Share |

Raportti Akatemian B-tyttöjen karsinnasta SM-sarjaan - Akatemian sarjat käyntiin

Share |
28.09.2017

Koovee - Pirkat White 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)

Koovee matkasi B-tyttöjen SM-karsintoihin Ouluun, pelaten lohkossa B ensin paikalliskilpailija Pirkat Whitea vastaan. Vastassa oli tuttuja kasvoja, kun lähes koko Pirkka-joukkue pelasi viime kaudella oman joukkueen väreissä. Minuutin verran ehdittiin pelata, kun Sofia Luoto lähti 5 min. istunnolle vaarallisesta pelistä. Näin pääsimme heti harjoittelemaan alivoimapelaamista ja se sujuikin mallikkaasti, kun teimme kaksi hienoa maalia. Ensin Julia Ruostila pisti läpiajosta maalivahti Viivi Virtasen kahville. Toisessa maalissa av-nelikko pyöritti peliä hyökkäyspäässä, kunnes Riikka Valkamo löysi Elisa Virtasen keskisektorilta, joka laukoi ajassa 4.48 lukemiksi 2-0. 

Toisessa erässä tilastopuolella oli hiljaista, mutta tilanteita kentällä ei puuttunut. Kolmannessa erässä helähti jälleen, kun kapteeni Virtanen laukoi ylivoimalla Luodon syötöstä meidät 3-0 johtoon. Meni vain hetki edellisestä, kun Aino Lähde löysi maalin takaa syötöllään Julian, joka viimeisteli toisen osumansa. 5-0 lukemat syntyivät maalinkulmalta ajassa 44.21, kun Julia Särkkinen jatkoi Natalia Pitkäkankaan vedon jälkeisen irtopallon maaliin.

Peli oli vahvasti meidän hallussa ja loimme paljon hyviä maalipaikkoja. Uusista pelaajistamme Elisa Virtanen pelasi vahvasti (2+0) ja konkari Julia Ruostilan (2+0) viimeistely oli tyylikästä. Maalissa Laura Lankinen pelasi aina kunnioitettavan nollapelin.

Blue Fox - Koovee 3-5 (1-1, 1-1, 1-3)

Lauantain toisessa ottelussa vastaan asettui Blue Fox Uusikaarlepyystä. Ottelun kaksi erää olivat lukemien valossa tasaista vääntöä. Kolmannessa erässä, ns. pelityttöjen kympillä, olimme tikissä ja keräsimme ottelusta ansaitusti kaksi pistettä voittolukemin 5-3.

Avausmaalin viimeisteli Riikka Valkamo (2+0) ja syötön tähän tarjoili Elisa Virtanen (0+3). Blue Fox tasoitti ajassa 12.46, kun ottelun pisterohmu Lina Nyby (3+0) onnistui Ria Böösin (0+1) syötöstä. 

Toisessa erässä pääsimme pelaamaan ylivoimaa ja Jasmin Zeidan (1+0) täräytti Virtasen syötöstä meidät 2-1 johtoon. Mutta Nyby oli jälleen asialla, kun "Siniketut" tulivat ajassa 24.55 tasoihin.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä. Aikavälillä 35.22-38.28 osuimme kolmesti ja tästä Blue Fox ei enää noussut. Ensin onnistui Aada Siro (1+0) Jemina Ruostilan (0+1) syötöstä. Sitten iski ottelun tehokaksikko Valkamo - Virtanen ja viimeisen niitin napautti Eira Paakkunainen (1+0) Julia Ruostilan (0+1) syötöstä. Foxin tehoduo Nyby - Alma Hedman (0+2) onnistui vielä ylivoimalla kaventamaan ottelun lopputulokseksi 3-5.

Pallollisesti olimme hallitsevampi osapuoli, mutta viimeistelyssä olisi ollut toivomisen varaa myös ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. Vastustajan maalivahti Lisette Blomqvist ansaitsee myös kehut tästä ottelusta. Blue Foxin ykköskenttä oli alati vaarallinen erityisesti vastahyökkäyksissä. Ketju viimeisteli joukkueensa kaikki maalit.

Koovee - Pelicans SB 7-1 (3-0, 3-1, 1-0)

Kolmannessa ottelussa sunnuntaiaamuna otettiin mittaa lahtelaisesta Pelicans SB:stä. Maalihanat avasi ajassa 5.15 Jemina Ruostila (2+0) Toinenkin maali oli Ruostiloiden käsialaa, kun rohkea alivoimapelaaminen tuotti siirretyn rangaistuksen aikana hienon maalin. Ensin Jemina pisti kaksi pelaajaa nippuun omassa päässä, käytti kuljetuksen jälkeen pallon kaksossisko Julialla (0+1) ja kirmasi itse vielä maalintekoon. Seuraavassa vaihdossa Jemina haastoi röyhkeästi maalille ja tuloksena rangaistuslaukaus. Pelikaanivahti Petra Pietinen oli kuitenkin tällä kertaa Aada Siroa etevämpi. Erän lopussa Elisa Virtanen (1+0) laukoi numeroiksi 3-0 Natalia Pitkäkankaan (2+1) syötöstä.

