Share |

Pojat C1 SM: kauden alku valmennuksen silmin

Share |
19.10.2017

Kooveen C1-poikien urakka SM-sarjassa on päässyt hyvään vauhtiin neljän kotiottelun putkella. Ennen ensimmäistä vieraspelimatkaa otimme joukkueen päävalmentajan Jukka "Juki" Laurilan pienimuotoiseen haastatteluun ja kyselimme kaikenlaista kiinnostavaa kesän jälkeisestä ajasta joukkueen tarinassa.

Alkuun pikaluonnehdinnat muutamasta syyskauden turnauksesta ja pelistä teemalla "mitä tulee nopeasti mieleen, max. yksi lause".

SM-karsinta 1 (kaksi voittoa, yksi tappio)
"Joukkueen henkinen tasapaino epäkontrollissa"

SM-karsinta 2 (kolme voittoa)
"Intohimoinen esiintyminen"

Mestareiden Cup (pronssi)
"Kokemuksia ja yhdessäoloa"

SM-sarja: Koovee vs Steelers (4-8)
"Prosessin aloitus"

SM-sarja: Koovee vs GrIFK (9-11)
"Opettelua" 

SM-sarja: Koovee vs O2-JKL (3-4 ja)
"Tasapainoinen, rento esiintyminen" 

SM-sarja: Koovee vs SB Heinola (9-8)
"Henkinen kantti rautaa"

Ja sitten hieman pidempiin kysymyksiin ja vastauksiin…

Alkusyksyn paras peli? Harjoitusottelut mukaanlukien. Miksi?
"Tämä oli helppo. Toisen karsintavaiheen Classic-peli, joka ratkaisi SM-sarjapaikan. Lähes täydellinen ottelu kokonaisuutena. Pelaamisen taso, intohimo, halu, heittäytyminen pelille henkisellä tasolla - kaikki elementit mukana, joita tarvitaan urheilijalta hyvään suoritukseen. Myös tapahtuma oli ikimuistoinen (yleisö, Kooveen B-junnut kannustamassa)."

Alkusyksyn heikoin peli? Miksi?
"Ensimmäisen karsintavaiheen O2-peli. Puutteellinen henkinen kapasiteetti, väärien asioiden ajattelu. Ei heittäydytty pelille, vaan ajateltiin vain tulosta. Joukkueen pääperiaate, keskittyminen vain suoritukseen, unohtui ja pelistä tuli pakkopullaa. Punainen lanka, johdonmukaisuus puuttui."

Mihin on keskitytty alkusyksyn SM-sarjapeleissä joukkueena? Kuinka on onnistuttu?
"Pelin kokonaisvaltaiseen läpivientiin. Pääpaino on ollut pallollisessa pelissä, hyökkäyspäässä, rakenteiden muodostamisessa ja ylläpitämisessä, jotta reagointi pallottomaan peliin ja puolustukseen siirtymiseen olisi parempaa. Viime kaudella mentiin puolustuspelin kautta, nyt opetellaan hyökkäämään järkevästi.

Joka viikko mennään eteenpäin paremmin ja paremmin. Parhaimmillaan peli on ollut erittäin hyvää. Reagointi pallonmenetysten jälkeen toimii nyt paremmin (vastustajan hidastaminen), mutta oppirahoja myös maksetaan rohkeudesta - virheitä tulee ja vastustaja rankaisee."

Entä yksilöinä? Mitä on yritetty parantaa? Onko onnistuttu?
"Yksinkertaisesti sitä, että opitaan pelaamaan kokonaisuutena paremmin, kaikissa rooleissa ja näkemään pelin kokonaiskuva. Että ollaan pelikyvykkäitä.

Moni yksilö on mennyt eteenpäin verrattuna kauden alkuun. Erityisesti keskustelu pelaajien välillä on parantunut. Viisikot keskustelevat keskenään oma-aloitteisesti, mikä on hyvä signaali - pelaajat haluavat kehittyä."

Onko Kooveen pelitapa jo liian tuttu vastustajille? Pelataanko meidän vahvuudet pois ja isketään heikkouksiin? Tarvittaisiinko jotain uutta?
"Pelitapa on varmasti tuttu, vastustajat osaavat reagoida aika hyvin. Itse on kuitenkin työstetty pienia asioita eteenpäin. Polku on valittu, sillä mennään ja sitä kehitetään. On turha yrittää poukkoilla tai yrittää ottaa mitään isoja rykäyksiä. Suunta on oikea ja pikkuhiljaa mennään eteenpäin." 

Miltä sarja ja vastustajat vaikuttavat verrattuna viime vuoteen?
"Erot ovat kaventuneet, mikä on luontaista, kun kasvetaan. Pelit tulevat olemaan keskimäärin tasaisempia ja laadukkaampia."

Tavoitteet SM-sarjakaudelle? Onko menestyspaineita?
"Ei ole. Menestys tai tulokset eivät ole se pääjuttu. Keskitytään arkipäivän suorittamiseen, urheilemaan, nauttimaan siitä, että saa pelata ja oppia. Ei pitäisi olla paineita menestyksestä tässä iässä, myöhemmin paineita tulee kyllä. Tässä vaiheessa opetellaan vasta pelaamaan ja toisaalta myös sitä, mitä voittamiseen oikeasti vaaditaan."

20.11.2017Kooveen naiset voittoon Porvoosta
13.11.2017Kooveen naisilla maalirikas tuplapeliviikonloppu
09.11.2017Heikko alku kostautui, pisteet Raumalle
08.11.2017Illan mielenkiintoisessa pelissä Rauman "koiralauma" haastaa miehet
30.10.2017Paikallispeli jännittävien vaiheiden jälkeen Kooveelle
29.10.2017Kooveen naisten 13-0 maalijuhlat AutoCenterillä
29.10.2017Sunnuntaina miesten kauden ensimmäinen paikallispeli
27.10.2017Molemmat liigajoukkueet tulevana viikonloppuna AutoCenter Areenalla
24.10.2017SB-Pro oli Kooveen naisille tyly vieras
16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa

Siirry arkistoon »