Share |

Akatemian A-tytöt kolmen voiton myötä SM-sarjaan

Share |
21.08.2017

Koovee - LaSB / RSS Panthers 6-3 (1-1, 1-1, 3-0)

Ensimmäinen peli Mynämäellä pelatussa karsintalohko E:ssä ei lähtenyt meiltä kovin vahvasti liikkeeelle. Yhdistelmäjoukkue LaSB / RSS Panthers sai vahvan startin ja meni ajassa 2.44 johtoon Jenni Stenholmin maalilla. Hanna Kiljunen tasoitti Tuulia Ahon syötöstä heti seuraavassa vaihdossa, kun tasoitukseen kului aikaa vain 8 sekuntia. 

Jenni Stenholm vei toisen erän alussa joukkueensa 2-1 johtoon, mutta Aino Lahti toi Marianne Vitelin syötöstä Kooveen jälleen tasoihin. Seuraavaksi Jasmin Zeidan laukoi ylivoimalla Lahden nappisyötöstä meidät ensi kertaa johtoon. Kuittaus tuli kuitenkin lähes välittömästi, kun rapiat minuutti kului ja Kaie Sinor tasoitti lukemiksi 3-3. 

Kooveen vahva kolmas erä toi ensimmäisen karsintavoiton 6-3 lukemin. Kuudessa minuutissa teimme kolme maalia, kun Lahti paukutti kaksi maalia ja Elisa Virtanen onnistui Aada Siron tarjoilusta kertaalleen.

Kaksi erää oli melko sekavaa peliä meiltä, mutta peli parani loppua kohden. Uusista pelaajistamme Hanna Kiljunen, Elisa Virtanen ja Jasmin Zeidan onnistuivat heti maalinteossa (kaikki 1+0). Ottelun hahmo oli hattutempun viimeistellyt Aino Lahti (3+1).

Koovee - Steelers 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Lauantain toinen ottelu Steelersiä vastaan oli lukemien valossa tasaista vääntöä. Jännittävän ottelun ratkaiseva maali syntyi ajassa 44.16, kun "kuka muu muka" kuin Aino Lahti pommitti ottelun toisen ylivoimamaalinsa Jasmin Zeidanin syötöstä. 

Steelers karkasi ottelussa kahden maalin johtoon, ennen kuin saimme omat maalihanat auki. Steelersin toinen maali kuitattiin heti seuraavassa vaihdossa, kun Elisa Virtanen kavensi Martta Ruusialan syötöstä. Ajassa 24.13 Aino Lahti räväytti ylivoimalla Tuulia Ahon syötöstä tasoituksen 2-2.

Pallollisesti olimme hallitsevampi osapuoli, mutta Steelers oli alati vaarallinen erityisesti vastahyökkäyksissä ja meillä tasapaino oli vielä pahasti kesäterässä. Viimeistely maalipaikoissa ei ollut niin terävää kuin aamun pelissä, ja lisäksi Steelersin maalivahti Juulia  pelasi erinomaisesti, torjuen peräti 28 kertaa.

Koovee - ÅIF 8-0 (4-0, 2-0, 2-0)

Kolmas ja viimeinen karsintapeli pelattiin ÅIF:ia vastaan. Tytöillä oli kova into päällä jo heti aamusta alkaen, vaikka SM-sarjapaikka oli jo lauantain pelien perusteella ratkennut meille. 

Olimme raikkaalla jalalla liikkeellä ja viimeistely oli vahvalla tasolla. Uusi tulokkaamme Sofia Luoto aloitti maalimerkinnät ajassa 1.26 Jemina Ruostilan saalistaessa syöttöpisteen. Toinen maalimme syntyi ajassa 7.02, kun Jemina viimeisteli Pauliina Silvennoisen syötöstä. Jemina tuntui tänään ehtivän joka paikkaan, kun seuraavaksi osoitteena oli jäähypenkki. ÅIF:n Sandra Ojanen ei onnistunut tilanteesta tuomitussa rangaistuslaukauksessa ohittamaan maaliin vaihdettua Anette Knuutista. Kolmas maali ajassa 13.17 oli Julia Ruostilan käsialaa ja samassa ajassa ÅIF käytti aikalisän. Vielä ennen erätaukoa kapteeni Tuulia Aho vei meidät Aino Lahden passista 4-0 johtoon. Erätauolla sipoolaiset vaihtoivat maalivahtia.

Toisessa erässä maalien makuun meiltä pääsivät Marianne Viteli sekä Natalia Pitkäkangas. Kolmanteen erään tilastomerkinnät maalien muodossa kirjauttivat vielä Elisa Virtanen sekä Viteli toistamiseen.

Viimeisessä pelissä tehoja tuli mukavasti joka ketjulle ja maalissa Jenni Reponen pelasi aina kunnioitettavan nollapelin.

Yhteenveto karsinnoista

Akatemian nuori ja edellisiin vuosiin verraten myös huomattavasti kokemattomampi A-tyttöjoukkue pelasi nousujohteisen ja voittoisan karsintaturnauksen. Viisikkopelaaminen hakee luonnollisesti vielä parhaita uomiaan. Erikoistilannepelaaminen sen sijaan toimi syksyn kynnyksellä mukavasti, kun ylivoimalla ja alivoimalla onnistumiset olivat 100%.

SM-sarjan joukkueet kaudella 2017-18

A-tyttöjen SM-sarjassa pelaavat joukkueet:

Classic (Tre), EräViikingit (Hki), FBC Loisto (Tku), Koovee (Tre), LaSB / RSS Panthers (Lahti), Northern Stars (Espoo), Pelicans SB (Lahti), SS Rankat Ankat (Oulu), Steelers (Hämeenlinna) ja TPS (Tku).

Teksti; Tiina Björkholm ja Katja Tyyskänen

20.11.2017Kooveen naiset voittoon Porvoosta
13.11.2017Kooveen naisilla maalirikas tuplapeliviikonloppu
09.11.2017Heikko alku kostautui, pisteet Raumalle
08.11.2017Illan mielenkiintoisessa pelissä Rauman "koiralauma" haastaa miehet
30.10.2017Paikallispeli jännittävien vaiheiden jälkeen Kooveelle
29.10.2017Kooveen naisten 13-0 maalijuhlat AutoCenterillä
29.10.2017Sunnuntaina miesten kauden ensimmäinen paikallispeli
27.10.2017Molemmat liigajoukkueet tulevana viikonloppuna AutoCenter Areenalla
24.10.2017SB-Pro oli Kooveen naisille tyly vieras
16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa

Siirry arkistoon »