Share |

Naisten pelaajaesittelyssä #20 Mia Vallenius ja #17 Oona Kauppi

Share |
08.09.2017 10:00

#20 MIA VALLENIUS

mia.jpg


Mia Vallenius kuuluu Kooveen puolustuksen johtaviin tukipilareihin ja on tuttu kasvo myös maajoukkueympyröissä. Mia voitti keväällä 2016 tyttöjen MM-hopeaa ja on jo debytoinut myös naisten maajoukkueessa. Tämän pehmeäkätisen ja taitavan puolustajan omat tavoitteet ovat korkealla, joten häneltä voidaan odottaa tällä kaudella entistä vahvempaa tekemistä! 

Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?

Lempinimiä kuulee välillä jos minkälaisia. Kaikki aika noloja, mutta ihan hauskoja. Yleensä kuulee Miisua, Mimiä tai Vallea mutta kaikkea maan ja taivaan väliltä on kyllä tullut.

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?
Juuri kun aloitin salibandyn meidän joukkueella oli aika nopsaa turnaus. Ennen peliä sitten piti päättää olenko 20 vai 23. Siinä valitsemisessa tovi sitten menikin. Päädyin numeroon 20 ja sillä numerolla on sitten pelattu siitä lähtien.

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?
Tavoitteena joukkueen kanssa päästä niin pitkälle kevääseen kuin mahdollista ja päästä naisten maajoukkuerinkiin vielä vahvemmin mukaan.

Suurin vahvuutesi pelaajana?
Pallollinen peli, pelinkäännöt ja pelirohkeus.

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?
Ei ole mitään tiettyä lempivastustajaa. Tällä kaudella tietysti kiva päästä testaamaan Eräviikinkien uusi joukkue.

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?
Me, PSS ja Classic.

Tämän hetken paras biisi?
High school musical fanina sanon "Bet on it" - Troy Bolton.

Miten valmistaudut otteluun?
Kuuntelen musiikkia ja keskityn itseeni, itseluottamus on minulle todella tärkeä juttu ennen peliä.

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?
Esikuvaa ei minulla juurikaan ole koskaan ollut. Arvostan kyllä todella paljon eri urheilijoita, varsinkin heidän hyvien ajatuksien ja arvojensa takia.

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?
Ellinooralla (Huotari) on parhaimmat ja huonoimmat jutut. Emma Rantanen myös hyvillä sijoilla.

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän asti?
Kanadan MM-kisat (2016) ja ensimmäiset naisten maaottelut.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Vapaa-ajalla hengaillaan aika paljon joukkueen kanssa. Tykkään myös olla ulkona ja pelailla.

Unelma-ammattisi?
Unelma-ammattia en ole vielä keksinyt. Ehkä se tässä vuosien varrella tulee.

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?
Opiskelen Tampereen Ammattikorkeakoulussa nyt toista vuotta.

Terkut kotiyleisölle?
Tehdään uuteen halliin hyvä tunnelma ja hyviä salibandytapahtumia!

Mia Vallenius päävalmentaja Tiina Röningin silmin: "Mia on Kooveen oman junioriopiston priimus maister, joka kohtaa kaikki pelit ja tilanteet pää pystyssä ja hymy huulilla. Hän on kuin Suomen joutsen, joka katse eteenpäin suunnattuna lipuu tilanteesta toiseen rauhallisena ja päättäväisenä. Ja rauhoittaa myös muut. Pinnan alla jalat käyvät kuitenkin vimmatusti. Jopa niin vimmatusti, että Mia on jo vuosien ajan kellottanut Hemmon testeissä joukkueen kovimmat 5 ja 20 metrin ajat. Kyykkytuloksesta ei tässä yhteydessä uskalla edes puhuakaan. Miasta tulemme toivottavasti kuulemaan vielä pitkään ja paljon! Mia on horoskoopiltaan jäämies."
#17 OONA KAUPPI

oona.jpg

Oona Kauppi on jo vuosia ihastuttanut Koovee-faneja erityisesti suorastaan ilmiömäisellä maalintekotaidollaan. Oona kuuluu tällä kaudella myös Kooveen kapteenistoon. Oona Kauppi oli juniorivuosiensa ajan tyttömaajoukkueen tehokas runkopelaaja ja toimi myös tämän joukkueen kapteenina. Oona taistelee tällä kaudella liigamenestyksen lisäksi vahvasti pääsystä uransa ensimmäisiin naisten MM-kisoihin!

Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?
Lempinimiä löytyy vaikka mitä, mutta onneks kukaan ei käytä niitä. Eli ihan Oonaks kutsutaan joukkueen sisälläkin.

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?
Poikien kanssa pelatessa pelinumeroni oli 15 mutta kun vaihdoin tyttöpuolelle, jollakin oli jo se numero käytössä ja jouduin vaihtamaan uuteen numeroon. 17 tuli valittua sen takia kun se oli lähellä 15 (todella hyvä logiikka) ja isä Kauppi on pelannu numerolla  17 nii seki tuntu sillon hauskalta, että meillä olisi samat numerot. Siitä onko se enää hauskaa, en välttämättä oo samaa mieltä, mutta ihan hyvä numero se silti on!

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?
Tuleva kausi tietysti vähän erilainen kun on kisavuosi, mutta ensimmäiset tavoitteet on pysyä kunnossa ja pystyä treenaamaan hyvin. Päätavoitteina on päästä naisten MM-kisoihin joulukuussa ja olla siellä parhaimmassa iskussa ikinä. Toinen iso tavoite on päästä Kooveen naisten kanssa eteenpäin pelaamisessa ja olla mahdollisimman korkealla sarjataulukossa kauden lopussa. Asetan aina välitavoitteita kaudelle, jotain konkreettisempaa kuin päätavoitteet, jolloin isompien tavoitteiden saavuttaminen ei tunnu niin mahdottomalta. Välitavoitteet jääköön tällä kertaa mainitsematta, mutta joka kaudella lähden parantamaan omaa pelaamistani ja vaadin koko ajan itseltäni lisää pelaamiseeni.

 

Suurin vahvuutesi pelaajana?

Eiköhän se maalinteko oo se juttu. Pallollinen tekeminen on muutenkin suurempi vahvuus kuin palloton peli, vaikka sitäkin kovasti yritetään koko ajan parantaa.

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?
Kaikkia vastaan on hauska pelata mutta ehkä silti lemppari on PSS. Aina tiukkoja ja rehtejä pelejä heitä vastaan. Jo junnuista lähtien Porvoota vastaan pelaaminen on tullu myös aika tutuks. Niiden kotihalli on myös aikamoinen... vihree outo lattia ja hyvin kannustava yleisö, mutta siis vain hauskempaa pelata siellä heitä vastaan. Ja on siellä pari hyvää kaveria, joita vastaan on hauska pelata!

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?
Veikkaan tasasta sarjaa, mutta sanoisin, että mitaleilla on Koovee, Classic, PSS.

Tämän hetken paras biisi?
Tällä hetkellä monta hyvää biisiä ja harvoin on mitään tiettyä lempparia. Mä en aina oo nii kartalla uusista biiseistä mut Veera (Kauppi) aina kertoo uusia hyviä biisejä, koska sillä on yllättävän hyvä musiikkimaku. Sen takia kuuntelen Spotifyssa usein Veeran listoja, joista löytyy paljon hyviä biisejä, vähän uutta ja vanhaa.

Miten valmistaudut otteluun?
Mulla ei kauheesti oo mitään rutiineja tai taikauskosia juttuja joita tekisin ennen peliä. Unohtaisin kuitenkin tehdä ne sählätessä kaikkea muuta, jollon ne saattais enemmänki haitata valmistautumista. Nykyään kuuntelen paljon musiikkia ja yleensä aamupäivästä pieni jalottelu ulkona. Pelipäivinä myös hetken rauhottuminen eli joko lyhyet päikkärit tai sit vaan omissa oloissa olemista. Jos on vieraspeli nii bussissa jossain kohtaa haluun olla yksin. Ihan ennen peliä keskityn hetken aikaa, ja mietin tulevaa peliä ja joitaki tilanteita mielessä, muuten ei mitään kummempia.

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?
Säbää en nuorempana nii paljoa seurannut enkä oikee tienny ketään pelaajia. Seurasin enemmän futista ja sieltä on myös esikuvani. Nuorempana esikuvani oli ex-futari Laura Österberg-Kalmari, joka yllättäen on maalintekijä, mutta se ei ollut ainut syy minkä takia hän oli esikuvani. Nykyään salibandyssa esikuva on tietysti legenda Tiia Ukkonen.