Toinen erä ja pitkän loukkaantumisen jälkeen kehiin palannut Lydia Tähtinen (1+0) siirsi meidät jo 4-0 johtoon Eira Paakkunaisen (1+2) syötöstä. Heti perään Pitkäkangas nosti rystyltä seuraavan ja pikatahtiin tuli vielä kuudes osuma, kun Paakkunainen pisti pomppupallon maalin edustalta sisään. Syötön tähän maaliin tarjoili Riikka Valkamo (0+1). Lahtelaisten nollan rikkoi Rinna Murtonen rankkarista, kun hän ohitti laukauksella maaliin vaihdetun Jutta Kytömäen.

Kolmannessa erässä teimme vielä yhden maalin, kun Pitkäkangas sivalsi viimeisellä minuutilla loppulukemat 7-1. Syötön maaliin tarjoili Paakkunainen.

Pelissä tuli tehoja mukavasti joka ketjulle ja peli pyöri enimmäkseen lahtelaisten kenttäpuoliskolla. Veskari Laura Lankiselle ei tehty yhtään pelitilannemaalia, kun Pelicansin ainokainen tuli rankkarista.

EräViikingit - Koovee 7-2 (1-1, 3-0, 3-1)

Koovee ja EräViikingit taistelivat alkulohkon viimeisessä ottelussa suorasta SM-sarjapaikasta. Ottelu ehti vanheta vain 1.25, kun Jutta Kytömäki (0+1) viskasi Natalia Pitkäkankaan (2+0) irti, joka nosti meidät 0-1 johtoon. EräViikingit tasoitti, kun pelikello näytti 10.31. Maalin viimeisteli Amanda Nyberg.

EräViikingit pelasi läpi ottelun laajalla rosterilla onnistuen, ja repi eroa toisessa erässä viimeistellen kolme hienoa maalia. Maalintekijöinä kunnostautuivat Anni Räisänen, Sanni Laitinen ja Nyberg. Erityismaininnan ansaitsee Laitisen komea veto kovasta juoksuvauhdista.

Kolmas erä ja kellossa 34.20, kun Tuuli Autio muuttaa lukemiksi 5-1 Neea Helmisen syötöstä. Sama kaksikko rokotti meitä myös seuraavassa maalissa. Pitkäkankaan rystykiskaisu kaventaa tilanteeksi 6-2. Syöttöpisteen tähän maaliin sai Riikka Valkamo (0+1). Ottelun viimeisen maalin laukoi Anna Järvelä kolme sekuntia ennen pelin loppua.

Olimme tässä pelissä heikkoja erityisesti puolustuspään merkkauspelaamisessa ja liian kilttejä maalin edustalla. EräViikinkien väkevä viimeistely oli isossa roolissa, kun he menivät tästä lohkosta suoraan SM-sarjaan. 39 maalia neljässä ottelussa on kova lukema. Jatkokarsintaan menivät Koovee ja Blue Fox.

Koovee - FB Factor / Coach Team 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

Alkulohkon sijoituksemme ollessa kakkonen, kohtasimme idän ihmeen FB Factorin jatkokarsinnassa. Ottelun voittajalle oli tiedossa SM-sarjapaikka. Liiton tulospalvelun ollessa edelleen päivittämättä, ei tarkempia tilastotietoja ole tällä hetkellä saatavilla.

Elisa Virtanen avasi maalihanamme ylivoimalla Natalia Pitkäkankaan syötöstä. Factor tasoitti Eveliina Karhapään toimesta, kun Jutta Kuusitaipaleen syöttö vapautti taitavan hyökkääjän maalintekoon. Pitkäkangas vei meidät rystyllä 2-1 johtoon Sofia Luodon syötöstä ja osui vielä heti perään toistamiseen rystyllä. 4-1 maali oli Ruostilan kaksosten upeaa siksak -peliä, Julian viimeisteltyä Jeminan syötöstä. Pitkäkangas täydensi hattutemppunsa Virtasen syötöstä. Maalia edelsi Riikka Valkamon hyvä katko keskialueella, mahdollistaen kakkossyötöllään nopean käännön ylivoimahyökkäykseen. Julia takoi taululle loppunumerot 6–1 Eira Paakunaisen syötöstä.

