pirkkojen eri peliryhmiä vastaan. Otteluiden pituus vaihteli sarjaotteluiden 2 x 15 min -otteluista lyhyempiin noin vartin mittaisiin harjoitusotteluihin ja kaikkea siltä väliltä.

Sarjaotteluista kertyi kolme voittoa ja yhdeksän tappiota. Sarjaotteluiden merkeissä vierailtiin Tampereen lisäksi Lempäälässä ja Hämeenlinnassa. Harjoitusotteluista saldona oli seitsemän voittoa, yksi tasapeli ja neljä tappiota. Valmennus sai syyskauden otteluista paljon kotiläksyjä, joita sitten käsiteltiin harjoituksissa.

Ottelu- ja harjoitustoiminnan lisäksi joukkue vieraili miesten liigajoukkueen saattajajoukkueena kahdessa ottelussa syyskuussa ja tammikuun alussa. Liigapeleissä päästiin erätauko-otteluiden merkeissä ison yleisön eteen. Liigajoukkueen kummipelaajat vierailivat tammikuussa vuorostaan poikien harjotuksissa.

Kevätkausi starttasi otteluiden osalta tiistaina 29.1., kun Ylöjärven Pallo vieraili Tampere Areenalla harjoitusottelun merkeissä. Tasainen ja vauhdikas ottelu päättyi Kooveen 7-3 -voittoon. Ottelu toimi kenraaliharjoituksena tulevaan helmikuussa alkavaan sarjakauden loppupuoliskoon.

Kevään otteluohjelma muodostuu neljän sarjaturnauksen, harjoitusotteluiden ja legendaarisen Särkkä Cupin ympärille. Sarjaturnauksissa päästään vierailemaan Hämeenlinnaan, Ylöjärvelle ja Janakkalaan. Tällä hetkellä kevään kalenterissa on jo 15 ottelua, mutta Särkkä Cupin ja mahdollisten harjoitusotteluiden johdosta määrä varmasti nousee vielä jonkin verran ja koko kauden ottelumäärä lähentelee 50 ottelua.

Syyskauden sarjapelien tuloksiin jäi vielä mukavasti parannettavaa, joten kevätkaudelle riittää haasteita. Viime kauden tapaan kenties kauden odotetuin turnaus on toukokuussa pelattava Särkkä Cup, johon F2-pojat lähtee puolustamaan ja kirkastamaan viime kauden pronssimitaleitaan.

Ottelut ja niiden voittaminen on tietenkin tärkeää, mutta kaikkein tärkeintä on, että pelaajat kehittyvät jatkuvasti ja joukkuehenki on hyvä!

-JS-

21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
28.08.2019F1-pojat aloitti kautensa SunSäbässä
13.05.2019F2-pojille pronssia Särkkä Cupista
30.01.2019F2-poikien kauden puolivälin tilannekatsaus
21.08.2018Koovee F2 (2010) hakee uusia pelaajia
16.05.2018Kooveen G1-joukkueelle pronssia Särkkäcupista