Share |

Kohti uutta kautta: Perttu Koljonen

Share |
12.09.2017

Kohti uutta kautta -sarjan viidennessä osassa päästään tutustumaan Perttu Koljosen ajatuksiin alkavasta kaudesta. Alkujaan lahtelainen keskushyökkääjä on ollut osa Kooveen miehistöä jo kolmen kauden ajan, eli alkava kausi on miehellä neljäs Kooveen paidassa.

”Hyvin meni, hyvin näytti menevän koko joukkueella kun testituloksia katsoo. Hyvin on äijät vetänyt”, kertoo Koljonen kesän harjoittelujakson tunnelmia. Tunnelmat tulevasta kaudesta ovat myöskin miehen itsensä mukaan hyvät ja Koljonen aavisteleekin että hyvä harjoittelu kesällä näkyy myöskin kaudella. ”Joukkueen vahvuus on varmaankin liikkuminen kentällä, kaikki on tosi hyvässä kunnolla ainakin testien perusteella.”

Viime kaudella Koljonen nousi varsinkin keväällä Samuli Salomaan ohella isoon rooliin Kooveen hyökkäyksessä. Kauden jälkeen Pertun pistekeskiarvo olikin kunnioitettava 1,31 pistettä ottelua kohden. ”Meidän ketjulla lähti sitten joulun jälkeen kulkemaan peli hyvin viime kaudella, sama ketju vaan kasaan niin eiköhän se sitten heti alusta asti lähde taas siitä.”

Viime helmikuussa järjestettiin ensimmäistä kertaa U23 -maajoukkuetapahtuma ja Koljonen valittiinkin osaksi joukkuetta sekä helmikuussa, että myös nyt syyskuussa. ”Hyvä kokemushan se oli, pääsi näkemään vähän laajemmalla rintamalla, sekä pääsi pelaamaan ulkomaalaisporukkaa vastaan.”

Mitä mahtuu sitten Perttu Koljosen arkeen salibandyn lisäksi? ”Ammattikorkeakoulussa olisi vielä vuosi jäljellä, sieltä olisi kiva päästä tosiaan siinä vuodessa pihalle niin ei tarvisi jäädä sinne enää pidemmäksi aikaa.” Perttu on omien sanojensa mukaan ”Kentän ulkopuolella omasta mielestä ainakin ihan hauska välillä, ja kentällä pyrin olemaan paljon pallolla, yritän ainakin haastaa vastustajan viisikkoa paljon ja koitan vetää paljon kun niille paikoille pääsee.”

Hyvien pelitaitojensa lisäksi Koljonen on ainakin joissain piireissä tunnettu siitä, ettei tiskaaminen lukeudu hänen mielipuuhiinsa. Tilanteen on kerrottu menneen joskus siihen pisteeseen, että kertakäyttöastiat on jouduttu ottamaan käyttöön. Mikä on tiskaamisen tilanne tällä hetkellä, on tapoja parannettu? ”Tapoja on parannettu sillä tavalla, että nykyisessä kämpässä on tiskikone. Ei tarvitse enää käsin tiskailla”, Koljonen kertoo.

Teksti: Maria Aho

Video: Kooveen videotiimi

18.02.2018Hyvä esitys ei riittänyt, derbyn pisteet Classicille
18.02.2018Paikallispeli runkosarjan kohokohtana
14.02.2018Kokoa joukkueesi AutoCenter Areenan kevätliigaan
12.02.2018Tällaisia maaleja on isketty vuosien saatossa Tampereen paikallispeleissä
09.02.2018Classic sunnuntaina vieraana AutoCenter Areenalla A-pojissa ja A-tytöissä
05.02.2018Classic-pelien suora käyntiin sunnuntaina nuorten peleillä
01.02.2018Intersport Koskikeskus ja K-plussa yhteistyö
29.01.2018Kooveen naisten vierasvoitto Tepsistä maistui makialta
27.01.2018Taistelu ei tuonut pisteitä Steelersiä vastaan
27.01.2018Huipputärkeitä pisteitä jaossa AutoCenter Areenalla klo 18.30

Siirry arkistoon »