Share |

Naisten pelaajaesittelyssä #3 Elvira Tyrmi ja #8 Emma Taponen

Share |
13.09.2017 10:00

#3 ELVIRA TYRMI

ELVIRA.jpg

Elvira Tyrmi kuuluu Kooveen uusiin kasvoihin alkavalla kaudella. Elvira debytoi liigassa kaudella 2015-16, jolloin hän paukutteli runkosarjassa Joutsenon Katajan paidassa puolustajan paikalta kunnioitettavat 13 maalia. Viime kaudella Elvira pelasi Hämeenlinnan Steelersissä. Elviran aseisiin kuuluu painava laukaus ja vahva pallollinen pelaaminen, joten ilonaiheita on Koovee-faneille näiltä osin luvassa!

Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?

Elvi, Elvis, Tyrmi

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?
Junnuna numerolla ei ollu mitenkään niin väliä ja se vaihtui pari kertaa. 9 oli numero yhdessä vaiheessa jonkun aikaa mutta siitä piti luopua. Halusin kumminkin yksinumeroisen numeron ja kolmoseen päädyin koska täytti kriteerit ja kolmoselle löytyy myös merkityksiä.

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?
Saada ehjä kausi, kehittyä jokaisella osa alueella, auttaa joukkuetta parhaansa mukaan ja päästä hyvin joukkueeseen sisälle.

Suurin vahvuutesi pelaajana?
Fyysisyys, annan kaikkeni enkä pelkää koviakaan pelejä.

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?
Ensi kaudella varmasti NST koska siellä pelaa paljon tuttuja ja myös vanhoja pelikavereita Joutsenon Katajasta. Pääsee vääntämään heidän kanssaan!

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?
Tää on vaikee. Tietysti uskon oman joukkueen mahdollisuuksiin ja kaikki on mahdollista kun saadaan oma hyvä peli joten sanon (ei järjestyksessä) Sb-Pro, Koovee, TPS (ei järjestyksessä).

Tämän hetken paras biisi?
Ei ole tiettyä lempparibiisiä. Kuuntelen monenlaista koha se on menevää ja pystyy lauleskelemaan mukana ja siitä tulee hyvä fiilis.

Miten valmistaudut otteluun?
Kuuntelen pelipäivänä paljon musiikkia, jotta pääsee fiilikseen. Käyn happihyppelyllä ja pyrin syömään hyvin jotta jaksaa. Lisäksi sellanen oma hetki jossa saa ajatukset peliin ennen kuin joukkueen kaa lähetää menemään.

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?
Omat vanhemmat! He ovat tukeneet, kannustaneet ja kuskanneet reeneihin. Ovat seuranneet kaikkia pelejä ja vaikka eivät aina pääsisi paikalle niin heillä on tulospalvelussa nenä kiinni. Ovat hakeneet pelireissuilta yömyöhää ja äiti pessy haisevia pelivaatteita joka päivä. He ovat tehneet mahdolliseksi sen että alotin säbän ja olen saanut harrastaa sitä. Iskä on ollut parasta reeniseuraa lenkeillä, rappusissa ja salilla vaikka sen jälkeen on saattanu muutama ärräpää tulla kovasta reenistä..! 

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?
Olen ollut vähän aikaa mukana mutta sanoisin että pikku-Ellin (Ellinoora Huotari) jutuille aina kyllä nauraa ja Hanna (Puolakka) ja Milla (Vähälä) hyvin siinä peesissä. 

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän mennessä?
Ehdottomasti Katajan liiganousu (2014-15)!! Yks elämäni parhaista hetkistä ja tulee aina muistamaan sen. Pieni paikkakunta, pieni seura ja se kausi ei ois voinu paremmin päättyä, vaikeuksien kautta voittoon! Edelleen kun muistelee ja katsoo videoita noususta niin tulee vaan kylmiä väreitä. #katajasydän

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Silloin kun vapaa-aikaa on niin nähä kavereita, olla itekseen ja levätä, ulkoilla kävellen tai pyörällä. Fiiliksen mukaan.

Unelma-ammattisi?
Pienestä asti poliisin ammatti ollut haaveena. Saa nähä josko joskus on poliisi, ei voi tietää, mutta viittomakielen tulkki on alkanut ammattina kiinnostaa tässä parin vuoden sisällä enemmän ja enemmän.

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?
Lukion jälkeen päädyin Lappeenrannan Prismaan ja Tampereelle muutettuani olen Prisman vihreissä edelleen myyjänä.

Terkut kotiyleisölle?
Yleisön tukea ja kuudetta kenttäpelaajaa tarvitaan jokaisessa pelissä ja tästä joukkueesta ei viihdettä puutu. Peleissä näet ja koet hienoja suorituksia, maalien riemua sekä vahvaa taistelua alusta loppuun!

