Share |

Naisten pelaajaesittelyssä #19 Jemina Ruostila ja #28 Julia Ruostila

Share |
18.09.2017

Jemina ja Julia Ruostila, Vesilahden lahjat Suomen naissalibandylle, ovat nuoresta iästään huolimatta päässeet maistelemaan myös liigapelien tunnelmaa. Kaksikko pelasi kaudella 2016- 17 muutamia otteluita naisten joukkueessa ja sehän ei mennyt ollenkaan huonosti.  Keväällä voitettu A-tyttöjen Suomen mestaruus on varmasti tämän tehokaksikon menestystarinan alkusoittoa ja näitä tyttöjä kannattaakin pitää tarkasti silmällä.

  

#19 JEMINA RUOSTILA

  

jemppu1.jpg

Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?

Ihan vaan Jemppu tai Jemina.

 

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?

Nuoremmasta pitäen on aina ollut numero 9 mutta liigaan siirtyessä piti vaihtaa numero 19 ja se nyt on ollu siitä lähtien sitten! Ei siis oikein mitään ihmeellisempää tarinaa muutakuin että numero 19 nyt sattui olemaan lähellä numero 9 niin se kelpasi vallan hyvin.

 

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?

Omat henkilökohtaiset tavoitteeni ovat ainakin kehittyä itse pelaajana vähän kaikessa. Aijon myös ottaa naisten kanssa pelaamisesta kaiken irti ja yrittää oppia/kehittyä mahdollisimman paljon!

 

Suurin vahvuutesi pelaajana?

Varmaan fyysisyys ja jonkinlainen pelisilmä.

 

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?

Mhm no en oikein itse osaa tähän tarkasti vastata, mutta uskon että kaikki pelit ja joukkueet mitä vastaan pääsee nyt pelaamaan tulee olemaan upeita kokemuksia. Ei siis ole oikein mitään lempivastustajaa ainakaan vielä!

 

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?

Koovee, Classic ja varmaan SB-Pro.

 

Tämän hetken paras biisi?

Tämän hetken biisisuosikkia ei tule mieleen, mutta Panic! At The Discon LA Devotee iskee aina!

 

Miten valmistaudut otteluun?

Yleensä peliin valmistautuessa vajoan omaan ajatusmaailmaani ja rutiininomainen alkulämpö tulee aikalailla sitten luonnostaan siinä. Teen kaiken huolellisesti ja yritän parhaani mukaan pitää keskittymiseni pelissä.

 

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?

No ei mitenkään erikoisemmin minkäänlaista esikuvaa tällä hetkellä.

 

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?

Kaikkia juttuja on hauska kuunnella ja ilmapiiri kopissa muutenkin mukava! En osaa siis tarkalleen sanoa, että kenellä ne parhaimmat jutut on.

 

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän asti?

On tullut koettua paljon mahtavia hetkiä ja lisää varmasti tulossa, mutta kyllä se A-tyttöjen SM-kulta vuonna 2017 oli huippu!

 

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Viettää aikaa rakkaiden ja ystävien kanssa sekä nukkua ja katsella sarjoja. Myös musiikki on lähellä sydäntä ja tykkään soitella kitaraa/muita soittimia sekä ihan vain kuunnella musiikkia! Piirtäminen on myös yksi läheisistä harrastuksista.

 

Unelma-ammattisi?

En ole oikein kunnolla kerennyt harkitsemaan ammattia, mutta yksi vaihtoehto voisi olla mm. arkkitehti tai jonkinlainen graafinen suunnittelija.

 

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?

Tällä hetkellä opiskelen Vesilahden yläasteella.

 

Terkut kotiyleisölle?

Kaikki vaan pelejä katsomaan! Aina on hauskempi pelata kun katsojiakin löytyy ja tunnelma on katossa!

 

Jemina Ruostila päävalmentaja Tiina Röningin silmin:

" On Ruostiloitten superkaksosista ehkä se puheliaampi. Jemppu haluaa aina ymmärtää harjoituksen ja miten se tehdään. Siskonsa lailla hän on kova treenaamaan ja tämän seurauksena taitoa on kertynyt nuoresta iästä huolimatta aimo annos. Jemppu taisteli jo viime vuonna useassa naisten liigapelissä aivan tasaväkisesti useaa joukkuetta vastaan, joten tulevaisuudessa saamme odottaa tältä nuorelta pelurilta varsin kypsää pelaamista. Jemppu on terrierimäinen taistelija, jonka tekeminen on koko ajan aktiivista, niin pallolla kuin jalallakin. Positiivinen haaste valmentajalle onkin keksiä, mikähän paikka Jeminalle tänään olisi kentällä ja viisikoissa sopivin. Kaikki nimittän irtoaa :) "

 

 

 #28 JULIA RUOSTILA

 

julleR.jpg

 

Lempinimi eli millä nimellä sinua kutsutaan joukkueen sisällä?

Joukkueessa mut on aina tunnettu nimellä Julle ja Julleksi mua aina sanotaankin. Muita nimiä ei taidakkaan olla, paitsi nykyään on myös kutsuttu Juliksi.

 

Pelinumerosi tarina - miksi pelaat juuri tällä pelinumerolla?

Ihka ensimmäinen pelinumero mikä mulla oli sillon kun en vielä Kooveessa pelannut oli 27. Sitten kun kokonaan tuli Kooveeseen siirryttyä joskus niin totta kai tämä numero oli sitten varattu ja jouduin numerosta luopumaan. Mulle ehdotettiin sitten heti numeroa 28 ja siihen sitten lopulta päädyin. Oon oikein hyvin viihtyny tässä mun nykyisessä numerossa. Ei valittamista.

