Share |

Sunnuntaina miesten kauden ensimmäinen paikallispeli

Share |
29.10.2017

Lauantaina 29.10 nähdään Kooveen osalta tämän kauden ensimmäinen paikallistaisto, kun Nokian KrP saapuu miesten vierailijaksi AutoCenter Areenalle. Nokian KrP:n kausi on lähtenyt varsin positiivisesti käyntiin, kun taas Kooveen alkukausi on ollut enemmänkin mollivoittoinen. Salibandyliigan pisteiden lisäksi ottelussa on panoksena myös miesten Suomen Cupin jatkopaikka. Ottelu käynnistyy klo 18.30.

ENNAKKOASETELMAT:

Nokian KrP on avannut kautensa vahvasti: kuudesta ottelusta viisi voittoa, joista osa on ollut hienoisia yllätyksiäkin. Nokialaisjoukkue otti ison voiton 18.10, kun se kaatoi EräViikingit Vantaan Energia Areenalla varsin selkein numeroin 6-9. Joukkue on kyennyt ottamaan pisteet myös SPV:ltä, Oilersilta, LASBilta ja Steelersiltä. Seinäjokisia vastaan KrP:n voitto ratkesi vasta jatkoajalla ja Oilersin kanssa jouduttiin menemään rangaistuslaukauskisaan asti. Ainoan tappionsa runkosarjassa tähän mennessä KrP on kärsinyt Indiansille, joka kotiyleisönsä edessä Otahallilla otti nokialaisista 7-4 -voiton. Nämä voitot ovat tuoneet nokialaisille jo kymmenen sarjapistettä mikä varmistaakin kolmannen sijoituksen sarjataulukossa.

Kooveen alkukausi ei ole sujunut yhtä ruusuisesti. Tappioita seitsemästä ottelusta on kertynyt 5 (3 varsinaisella peliajalla ja 2 jatkoajalla) ja voittoja sen sijaan 2. Edellinen ottelu Hämeenlinnassa Steelersiä vastaan päättyi kuitenkin voittoon numeroin 4-7. Pisteitä näistä otteluista on kertynyt yhteensä kuusi ja Koovee onkin sarjataulukossa sijalla 10.

OTTELUN TÄRPIT:

Sunnuntain ottelusta mielenkiintoisen tekee se, että ottelussa on tuplapanos: peli on samaan aikaan sekä Salibandyliigan että Suomen Cupin ottelu. Voittaja saa siis sekä kaksi sarjapistettä, että varmistaa jatkopaikkansa Suomen Cupissa.

Kooveen kokoonpanossa on useita hahmoja, joiden otteisiin kannattaa pelin aikana kiinnittää huomiota. Jesse Ruokostenpohja on muutamassa viime ottelussa noussut varsin isoon rooliin niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Ottelussa Oilersia vastaan Ruokostenpohja iski kaksi häkkiä. Toinen puolustuspään pelaaja joka kannattaa laittaa merkille on Tuomas Aho. Aho, Ruokostenpohjan tyyliin, on myös hyvin näkyvä pelaaja niin puolustussuunnasssa kun hyökkäyksessäkin. Pakkiosaston kokeneinta kaartia edustava Aho on Kooveen puolustuksen yksi tärkeimpiä pelaajia, mutta sen lisäksi kunnostautunut myös maalinteossa, ja onpa Aho esittänyt varsin mallikkaita otteita myös rangaistuslaukausten saralla.

Nokian KrP:n koko ensimmäinen hyökkäysketju on varsin mielenkiintoinen seurattava: Henri Johanssonin, Joni Henttosen ja Jere Oksasen muodostama hyökkäystrio on on tehnyt melkein puolet Nokian KrP:n kaikista maaleista kuluvalla kaudella. On siis syytä olettaa, että kyseisiltä herroilta nähdään maalinteon mallia myös sunnuntain ottelussa.

VALMENNUS: ”Treeneissä on ollut jo hyvää tekemistä”

”Tiukka ottelu varmasti tulossa ja hieno päästä haastamaan liigan kärkijoukkuetta. Vielä kun on tuplapanos niin ei pitäisi olla vaikea syttyä pelille”, päävalmentaja Valtteri Sainio kertoo. ”Kaverilla on huippuluokan ykköskenttä joka pitää saada kuriin. Toisaalta meillä myös ykkönen ollut hyvä, joten siinä ainakin yksi välienselvittely kumpi on parempi.” Sainio summaa.

”Lisäksi odotan vielä varsinkin meidän Jessen viisikolla onnistumisia myös peleissä. Treeneissä on ollut jo hyvää tekemistä ja se varmasti siirtyy peleihin ennen pitkää.”

