Share |

Pojat C1 SM: hyvät pelit Turussa

Share |
12.09.2017

Kooveen 02-ikäluokka osallistui viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestareiden Cup -kutsuturnaukseen Turussa. Aikoinaan Kooveen nollakakkoset pelasivat useampaankin otteeseen Sisä-Suomen ja Länsirannikon eliittisarjaa, mutta ei kuitenkaan aivan siellä terävimmässä kärjessä, ja niin kutsut jäivät silloin tulematta. Tällä kertaa takana oli kohtuullisen hyvä SM-sarjakausi ja Koovee sai tilaisuuden päästä maistelemaan turnauksen tunnelmaa ja mittaamaan alkukauden kuntoaan Suomen kärkijoukkueita vastaan.

Kooveen teemana viikonloppuun lähdettäessä oli tavoitella mahdollisimman korkeatasoista pelaamista läpi koko turnauksen. Ajatuksena oli keskittyä omiin vahvuuksiin, oman pelitavan toteuttamiseen, tiettyjen yksityiskohtien hiomiseen ja samalla nauttia tapahtumasta ja peleistä. Tavoitteena ei ollut voittaa turnausta, päästä neljän parhaan joukkoon tai välttämättä edes saada yhtään pistettä :).

Näillä eväillä saatiin pelillisesti ja tuloksellisestikin erittäin hyvä lauantai. Ohjelmassa oli neljä peliä ja vastassa kova nelikko: Oilers, EräViikingit, Steelers ja HIFK. Viime kaudella kyseisiä joukkueita vastaan pelattiin SM-sarjassa yhteensä kahdeksan ottelua, joista saldona oli kuusi tappiota ja kaksi voittoa. Nyt saldona oli kolme voittoa, yksi tasapeli, 13 tehtyä maalia, yksi päästetty maali ja lohkon kärkisija - eli wat. No, kyseessä saattoi olla yksinkertaisesti vain päivän mittainen jatkumo onnekkaita käänteitä ja tuleva kausi sitten näyttää paremmin, missä oikeasti mennään.

Toisaalta oli peleissä ihan oikeastikin paljon hyvää Kooveen näkökulmasta. Ensimmäinen peli Oilersia vastaan oli ehkä päivän paras. Puolustus toimi, energiaa riitti ja pallonkin kanssa viihdyttiin. Jossain vaiheessa peliä Oilers laittoi isompaa vaihdetta silmään ja paine Kooveen kenttäpäädyssä kasvoi, mutta tilanne pysyi kuitenkin hyvin kontrollissa. FBA-leirillä nähdyn piip-testin perusteella Oilersilta ei lopu virta ihan ensimmäisten joukossa, joten täysimittainen peli olisi voinut näyttää toki erilaiselta lopputuloksen suhteen.

Toisessa pelissä kohdattiin viime kauden Suomen mestari, EräViikingit. EräViikinkien peli oli luovaa, nopeaa ja taitavaa aivan viime vuoden malliin. Koovee puolestaan yritti vastata omilla aseillaan eli vahvalla 1 vs 1 -pelaamisella, tiiviillä puolustuksella ja napakoilla käännöillä. Pelityylien mittelölle ei saatu eroa puolessa tunnissa ja niin pisteet tasattiin niukoin 1-1 lukemin. Päivän päätyttyä päästiin toteamaan, että tuolla maalillaan EräViikingit onnistui kuitenkin riistämään Kooveen maalivahdeilta erittäin lähellä olleen, harvinaislaatuisen "nollapäivän".

Kolmannessa pelissä kohdattiin FBA-leireiltä tuttu vastustaja, Steelers. Edellisessä kohtaamisessa elokuun FBA-leirillä isokokoinen ja vahva Steelers vei voiton maalilla tai parilla, mutta tällä kertaa Kooveen kurinalainen peli käänsi tiukan ja tasaisen väännön askel kerrallaan Koovelle. Samalla Kooveen toiselle maalivahdille päivän toinen nollapeli. Tuosta huolimatta maalivahti vaihdettiin jälleen päivän viimeiseen peliin HIFK:ta vastaan.

HIFK oli viime vuoden SM-sarjassa Kooveelle todella vaikea vastus. Kaksi tappiota, eikä oikein mitään hyvää ajatusta siitä, miten HIFK:ta vastaan pitäisi pelata, jotta tulos olisi parempi. Tähänkään peliin ei keksitty oikeastaan mitään uutta, vaan yritettiin jatkaa omalla tutulla kaavalla, kuten teki myös HIFK. Ensimmäinen erä oli Kooveelta päivän laiskin ja pojat saivat vaihtoaitiossa lisätehtäviä teemalla miten taistellaan pitkän päivän aiheuttamasta väsymyksestä huolimatta. Pohdinnat tuottivat tulosta, ryhti parani toiseen erään ja pelistä saatiin väännettyä päivän mittaan jo lähes vakioksi muodostuneet 4-0 lukemat.