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?
Siellä on aika moni äänessä. Sanoisin Rantsu (Emma Rantanen), joka omalla mahtavalla persoonallaan usein viihdyttää meitä. Milla (Vähälä)  ja Ellinoora (Huotari) taas on usein heittämässä läppää.

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän asti?
Vaikea valita vain yhtä, koska niin monia hienoja hetkiä on saanut kokea salibandyssa. Totta kai kaikki SM-mitalit ja maaottelut, ja niissä koetut hetket on sellasia, mitä ei koskaan unohda. Itelle eka naisten maaottelu on tietty myös asia, joka menee TOP-3 hetkiin.
Haluun nostaa vähä erilaisen hetken esille. Itselle yksi hienoimmista hetkistä säbässä oli päästä viime kaudelle pelaamaan A-tyttöjen peliin pidemmän loukkaantumisen jälkeen. En ole ikinä juossu niin paljoa kentällä tai ollu niin innoissaan pelaamisesta. Se näky myös kentällä ja pisteissä, mutta ne ei ollut se syy, miksi se kyseinen peli nousee korkealle mun hienoimmista hetkissä. Kenellekään en toivo loukkaantumisia, mutta se jos joku kasvattaa ja opettaa nöyryyttä, jos asiaan osaa vain suhtautua oikein. Ajattelin alusta asti kun rikoin polveni,  että jos näin kerta kävi niin sillon tää on hyvä asia mun säbäuralle. Ajattelen niin edelleen. Kaikilla ei ole niin hyvää tuuria kun mulla kuntoutumisen suhteen, mutta tekemällä ne asiat joihin pystyy vaikuttamaan niin hyvin kun vaan pystyy ja pitämällä mielen positiivisena, voi saavuttaa todella paljon!

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Vapaa-aika on aika tuntematon käsite, varsinkin kauden aikana! Tykkään viettää aikaa kavereiden kanssa. Silti kaipaan välillä yksin olemista ja sitä, että saa vaan olla, eikä tarvii mennä aikataulujen mukaan.

Unelma-ammattisi?
Pienenä ei ollu mitään muita ku säbäri ja futari. Eiköhän ne oo edelleenkin.

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?
Tällä hetkellä välivuosi menossa opiskeluista.

Terkut kotiyleisölle?
Minä ja Kooveen naiset toivotetaan teidät kaikki tervetulleiksi katsastamaan Kooveen uusi hieno kotihalli ja sen anti sekä Kooveen naisten uudet kujeet kentällä! Luvassa aikamoisen mahtavaa naissalibandya, jota ei kannata missata!

Oona Kauppi päävalmentaja Tiina Röningin silmin: "Oona on äärimmäisen tunnollinen ja sitkeä harjoittelija ja pyrkii jatkuvasti kehittämään sekä vahvuuksiaan että heikkouksiaan. Hän on myös erittäin tarkkanäköinen tunnistamaan sekä pelissä että joukkueessa tapahtuvia ilmiöitä ja reagoi niihin vaistoihinsa luottaen. Hän on joukkueen mangusti. Tämä tekee Oonasta johtajuutta tuovan pelaajan ja on syy siihen, miksi hän tällä kaudella vaikuttaa kapteenistossa myös aikuisten joukkueessa. Oona on suloisen kuorensa alla aikamoinen tulisielu ja hänen taikavoimansa onkin henkinen hurrikaani (jonka pyörteeseen taitaa useimmin joutua rakas kaksoissisko Veera ?)".

___________________________________________

Haastattelut: Hanna Palomäki

Kuvat: Jari Turunen ja Esa Takalo

19.06.2018Kooveen pelaajia opiskelijoiden MM-kisoihin
14.06.2018 12:00Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta
08.06.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen alkaa 15.6.2018.
24.05.2018Miesten kausikortti enää viikon ajan 39 euron tarjoushintaan, naisten kausarikampanja käyntiin!
21.05.2018Oletko kiinnostunut pelaamaan miesten 2 tai 3 -joukkueessa
11.05.2018Sopimusuutisia: Alkki, Nieminen, Saari sekä yhdeksän nuorta lupausta
09.05.2018Salibandyjaoston vuosikokous 23.5.2018 klo 16.30
08.05.2018Naiset uudella valmennuksella kohti uutta kautta
08.05.2018Pelaajahaku käynnissä ikäkausijoukkueisiin
07.05.2018 15:00Ruokostenpohja, Segerman ja Suomalainen jatkavat Kooveessa

Siirry arkistoon »