Share |

Kohta täällä: Uusi "olohuoneemme" AutoCenter Areena

Share |
30.06.2017

Linnainmaan suunnalla on tapahtunut paljon vajaassa vuodessa, kun Kooveen tuleva kotihalli on noussut aiemmin metsäiselle tontille. Viimeiset kuukaudet ovat olleet haastavia, kun seinät ja katto on saatu paikalleen mutta ulospäin ei ole näkynyt paljoa edistystä. Sisällä on kuitenkin tehty kovasti hommia ja nyt ollaan aivan loppusuoralla. On siis hyvä aika esitellä paikkaa lyhyesti näin kirjallisesti, mutta pian koko Koovee salibandyn porukka pääsee paikan päällekin tutustumaan uuteen "olohuoneeseensa".

Uudessa hallissa kooveelaisten käytössä tulee olemaan kaksi huippuluokan salibandykenttää, viihtyisä kahvio, oheisharjoittelutila ja nykyaikaiset pukuhuoneet. Ottelutapahtumia ja muita aktiviteetteja varten hallista löytyy neuvottelutila, saunatilat ja erillinen VIP-tila otteluissa käytettäväksi. Saunasta on myös näkymä kentille, joten tilan voi vuokrata vaikka liigaottelun katsomiseen. Kahvio on auki aamusta lähtien ja sieltä saa sekä aamiaista, lounasta että iltaisin kaikkea muutakin tarpeellista. Turnausten aikana kahvio tarjoilee tarvittaessa joukkueille ruokaa.

AC_areena_kahvio_270617.jpg

Varsinaisten tilojen lisäksi hallissa on paljon piilossa olevaa tekniikkaa. Nopea langaton netti kahviossa ja hallissa antaa potkua surffailuun tai vaikka työntekoon. Äänentoisto, tulostaulu ja reilun kokoinen videotaulu tuovat uuden ulottuvuuden ottelutapahtumiin. Pääsarjaotteluita seurataan noin 1000 henkeä vetävästä kasettikatsomosta, joka leviää kakkoskentän päälle. Muita otteluita seurataan kiinteistä katsomoista ja halli tuleekin viikonloppuisin olemaan ahkerassa turnauskäytössä.

Edustusjoukkueiden osalta iso näkyvä edistysaskel on se, että molemmilla joukkueilla tulee olemaan oma vakituinen pukukoppinsa, jolloin välineiden raahaaminen paikasta toiseen loppuu myös naisten joukkueelta. Ehkä tätäkin merkittävämpi juttu kaikille joukkueille on se, että kenttiin on todella satsattu ja ne edustavat tämän hetken parasta eli niin sanottua aluejoustavaa mallia, jossa matto on asennettu 15 mm vanerin päälle. Tämän alla on 15 mm foam-kerros, jolloin alusta vaimentaa askelta enemmän kuin aiemmat kentät.

Salibandyn työntekijöiden kannalta hyvä asia on se, että "toimiston väki" muuttaa Sarvijaakonkadulta hallille, jolloin asioiden hoitaminen helpottuu eikä matkustamiseen mene enää yhtä paljon aikaa. Joukkueiden arkea pyörittävät valmentajat, jojot ja huoltajat hyötyvät tästä myös, kun asioiden organisointi helpottuu.

Tarkoituksena on se, että pääsääntöisesti Kooveen joukkueet käyttävät hallin kenttiä klo 17-21 jokaisena arkipäivänä. Muiden aikojen osalta käyttäjiä ovat Kooveen kerhot ja erilaisten työpaikkojen vuorot iltapäivisin ja illalla. Illoille tilaa voi jonkun verran olla, etenkin klo 21 jälkeen. Viikonloppuisin hallissa pelataan liiton sarjoja ja turnauksia sekä Kooveen edustusjoukkueiden otteluita klo 15 jälkeen.

Ennen varsinaista kauden alkua koulujen lomien vielä jatkuessa heinäkuussa ja elokuussa hallissa on erinomainen tilaisuus järjestää joukkueille leirejä tai tapahtumia. Kooveen M&M taitoleiri on 31.7. – 4.8.2017, mutta muita aikoja kannattaa kysellä vaikkapa Areenan kotisivujen kautta.

Halli antaa seuralle uudet puitteet harjoitella ja kilpailla salibandyssa, mutta ehkä vielä tärkeämpää on se, että hallilla viihdytään ja saamme tehtyä siitä "itsemme näköisen". Viihtymisen osalta meillä on hyvin vapaat kädet toteuttaa erilaisia asioita, joiden avulla kaikkien on mukavampi olla hallilla. Ympäristöstä löytyy toki erilaisia palveluja, joita vaikkapa vanhemmat voivat hyödyntää silloin kuin lapset ovat salibandykentällä, mutta tehdään "olohuoneestamme" paikka, jossa kaikkien on mukava olla ja oleilla.

Faktoja hallista:

  • virallinen nimi AutoCenter Areena (kyltti on tulossa katolle…)
  • osoite Korpikodinkatu 3, Tampere
  • kaksi aluejoustavaa kenttää, oheisharjoittelutila ja muuta tilaa
  • paikalle pääsee kaupungin busseilla 1, 8 ja 28
  • autollakin pääsee sujuvasti paikan päälle, sillä halli on hyvin lähellä valtateiden 9 ja 12 risteystä
  • kentät käytössä 10.7. alkaen, kahvio aukeaa 31.7.

Katso myös seuraavat linkit:

AC_Areena_kartalla.png

18.02.2018Hyvä esitys ei riittänyt, derbyn pisteet Classicille
18.02.2018Paikallispeli runkosarjan kohokohtana
14.02.2018Kokoa joukkueesi AutoCenter Areenan kevätliigaan
12.02.2018Tällaisia maaleja on isketty vuosien saatossa Tampereen paikallispeleissä
09.02.2018Classic sunnuntaina vieraana AutoCenter Areenalla A-pojissa ja A-tytöissä
05.02.2018Classic-pelien suora käyntiin sunnuntaina nuorten peleillä
01.02.2018Intersport Koskikeskus ja K-plussa yhteistyö
29.01.2018Kooveen naisten vierasvoitto Tepsistä maistui makialta
27.01.2018Taistelu ei tuonut pisteitä Steelersiä vastaan
27.01.2018Huipputärkeitä pisteitä jaossa AutoCenter Areenalla klo 18.30

Siirry arkistoon »