Share |

Paikallispeli jännittävien vaiheiden jälkeen Kooveelle

Share |
30.10.2017

Sunnuntaina taisteltiin AutoCenter Areenalla sekä sarjapisteistä että TehoSport Cupin jatkopaikasta. Värikkään ja vauhdikkaan ottelun lopussa Koovee otti kaksi pistettä ja jatkopaikan 6-5-voitolla jatkoajalla. Vieraille jäi yksi piste varsinaisen peliajan päätyttyä tasan. Johtoasema vaihtui päätöserässä, kun ensin KrP tasoitti erän alussa ja siirtyi johtoon ylivoimalla. Kooveen ylivoima toi näyttävän tasoituksen vajaa viisi minuuttia ennen loppua ja ratkaisu syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu reilu kolme minuuttia.

Ottelu oli kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikalliskohtaaminen ja kauden erittäin hyvin aloittanut Nokian KrP oli otteluun lähdettäessä hienoinen ennakkosuosikki. Koovee kuitenkin aloitti maalinteon, vaikka ote ja maalipaikat ensimmäisessä erässä olivatkin KrP:llä. Samuli Salomaa päätti Kooveen nopean vastahyökkäyksen Riku Reunamäen erinomaisesta syötöstä ajassa 5.18. Vieraiden tasoitus tuli samantyyppisestä vastahyökkäyksestä hiukan erän puolen välin jälkeen.

Toisen erän alkupuolella Koovee pääsi ylivoimalle ja hyödynsi sen tehokkaasti. Sama kaksikko oli taas asialla, Reunamäki jakoi keskeltä laitaan ja Salomaan tarkka laukaus painui etunurkasta sisään. 3-1-johtomaali syntyi suoraviivaisemmin, kun kakkosketju siirsi pallon pitkällä syötöllä KrP-päätyyn ja Jesse Ruokostenpohja löi sen ilmasta kohti KrP-maalia. Torjunnasta kimmonneen pallon löi sisään maalinnurkalta Jaakko Nieminen. Erän puolivälin jälkeen KrP tuli nopeaan tahtiin tasoihin kahdella kaukolaukauksella parhaasta maalintekosektorista. Koovee meni vielä kerran johtoon pikaisella kuittauksella, kun Ruokostenpohjan syöttö löysi maalin edessä vapaana olevan Samuli Segermanin, joka siirsi pallon sisään.

Kolmannen erän alkuun KrP kuittasi tasoihin nopeasti, kun karvaus tuotti tulosta ja Joni Henttosen laukaus läheltä meni etunurkasta sisään. KrP-ylivoima hiukan ennen erän puoltaväliä siirsi KrP:n ensimmäisen kerran johtoon, kun Valtteri Viitakoski siirsi Arvid Vonkin torjunnasta kimmonneen pallon sisään. Kooveen hieno ylivoimakuvio toi taas tilanteen tasoihin vajaa viisi minuuttia ennen loppua, tällä kertaa maalin teki Reunamäki Salomaan syötöstä.

Tasoitus_KrP_EsaT.jpg

Jatkoajalla ratkaisu syntyi pallon vaihdettua keskialueella useamman kerran omistajaa. KrP lähti kolmella pelaajalla vastahyökkäykseen, jonka Lauri Alkki katkaisi ja käänsi nopeasti toiseen suuntaan. Kooveen 2v1-hyökkäyksessä oikealla laidalla oli Tuomas Aho, jolle pallo Alkilta tulikin ja Aho siirsi pallon avoimeen KrP-maaliin. Näin Kooveelle kaksi pistettä ja Cupin jatkopaikka.

Päävalmentaja Valtteri Sainio: "Otliin altavastaaja, mutta saatiin käännettyä voitoksi. KrP teki pallollisen pelaamisen vaikeaksi. Vonk otti ratkaisevat kopit ja oli ottelun hahmo."

Cupin jatko-ohjelma selviää lähitulevaisuudessa, pysy sen suhteen kuulolla!

Katso myös:

Ottelun tilastot

Maalikooste (Kooveen oma) ja (GreatPlay)

Lehdistötilaisuus

Aamulehden uutinen ottelusta

Esa Takalon kuvat

Teksti: Kooveen mediatiimi

Kuva: Esa Takalo

03.12.2018Muutoksia edustusjoukkueiden valmennuksessa
23.11.2018Tampereen salibandyemännyys siirtyi Kooveelle
17.11.2018Bellojen kotiluolan taika pitää edelleen
05.11.2018Maaleja urakalla Nenäpäivässä, SPV selkeään voittoon miehistä
04.11.2018Sunnuntain Nenäpäivässä vastassa kivikova SPV
01.11.2018Piste Tampereelle, kaksi Kuopioon miesten liigaottelussa
31.10.2018Keskiviikkona kuopiolaiset miesten vieraana
16.10.2018Pienten marginaalien peli Happeeta vastaan
15.10.2018Happee vieraana illalla, mukana lajilegenda ja vanhoja tuttuja
13.10.2018Kooveen naiset makeaan kotivoittoon Tepsistä

Siirry arkistoon »