Share |

Naisten pelaajaesittelyssä #43 Elisa Männistö ja #34 Martta Ruusiala

Share |
15.09.2017 10:00

#43 ELISA MÄNNISTÖ

elisa2.jpg

Elisa Männistö on todellinen tahtopelaaja, jonka aggressiivinen karvauspelaaminen pitää vastustajat alati varpaillaan. Hyökkäyspäässä Elisa pelaa tilanteet varmuudella aina loppuun asti ja viimeistelee erityisesti tärkeitä tahtomaaleja. Tämä kausi on Elisan kolmas liigassa ja kovaa rytinää sekä vahvoja suorituksia odotetaan myös nyt alkavalla kaudella!

Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?
Niinkin mielikuvituksellinen kuin Elsa.

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?
Kun aloitin liigaurani, halusin pelata numerolla, jota en ollut koskaan nähnyt kenelläkään olevan. 43 kuulosti mukavan mausteelta numeroksi, joten se valikoitui suvereeniksi voittajaksi.

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?
Se OLI saada ehjä ja nousujohteinen kausi, mutta se haave mureni heti kesätreenien alussa loukkaantumisen myötä, ja nyt se oikeastaan voi olla enää nousujohteinen. Tavoitteena on kuitenkin tehdä hurjasti töitä joukkueen eteen yksilötasolla kehittyen, jotta saisimme kauden päätteeksi joukkueena juhlia kovalla työllä ansaittua lopputulosta.

Suurin vahvuutesi pelaajana?
Varmaan tahto, fyysisyys ja nopeus.

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?
Paha, paha.. kyllä se varmaan on O2 ja Classic. Eikä varmaa ees oo mitään järkevää syytä näihin valintoihin.

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?
Koovee, Classic, PSS.

Tämän hetken paras biisi?
OneRepublic "Rich love" ja pelibiisinä DJ Khaled "All I do is win."

Miten valmistaudut otteluun?
Aamureippailulla musiikin kera, sekä hyvää fiilistä ja fokusta hakemalla erinäisillä metodeilla.

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?
Urheilussa ylipäätään (entisen harrastuksen myötä) aitajuoksija Lolo Jones, ehdottomasti seurantaan kaikilla. Salibandyesikuvaa ei ehkä normaalista poikkeavan "uran" alkamiseni kannalta ole päässyt syntymään.

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?
Jos omia ei lasketa ja koska huonot vitsit puree, niin sitten ehdottomasti tiukka kolmikko Milla VähäläElli Huotari ja Emma Rantanen.

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän asti?
Toivon, että se hienoin on vielä edessä. Mutta jos näistä saavutetuista meriiteistä pitäisi valita, niin ensimmäinen kauteni liigassa on semmonen aika ikimuistoinen.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Ne harvat vapaat hetket kuluu ystävien seurassa nauraen, syöden ja kahviloissa istuskellen. Ja todennäköisesti myös koulujuttuja tehden seuraavat rapeat kolme vuotta.

Unelma-ammattisi?
Todella vaikea sanoa.. kyllä musta kelpo ammattishoppailijan sais, oon siinä hyvä ja se on kivaa. Kysykää vaikka joukkuekavereilta.

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?
Aloitan juuri liiketalouden opinnot.

Terkut kotiyleisölle?
Kannattaa tulla kattomaan ja kannustamaan uusia, vanhoja ja uusvanhoja pelaajia Kooveen uuteen hienoon halliin! Lupaan joukkueen puolesta taitavaa, vauhdikasta ja tahtorikasta peliä.

Elisa Männistö päävalmentaja Tiina Röningin silmin: "Elisa on Kooveen naisten (lähes) ainoa voimahyökkääjä, joka kykenee antamaan karmean työnnön ja työnnöstä tulisen prässin, jos pahaa aavistamaton vihollinen ei ymmärrä, mitä on vastassa. Elisan sydän palaa maalinteolle, mutta viime aikoina hän on näyttänyt monipuolisuutta myös muidenkin pelitilanneroolien haltuun otossa. Kun Elisa on kehissä, ei kehistä tunnetta puutu. Kun peli on tässä, Elisa syttyy ja sytyttää, niin lempeä kuin liekkiäkin. Mutta jos pelissä peto on irti, niin kentän ulkopuolella nähdään mukava ja muista välittävä joukkuetoveri, jota tuskin samaksi soturiprinsessaksi tunnistaa. Jos Elisa olisi supersankari, olisi hän Xena."