KENTÄN KOMMENTIT: ”Nyt pitää pystyä pitämään palloa vastuullisesti ja järkevästi”

”Tosi hyvä fiilis, aika vähän ollaan päästy pelaamaan kotona vielä, että suurin osa peleistä ollut vieraissa. Tietysti sitten kun ottelussa on tuplapaukut että sarjapisteiden lisäksi Cupin jatkopaikka tarjolla. Vielä kun pääsee rakasta pirkanmaalaiskilpailijaa Näätää vastaan pelaamaan niin onhan se hauska pelata”, Tuomas Aho kertoo tunnelmistaan.

Tuleva ottelu on Ahon ensimmäinen paikallistaisto Suomessa pariin vuoteen, mutta hän ei koe sen tuovan liiemmin lisälatausta peliin valmistautumiseen: ”Kyllähän se pientä lisälatausta tuo, mutta kaikkiin peleihin tietenkin pyritään valmistautumaan niin, että ollaan parhaassa mahdollisessa iskussa, että ei tämä käytännön tasolla hirveästi muista otteluista eroa. Tottakai halutaan näyttää että pärjätään myös näille muille Pirkanmaan jengeille ja kun KrP on pelannut hienon alkukauden, niin on hieno paikka huomenna ottaa pinnat.”

”Pelaaminen on meillä pääasiassa hyvällä tasolla, se on suhteellisen stabiilia ja joka ilta pystytään pelaamaan hyvää salibandya mutta ollaan vähän sössitty pisteitä sillä, että jänne katkeaa siitä pelaamisesta eikä pystytä vielä pelaamaan koko pelin läpi niin kypsästi kun pitäisi. Paljon on käynyt sellaista että pelataan epäkypsästi ja menetetään palloja oman sekoilun takia. Pisteitä voisi olla enemmänkin jos oltaisiin pystytty suoriutumaan tasaisemmin, mutta voidaan toistaalta ihan itseämme syyttää. Näissä kilpaurheilutapahtumissa tulos kuitenkin osoittaa paremmuuden”, Aho kertoo alkukauden tahmeudesta.

”Nykynäädistä on sellainen kuva, että kuitenkin viime kaudella pärjäsivät hienosti ja olivat pitkästä aikaa playoffeissa. Heillä on pysynyt joukkue pysynyt suhteellisen samana ja siellä on kyllä tosi taitava ykköskenttä joka on tehnyt kovat tehot. Alemmissakin kentissä on pitkän linjan liigapelaajia jotka on jo monta vuotta tahkonnut menemään joilla se suoritusvarmuus on kyllä korkealla tasolla”, Aho summaa KrP:n joukkuetta.

”Hyvin tietysti meidän on pelattava, ollaan puolustuspäässä pelattu hyvin ja se pitääkin pitää siellä semmoisena kivijalkana ettei oma palloton peli töki”, Aho kertoo ja jatkaa: ”Se mistä sanoinkin että minkä takia ollaan pisteitä menetetty, niin nyt pitää pystyä pitämään palloa vastuullisesti ja järkevästi. Sen lisäksi tietysti molemmilla joukkueilla on kuumat veskarit ja kuumat ykköskentät että ehkä siitäkin tulee semmoista pientä match-upia että kumpi pystyy ottamaan toisen rintataskuun ja ehkä vähän määräämään pelinkin suuntaa.”

Aho nostaa myös molemmista joukkueista esiin pelaajat, joita kannattaa seurata: ”Kooveen joukkueesta ehdottomasti tulikuuma vänrikki Samuli Salomaa! Salomaa on ollut todella kovassa vireessä ja uskon että on sitä huomennakin. KrP:n puolelta sitten Kooveesta KrP:hen täksi kaudeksi vaihtanut Mikko Repo. Repo oli äärimmäisen pidetty Kooveessa, itsekin monta vuotta pelasin samassa joukkueessa. Äärimmäisen hauska vekkuli, aina kun Repo on kentällä niin silloin tapahtuu paljon asioita joita voi odottaa mutta toisaalta myös paljon sellaistakin mitä ei osaa ennakoida.”

Teksti: Maria Aho

Katso myös:

Sarjataulukko ennen illan pelejä

Kooveen videomainos Facebookissa

TERVETULOA ILLALLA AUTOCENTER AREENALLE, PELI KÄYNTIIN KLO 18.30!

03.12.2018Muutoksia edustusjoukkueiden valmennuksessa
23.11.2018Tampereen salibandyemännyys siirtyi Kooveelle
17.11.2018Bellojen kotiluolan taika pitää edelleen
05.11.2018Maaleja urakalla Nenäpäivässä, SPV selkeään voittoon miehistä
04.11.2018Sunnuntain Nenäpäivässä vastassa kivikova SPV
01.11.2018Piste Tampereelle, kaksi Kuopioon miesten liigaottelussa
31.10.2018Keskiviikkona kuopiolaiset miesten vieraana
16.10.2018Pienten marginaalien peli Happeeta vastaan
15.10.2018Happee vieraana illalla, mukana lajilegenda ja vanhoja tuttuja
13.10.2018Kooveen naiset makeaan kotivoittoon Tepsistä

Siirry arkistoon »