Elvira Tyrmi päävalmentaja Tiina Röningin silmin: "Elvi on Joutsenon lahja suomalaisella salibandylle, joka pelaa toivotun rohkeasti sekä reagoi nopeasti ja luontaisesti pelitilanteisiin. Elvi on kantanut isoa vastuuta aiemmissa joukkueissa erityisesti playmakerina, joka näkyy kykynä pysyä pallossa ja tehdä rohkeita valintoja. Kesä onkin Elvillä mennyt miettiessä Kooveen kiemuroita ja pelin elementtejä. Kesän aikana Elvistä on kuoriutunut myös fysiikkapuolella urheilija vailla vertaa. Elvi on hiomaton timantti, joka toivottavasti loistaa Kooveessa like no before. Elvillä on sellainen pyssy viivasta ja kyky kääntää vielä kantista takatolpalle, että valmentajalla on lupa odottaa leftin puolen "sannaristeliä" joukkueeseen."
#8 EMMA TAPONEN

EMMAT.jpg

Hämeenlinnan Steelersistä Kooveehen siirtyi täksi kaudeksi myös Emma Taponen. Puolustajana pelaavalla Emmalla on alkamassa kolmas kausi naisten liigassa. Harjoitteluasenne on Emmalla enemmän kuin kohdillaan ja Kooveen valmennus näkee hänessä paljon potentiaalia, joten tie on auki vaikka mihin mainetekoihin alkavalla kaudella!

Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?
Rantasen Emman
 kanssa sovittiin, että hän voi olla jengin ''Emma'', joten olen alkanut totella nimeä Tapsa tai Taponen. 

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?
En ole ennen numeroa 8 käyttänyt mutta kun vanha numeroni oli jo käytössä, niin tämä kasi tuntui jotenkin sopivan sähäkältä itselle!

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?
Riemukkaita ja kehittäviä pelihetkiä lähdetään tavoittelemaan, mutta toivotaan myös että kroppa pysyy kunnossa pelien tiimellyksessä!

Suurin vahvuutesi pelaajana?
Olen periksiantamaton ja kaikkia tsemppaava pelaaja! 

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?
Kaikissa vastustajissa on omat mausteensa, joten en osaa nostaa lemppariksi ketään. Se voikin selvitä sitten kauden aikana!

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?
Meillä on niin potentiaalinen jengi, että tietty lähdetään mitalia hakemaan! Muut joukkueet ovat muuttuneet aikaisemmista kausista, joten kauden aikana voi nousta uusia yllättäjiä. Kristallipalloni on siis vielä himmeä muista mitaliehdokkaista!

Tämän hetken paras biisi?
Paras biisi... Hmm paljon on hyviä biisejä, mutta nyt olen ehkä kuunnellut eniten Haloo Helsinki! "Oh No Let's Go"- kappaletta, se on niin mukaansatempaava.

Miten valmistaudut otteluun?
Puuroa on ehdottomasti syötävä ja aamulenkki hyvän musiikin kera kuuluvat pelipäivien must-listalle!

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?
Veera ''Peltsi'' Pellikka on ollut kyl iso osa meikäläisen salibandyelämää! Veera on ollut aikaisemman joukkueeni kapteenina ja hyvänä ystävänä tukenut kaikissa elämän jutuissa. Iso kiitos hänelle!

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?
Heittäisin tämän tittelin kaimalleni Rantsulle (Emma Rantanen), taikka sitten hersyvän naurun omaavalle Millalle (Vähälä)!

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän asti?
Ehdottomasti kauden 2015-16 Steelersin nousu Naisten Salibandyliigaan!

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Tykkään lukea kirjoja, valokuvata ja liikkua! Kavereiden kanssa tulee myös tietty vietettyä aikaa, silloin kun sitä vapaa-aikaa säbältä siunaantuu!

Unelma-ammattisi?
Valmistuin juuri liikuntaneuvojaksi, mikä oli myös yksi unelmani. Tulevaisuudessa urheiluhieroja, fyssari ja liikunnanohjaus ovat vahvoja ehdokkaita, saa nähdä mihin elämä kuljettaa!

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?
Työt ovat vielä vähän hakusessa, mutta toivottavasti jotain omaan alaan liittyvää. Opiskelut toivottavasti jatkuisivat ensi vuonna!

Terkut kotiyleisölle?
Kaikki rohkeesti vaan kannustaan meitä niin saadaan huikee meininki hallille! Sielä nähään!

Emma Taponen päävalmentaja Tiina Röningin silmin: "Emma on joukkueen uusia pelaajia, mutta on sopeutunut porukkaan varsin hyvin. Peruspeli on Emmalla hyvin hallussa ja suurin opettelu onkin mennyt Koovee- pelitavan kiemuroihin. Emma on sitkeä harjoittelija ja kehittynyt varsinkin fysiikkapuolella kesän aikana hurjasti. Taponen kuuntelee ohjeita ja aivan silminnähden pyrkii niitä myös toteuttamaan. Emman pelaaminen on kehittynyt jo kesän aikana paljon ja ilolla odotan, mitä tulevaisuus mukanaan tuo."

________________________________________________

Haastattelut: Hanna Palomäki

Kuvat: Maria Aho 

 

19.06.2018Kooveen pelaajia opiskelijoiden MM-kisoihin
14.06.2018 12:00Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta
08.06.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen alkaa 15.6.2018.
24.05.2018Miesten kausikortti enää viikon ajan 39 euron tarjoushintaan, naisten kausarikampanja käyntiin!
21.05.2018Oletko kiinnostunut pelaamaan miesten 2 tai 3 -joukkueessa
11.05.2018Sopimusuutisia: Alkki, Nieminen, Saari sekä yhdeksän nuorta lupausta
09.05.2018Salibandyjaoston vuosikokous 23.5.2018 klo 16.30
08.05.2018Naiset uudella valmennuksella kohti uutta kautta
08.05.2018Pelaajahaku käynnissä ikäkausijoukkueisiin
07.05.2018 15:00Ruokostenpohja, Segerman ja Suomalainen jatkavat Kooveessa

Siirry arkistoon »