Turnauksen toisessa alkulohkossa koettiin lauantain mittaan myös yllätyksiä, kun lohkon ykkösijan päätyi viemään Porin Karhut puhtaasti neljällä voitolla. Vastassa oli kuitenkin mm. viime kauden SM-kakkonen ja kolmonen, joten helppoa ei ollut sielläkään. Näiden kuvioiden myötä paljastui, että Kooveen vastustajaksi sunnuntain puolivälierämatsissa asettuisi ikäluokan kärkikahinoissa jo vuosia viihtynyt Nokian KrP. Lauantain otteiden perusteella tiedettiin, että omaa peliä ei liiemmin kannata lähteä muuttelemaan sunnuntaiksi, mutta toisaalta tiedostettiin myös se, että tuttu paikallisvastuja voisi saada aikaan turhaa jännistystä pojissa ja tästä puhuttiinkin lauantai-illan pienessä palaverissa. Pojat vakuuttelivat, että ei tässä mitään, mutta ilmeiden takaa oli aistittavissa, että tuo ei ollut ehkä aivan puhdas totuus.

Sunnuntain pelistä muodostuikin sitten todellinen jännitysnäytelmä. Koovee pelasi omalla systeemillään, mutta otteissa oli kaikista puheista huolimatta vähän sitä samaa jännistystä, jota nähtiin myös SM-karsintavaiheessa hävityssä ottelussa O2:sta vastaan. Suurin ongelma oli huolimattomuus ja hätäisyys pallon kanssa, vaikka palloa pidettiinkin paljon. KrP:n taktiikkana ottelussa oli pitää oma puolustuslinja matalalla, iskeä tehokkaasti vastaan ja luottaa kärkihyökkääjiensä vaarallisuuteen. Näistä aineksista saatiin kasaan ottelu, joka kääntyi Kooveelle vasta viimeisillä minuuteilla ja senkin jälkeen KrP:llä oli vielä muutama hiuskarvan varassa ollut maalipaikka Kooveen loppuminuuttien jäähyilyjen aikana.

Matka jatkui siis seuraavaksi välieräotteluun GrIFK:ta vastaan. GrIKF oli voittanut omassa puolivälieräottelussaan Steelersin rankkareilla ja tiedettiin vaaralliseksi joukkueeksi. Joukossa on muutama kaveri, joille ylimääräisen tilan antaminen tarkoittaa yleensä sitä, että omissa soi. Ensimmäisessä erässä tilaa annettiin, ja omissa soi. Osaltaan tähän vaikutti tosin Kooveen kovasta laitatilanteesta saama viiden minuutin jäähy, mutta toisena tekijänä oli pehmeys kaksinkamppailuissa. Lisäksi rankaisuprosentti keskialueen pallonmenetyksistä oli kovaa luokkaa. Toiseen erään Koovee paransi peliään ja sai viimein palkinnon tasoitusmaalin muodossa pari minuuttia ennen loppua. Ilo loppui pian, kun GrIFK riisti jälleen pallon keskialueella ja hoiti pallon pikavauhdilla takakulmalle ja siitä maaliin. Ja Koovee pääsi kotimatkalle.

GrIFK siis finaaliin ja siellä kaverina Oilers, joka puolestaan oli peitonnut Porin Karhut omassa välierässään. Finaalista muodostui lopulta Oilersin näytös. Maaleja rakenneltiin kovalla työnteolla, hyvällä liikkeellä ja mallikkailla kuvioilla. Koko turnauksen läpivienti oli Oilersilla lopulta parasta laatua, tekeminen nousujohteista ja näin mestaruus meni oikeaan osoitteeseen.

Kooveen osalta reissu oli myös onnistunut. Paljon kovia pelejä, hienoja onnistumisia sekä joukkueena että yksilötasolla, ja hyviä eväitä jatkoon. Kooveen päävalmentaja Jukka Laurila oli erityisen tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen ja taisteluilmeeseen valtaosassa pelejä. Pallollisessa pelissä on ehkä eniten parannettavaa, mutta siinäkin on otettu hyviä askeleita eteenpäin.

Ainakin tämän turnauksen perusteella parin viikon päästä käynnistyvästä SM-sarjasta vaikuttaisi olevan tulossa mukavan tasainen ja laadukas. Hyvällä pelillä voi periaatteessa voittaa kenet vaan ja huonolla pelillä hävitä kenelle vaan. Mielenkiintoinen kausi siis edessä. Koovee aloittaa oman urakkansa sunnuntaina 24.9 kotihallissaan AutoCenter Areenalla Steelersiä vastaan. Tervetuloa seuraamaan :)!

19.06.2018Kooveen pelaajia opiskelijoiden MM-kisoihin
14.06.2018 12:00Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta
08.06.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen alkaa 15.6.2018.
24.05.2018Miesten kausikortti enää viikon ajan 39 euron tarjoushintaan, naisten kausarikampanja käyntiin!
21.05.2018Oletko kiinnostunut pelaamaan miesten 2 tai 3 -joukkueessa
11.05.2018Sopimusuutisia: Alkki, Nieminen, Saari sekä yhdeksän nuorta lupausta
09.05.2018Salibandyjaoston vuosikokous 23.5.2018 klo 16.30
08.05.2018Naiset uudella valmennuksella kohti uutta kautta
08.05.2018Pelaajahaku käynnissä ikäkausijoukkueisiin
07.05.2018 15:00Ruokostenpohja, Segerman ja Suomalainen jatkavat Kooveessa

Siirry arkistoon »