 

Omat henkilökohtaiset tavoitteesi alkavalle kaudelle?

Tavoitteena on kehittää itseäni pelaajana kauden aikana, niin fyysisesti että psyykkisesti. Kaikkea mahdollista mitä pystyn kehittämään, yritän parantaa parhaani mukaan.

 

Suurin vahvuutesi pelaajana?

Varmaankin se pelisilmä, kun yleensä tuntuu hyvin löytyvän omat pelaajat kentältä, vaikka onhan siinäkin silti aina kehittämistä.

 

Lempivastustajasi liigassa ja miksi?

Kauheesti ei ole vielä tullut liigapelejä pelattua, joten tähän on aika hankala vastata. Sillon ku sinne kentälle pääsee pelailemaan taitavien pelaajien kanssa niin ei sillä vastustajallakaan kauheasti ole väliä. Hauskaahan se silti aina on ihan kuka vaan siellä vastaan tuleekin.

 

Veikkauksesi kauden mitalikolmikosta?

 Koovee, Classic ja SB-Pro.

 

Tämän hetken paras biisi?

Ei pysty vastaamaan yhtä, niitä on ihan liikaa!

 

Miten valmistaudut otteluun?

Keskityn omiin hyvin tehtyihin suorituksiini ja niistä yritän saada itseluottamusta ja virtaa tulevaan peliin. En mieti kuinka kova vastustaja on tulossa vastaan vaan mietin vain omaa sekä joukkueen tekemistä.

 

Esikuvasi salibandyssa tai urheilussa ylipäätään?

Tällä hetkellä ei kyllä ole ketään.

 

Kenellä on Kooveen pukukopin parhaat jutut?

Mulla on niin huono huumorintaju et mikä tahansa juttu on mulle hauska. Tulee siis naurettua aika lailla kaikkien jutuille joten ei ole sitä yhtä ja tiettyä. Kaikkien jutut kelpaa!

 

Hienoin hetkesi salibandyssa tähän asti?

Ehdottomasti ainakin A-tyttöjen SM-kulta 2016-2017. Sitä ei voi noin vaan hetkessä unohtaa. Monia muitakin kyllä on, mutta tuo ainakin yksi niistä suurimmista.

 

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Yleensä joko vietän kavereiden kanssa aikaa, piirrän, soitan tai kuuntelen musiikkia. Nykyään eniten on tullut vietettyä aikaa kotona ihan vaan rauhassa, kun ei oikein muutakaan ole jaksanut tehdä. Onhan se ihan kiva välillä vaan olla rennosti eikä tehdä mitään.

 

Unelma-ammattisi?

Ei ole tullut vielä noin pitkälle mietittynä, kun jatko-opiskelupaikat ollut hakusessa tällä hetkellä. Mutta mun unelmatyö ois ehkä semmonen aktiivinen ja omatoiminen, missä ei kauheasti istuttaisi vaan paikoillaan.

 

Mitä tällä hetkellä teet työksesi/opiskelet?

Tällä hetkellä opiskelen Vesilahden yläasteella yhdeksännellä luokalla.

 

Terkut kotiyleisölle?

Musta on tosi mukavaa nähdä, että tosi moni on yleensä katsomassa pelejä. Tuo tunnelmaa tosi kivasti ja ainahan sitä on vähän kivempi pelata, kun katsomossa on väkeä kannustamassa. Jatkossakin kaikki vaan hallille!

 

Julia Ruostila Tiina Röningin silmin:

" Julle on siskonsa ohella Kooveen tyttöakatemian tähtiä ja kantavia voimia. Tämä salibandytaiteilija suhtautuu kaikkeen tekemiseen äärimmäisella vakavuudella ja vaativuudella eikä helposti hyväksy itseltään heikkoja tai edes keskinkertaisia suorituksia. Tämän seurauksena Julle treenaa aina kun mahdollista. Ja tämän seurauksena Julia on teknisesti erittäin taitava, mistä kertoo myös se, että 02- ikäluokkansa FBA leirillä Julle sai syöttötaitotesteissä 16/22 pistettä, kun koko huippuryhmän testin keskiarvo oli 8/22. Julia on naisten treeneissäkin aina yritteliäs, luova ja heittää pahaa haastetta reilusti itseään vanhemmille pelureille. Ensimmäisen liigamaalinsa tämä nuori neiti paiskasi jo helmikuussa 2017, ja tulevaisuus lupaa niitä varmasti tukuttain lisää Koovee-paidassa. "

___________________________________________

Haastattelut: Hanna Palomäki

Kuvat: Esa Takalo ja Pasi Lähde

15.03.2018Viikonvaihteen peleihin mahtavia lipputarjouksia
14.03.2018Kooveen valmennusasiaa videomuodossa
12.03.2018PSS vei runkosarjan kolmospaikan
10.03.2018Tiukan taistelun jälkeen playout-pelit odottavat
10.03.2018Runkosarja päättyy, isot panokset pelissä
06.03.2018Valmentajahaku käynnissä
05.03.2018A-pojat jatkaa pudotuspeleihin erinomaisen runkosarjan jälkeen
05.03.2018Pisteet Turkuun, taistelu jatkuu
04.03.2018Miesten pistejahti jatkuu TPS:ää vastaan
03.03.2018Tiukka peli kääntyi Welhoille

Siirry arkistoon »