Ottelun tehopelaajat olivat Natte Pitkäkangas (3+1), Julia Ruostila (2+0) ja Elisa Virtanen (1+1). Koko joukkkue jaksoi hienosti tehdä töitä viimeisessä ottelussa, vaikka alla oli jo neljä ottelua. Nämä ratkaisupelit ovat juurikin niitä suuren nautinnon pelejä ja niissä pienet hapot jaloissa ei paljoa paina. Näin upeasti joukkueelle tuli ansaitusti SM-sarjapaikka!

Yhteenveto SM-karsinnoista

Akatemian B-tyttöjoukkue pelasi neljän voiton myötä hyvän karsintaturnauksen ja tappio tuli ainoastaan SM-sarjan ehdottomalle ennakkosuosikille, EräViikingeille. Pallollinen pelaaminen oli rohkeaa, mikä lupaa tulevalle pelikaudelle todella hyvää. Puolustuspelaaminen tässä vaiheessa kautta on luonnollisesti vielä hakusessa, mutta kevättä kohden mentäessä täysi terä löytyy myös sille osa-alueelle.

SM-sarjan joukkueet kaudella 2017-18

B-tyttöjen SM-sarjassa pelaavat joukkueet:

Blue Fox (Uusikaarlepyy), EräViikingit (Hki), FBC Loisto (Tku), Koovee (Tre), RSS Panthers / LaSB (Riihimäki), Pirkat (Pirkkala), PSS (Porvoo), SBS Wirmo (Mynämäki), SS Rankat Ankat (Oulu) ja Steelers (Hämeenlinna)

Kooveen tyttöakatemian molemmat joukkueet SM-sarjaan kaudella 2017-18

Molemmat akatemian joukkueet pelasivat tyylikkäät karsinnat ja tulevalla kaudella nähdään Kooveelta ensimmäistä kertaa myös B-tyttöjoukkue SM-sarjassa. Huom! Liiton tilastoissa on tyttöjen SM-sarja -nimikkeellä olevat kaudet (vuosina 2008-2015) merkitty B-tyttöjen alle. Virallisesti meillä ei ole koskaan kuitenkaan B-tyttöjen SM-sarjapaikkaa ollut.

Akatemian juna puksuttaa mukavasti eteenpäin ja tällä kaudella saadaan molemmissa SM-sarjoissa varmasti kovatasoisia pelejä. Pelaajilla on jälleen hieno mahdollisuus kehittyä pelaajana ja ihmisenä näillä Kooveen luovilla raiteilla.

Valmennuksessa muutoksia

Akatemian kahta joukkuetta tällä kaudella kehittävät eteenpäin tuttuina kasvoina Akatemian päävalmentaja Tiina Björkholm, valmentaja Anna Wiss-Forstenja fysiikkavalmentaja Minna Simonen. Uusia tuulia valmennukseen tuovat Juha Kurki sekä Risto Knuutinen. Akatemian pitkäaikainen pää- sekä vastuuvalmentaja Katja Tyyskänen jättäytyi valmennuksesta pois työ- ja perhesyiden vuoksi.

SM-sarjat alkavat 

A- ja B-tyttöjen SM-sarjoissa on merkille pantavaa se, että maantieteellinen jakauma on etelästä pohjoiseen. B-tytöissä edustettuna on myös läntinen Suomi / Pohjanmaa. Itä-Suomi sen loistaa poissaolollaan molemmissa vanhimmissa ikäluokissa.

A-tyttöjen SM-sarja alkoi eilen kotona upouudella AutoCenter Areenalla, kun FBC Loisto Turusta saapui kaupunkiin. B-tyttöjen SM-sarja starttaa 7.-8.10.17 vierastuplalla, kun lauantaina Oulussa kohdataan SSRA ja sunnuntaina pelataan Blue Foxin vieraana Uusikaarlepyyssä.

Tulkaahan isoin joukoin seuraamaan laadukasta tyttösalibandyä uuteen kotipesäämme Linnainmaan AutoCenter Areenalle ja kannustamaan Kooveen tyttöakatemian joukkueita!

Teksti; Tiina Börkholm ja Katja Tyyskänen

08.06.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen NYT KÄYNNISSÄ
19.06.2018Kooveen pelaajia opiskelijoiden MM-kisoihin
14.06.2018 12:00Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta
24.05.2018Miesten kausikortti enää viikon ajan 39 euron tarjoushintaan, naisten kausarikampanja käyntiin!
21.05.2018Oletko kiinnostunut pelaamaan miesten 2 tai 3 -joukkueessa
11.05.2018Sopimusuutisia: Alkki, Nieminen, Saari sekä yhdeksän nuorta lupausta
09.05.2018Salibandyjaoston vuosikokous 23.5.2018 klo 16.30
08.05.2018Naiset uudella valmennuksella kohti uutta kautta
08.05.2018Pelaajahaku käynnissä ikäkausijoukkueisiin
07.05.2018 15:00Ruokostenpohja, Segerman ja Suomalainen jatkavat Kooveessa

Siirry arkistoon »