Share |

Kohti uutta kautta: Perttu Koljonen

Share |
12.09.2017

Kohti uutta kautta -sarjan viidennessä osassa päästään tutustumaan Perttu Koljosen ajatuksiin alkavasta kaudesta. Alkujaan lahtelainen keskushyökkääjä on ollut osa Kooveen miehistöä jo kolmen kauden ajan, eli alkava kausi on miehellä neljäs Kooveen paidassa.

”Hyvin meni, hyvin näytti menevän koko joukkueella kun testituloksia katsoo. Hyvin on äijät vetänyt”, kertoo Koljonen kesän harjoittelujakson tunnelmia. Tunnelmat tulevasta kaudesta ovat myöskin miehen itsensä mukaan hyvät ja Koljonen aavisteleekin että hyvä harjoittelu kesällä näkyy myöskin kaudella. ”Joukkueen vahvuus on varmaankin liikkuminen kentällä, kaikki on tosi hyvässä kunnolla ainakin testien perusteella.”

Viime kaudella Koljonen nousi varsinkin keväällä Samuli Salomaan ohella isoon rooliin Kooveen hyökkäyksessä. Kauden jälkeen Pertun pistekeskiarvo olikin kunnioitettava 1,31 pistettä ottelua kohden. ”Meidän ketjulla lähti sitten joulun jälkeen kulkemaan peli hyvin viime kaudella, sama ketju vaan kasaan niin eiköhän se sitten heti alusta asti lähde taas siitä.”

Viime helmikuussa järjestettiin ensimmäistä kertaa U23 -maajoukkuetapahtuma ja Koljonen valittiinkin osaksi joukkuetta sekä helmikuussa, että myös nyt syyskuussa. ”Hyvä kokemushan se oli, pääsi näkemään vähän laajemmalla rintamalla, sekä pääsi pelaamaan ulkomaalaisporukkaa vastaan.”

Mitä mahtuu sitten Perttu Koljosen arkeen salibandyn lisäksi? ”Ammattikorkeakoulussa olisi vielä vuosi jäljellä, sieltä olisi kiva päästä tosiaan siinä vuodessa pihalle niin ei tarvisi jäädä sinne enää pidemmäksi aikaa.” Perttu on omien sanojensa mukaan ”Kentän ulkopuolella omasta mielestä ainakin ihan hauska välillä, ja kentällä pyrin olemaan paljon pallolla, yritän ainakin haastaa vastustajan viisikkoa paljon ja koitan vetää paljon kun niille paikoille pääsee.”

Hyvien pelitaitojensa lisäksi Koljonen on ainakin joissain piireissä tunnettu siitä, ettei tiskaaminen lukeudu hänen mielipuuhiinsa. Tilanteen on kerrottu menneen joskus siihen pisteeseen, että kertakäyttöastiat on jouduttu ottamaan käyttöön. Mikä on tiskaamisen tilanne tällä hetkellä, on tapoja parannettu? ”Tapoja on parannettu sillä tavalla, että nykyisessä kämpässä on tiskikone. Ei tarvitse enää käsin tiskailla”, Koljonen kertoo.

Teksti: Maria Aho

Video: Kooveen videotiimi

20.11.2017Kooveen naiset voittoon Porvoosta
13.11.2017Kooveen naisilla maalirikas tuplapeliviikonloppu
09.11.2017Heikko alku kostautui, pisteet Raumalle
08.11.2017Illan mielenkiintoisessa pelissä Rauman "koiralauma" haastaa miehet
30.10.2017Paikallispeli jännittävien vaiheiden jälkeen Kooveelle
29.10.2017Kooveen naisten 13-0 maalijuhlat AutoCenterillä
29.10.2017Sunnuntaina miesten kauden ensimmäinen paikallispeli
27.10.2017Molemmat liigajoukkueet tulevana viikonloppuna AutoCenter Areenalla
24.10.2017SB-Pro oli Kooveen naisille tyly vieras
16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa

Siirry arkistoon »