 


#34 MARTTA RUUSIALA

martta.jpg
 

Martta Ruusiala kuuluu Kooveen nuoriin lupauksiin. Martan peliuraa ja kehittymistä pelaajana ovat varjostaneet harmilliset loukkaantumiset. Harjoitteluasenne on Martalla kovinta mahdollista luokkaa. Viime kaudella Martta merkautti jo ensimmäisen pelinsä naisten liigassa ja muutaman vaikeamman kauden jälkeen toiveissa on nyt ehjä ja nousujohteinen kausi. Martan vahvuuksiin kuuluu napakka rannelaukaus, jonka toivotaan laulavan ahkerasti Kooveen uudessa ja komeassa kotihallissa alkavalla kaudella!


Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?
Itseasiassa mulla ei taida olla mitään lempinimeä, yleensä vaan omalla nimellä kutsutaan.

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?
Pelasin aiemmin Pirkkalan Pirkoissa numerolla 17. Kun seuraksi vaihtui Koovee, oli numero jo Oonalla (Kauppi) käytössä, joten piti keksiä jotain uutta. Kekseliäästi nykyinen numeroni on siis 17+17 eli 34.

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?
Tavoitteena on nyt parin loukkikauden jälkeen palata täyteen pelikuntoon ja päästä vihdoin myös itse kehittämään omaa ja joukkueen peliä.

Suurin vahvuutesi pelaajana?
Vahvuutena on aina ollut nopeus ja juoksuvoima etenkin hyökkäyspäässä.

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?
PSS sytyttää aina, sillä kohtaamiset ovat tiukkoja ja tasaisia vääntöjä, joissa tunnelma on kohdallaan.

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?
Koovee, ErVi ja SB-Pro. Järjestys selviää keväällä!

Tämän hetken paras biisi?
Charlie Puth  " Attention".

Miten valmistaudut otteluun?
Pelipäivän aamuna mulla on tapana käydä haukkaamassa raitista ilmaa kävelyllä. Syön hyvän ruuan kotona ja matkalla hallille tulee kuunneltua lempparimusiikkia. Olennaisesti peliin valmistautumiseen kuuluu myös peliletit, jotka väsäilen itelleni mahdollisuuksien mukaan joko bussissa tai kotona. Ilman niitä pelistä ei tulisi mitään!

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?
Yhtä esikuvaa ei mulla ole oikeastaan koskaan ollut salibandyn tai ylipäätään urheilun puolella, vaan olen ihaillut useampi urheilijoita eri syistä. Esimerkiksi näiden loukkivuosien aikana olen alkanut eri tavalla arvostamaan Alisa Pölläsen sisua palata pelikuntoon loukkaantumisten jälkeen.

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?!
Ellillä! (Huotari)

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän asti?
Voitetut tyttöjen Suomen mestaruudet, joista etenkin vuoden 2015 mestaruus on jäänyt hienoimpana mieleen. Pelasin silloin ekaa kautta Kooveessa, enkä ollut noin "isoihin" peleihin vielä aiemmin päässyt, joten pelit tuntui entistäkin hienommilta.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?
Vapaa-ajalla tykkään nähdä kavereita, kattella sarjoja netistä ja lukea hyviä kirjoja.

Unelma-ammattisi?
Unelma-ammattina on jo vuosia ollut lääkäri.

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?
Opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta Sammon Keskuslukion urheilulinjalla ja valmistaudun edessä oleviin kirjoituksiin.

Terkut kotiyleisölle?
Tervetuloa seuraamaan meidän otteita alkavalla kaudella! Nähään hallilla!

Martta Ruusiala päävalmentaja Tiina Röningin silmin: "Martta on suhteessa eniten treenannut mutta vähiten pelannut Kooveen juniorilupaus, joka tekee valittamatta kaiken sen, minkä loukkaantumiset ovat antaneet myöden. Martta on joukkueen hymytyttö ja homecomingqueen ja onkin tsemppaamassa aina kaikkia. Martan sitoutuminen ja rannelaukaus ovat rautaista luokkaa. Martan kohdalla paras on vielä näkemättä."

___________________________________________

Haastattelut: Hanna Palomäki

Kuvat: Maria Aho 

08.06.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen NYT KÄYNNISSÄ
19.06.2018Kooveen pelaajia opiskelijoiden MM-kisoihin
14.06.2018 12:00Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta
24.05.2018Miesten kausikortti enää viikon ajan 39 euron tarjoushintaan, naisten kausarikampanja käyntiin!
21.05.2018Oletko kiinnostunut pelaamaan miesten 2 tai 3 -joukkueessa
11.05.2018Sopimusuutisia: Alkki, Nieminen, Saari sekä yhdeksän nuorta lupausta
09.05.2018Salibandyjaoston vuosikokous 23.5.2018 klo 16.30
08.05.2018Naiset uudella valmennuksella kohti uutta kautta
08.05.2018Pelaajahaku käynnissä ikäkausijoukkueisiin
07.05.2018 15:00Ruokostenpohja, Segerman ja Suomalainen jatkavat Kooveessa

Siirry arkistoon »