Share |

Kooveen naiset voittoon Porvoosta

Share |
20.11.2017

Lauantaina AutoCenter Areenalla pelattiin naisten salibandyliigan kutkuttava kärkikamppailu, kun Bellat saivat PSS:n vieraakseen. Ottelusta uumoiltiin etukäteen vauhdikasta, tarkkaa ja vähämaalista peliä ja sellainen myöskin saatiin.

Vauhti oli ottelun alusta saakka kovaa, ehkä liiankin kovaa, sillä hyvät maalipaikat hassattiin molemmin puolin areenan päätyverkkoihin. Lataus oli kentällä sähisevän kihisevää ja yksikään kaksinkamppailu ei jäänyt keneltäkään kesken. Ensimmäinen erä ei aiheuttanut toiveikkaita huokailuita enempää meteliä halliin ja niinpä ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toinen erä vaikutti ensimmäisen toisinnolta. Kovaa mentiin päästä toiseen, mutta tulosta ei syntynyt. Koovee-leirissä hiukan jo pudisteltiin päätäkin vaihtoaitioon tullessa, sillä maalintekohaluja löytyi kaikilta. Ajassa 26:03 Henriikka Keinänen oli sopivasti sijoittuneena PSS:n maalille, kun porvoolainen antoi ns. namupassin Hennulle, joka niittasi pallon yllättyneen Porvoon maalivahdin, Krista Niemisen selän taakse. Ja fanien huutomyrsky oli valmis. Maali jäi kuitenkin erän ainokaiseksi ja sähköinen lataus vain lisääntyi hallissa. Tämä ottelu oli jälleen kerran klassikkotavaraa.

20171118-171537.jpg

Kolmanteen erään Kooveen onnistui rauhoittamaan omaa tekemistään ja se tuotti lopulta tulosta. Pallo liikkui ja höntyily kentällä jäi vähän vähemmälle. Ajassa 47:32 Veera Kauppi kuljetti palloa vastustajan maalin taakse, mutta kuinka ollakaan, syötti näppärän syötön Tuulia Aholle maalin eteen, joka tuikkasi pallon maaliin. Tästä vain vajaan minuutin päästä nähtiin ottelun erikoisin maali, kun Elvira Tyrmi syötti omalla kenttäpuoliskolla pallon Veeralle, joka roiskaisi yli puolen kentän mittaisen vedon – maaliin! Elvi istui jo vaihtopenkillä, kun maalilaulu soi.

20171118-175349.jpg

PSS ei antanut kuitenkaan tuumaakaan periksi ja prässäsi Kooveen päädyssä tiukasti. Bellat sortuivat muutaman kerran pieneen hätäilyyn omassa päässään ja niinpä porvoolaiset onnistuivat kaventamaan numeroita erän puolessa välissä 3-1.  Viisi minuuttia ennen erän loppua PSS:n pelaaja joutui estämisestä jäähypenkille, ja kun laatikkoon heitettiin Kooveen timanttinen ykkösylivoima, oli jälki sen mukaista. Veeran laukaus muuttuikin tiukaksi syötöksi aivan avopaikassa olleelle Oona-siskolle ja pam pam, lukemat 4-1. Porvoo otti tuossa 56:10 ajassa myös aikalisän ja lähti sen jälkeen hakemaan kavennusta kuudella viittä vastaan. Kooveen puolustus kuitenkin peitti ja kyykki ansiokkaasti ja kun viimeisenä lukkona oli huikean pelin pelannut maalivahti Noora Laakso, korjattiin täysi pistepotti Tampereelle.

Ottelun jälkeisessä pressissä molempien joukkueiden haastateltavat pelaajat Mia Karjalainen (PSS) ja Oona Kauppi (Koovee), olivat samoilla linjoilla tiukan tasaisesta väännöstä: se voittaa, joka tekee enemmän maaleja.  

20171118-181141.jpg

Naisten salibandyliiga siirtyi nyt maajoukkuetauolle muutamaksi viikoksi ja tositoimiin päästään jälleen 15.12., kun Bellat matkaavat EräViikinkien vieraaksi. Ja liigan kotipeliä joudutaankin odottelemaan sitten aina tammikuulle asti, kun ÅIF matkaa Kooveen kotiluolaan 12.1.

 

Kooveen tehoilijat:

Veera Kauppi 1 + 2

Oona Kauppi 1 + 0

Henriikka Keinänen 1 + 0

Tuulia Aho 1+0

Elvira Tyrmi 0+1

 

Noora Laakso 13 torj.

 

TILASTOT

Timo Vihtilän ottelukuvat

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

____________________________________________

 

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Maalikooste ja lehdistötilaisuus: Koovee AV-tiimi

Kuvat: Timo Vihtilä

 

03.12.2018Muutoksia edustusjoukkueiden valmennuksessa
23.11.2018Tampereen salibandyemännyys siirtyi Kooveelle
17.11.2018Bellojen kotiluolan taika pitää edelleen
05.11.2018Maaleja urakalla Nenäpäivässä, SPV selkeään voittoon miehistä
04.11.2018Sunnuntain Nenäpäivässä vastassa kivikova SPV
01.11.2018Piste Tampereelle, kaksi Kuopioon miesten liigaottelussa
31.10.2018Keskiviikkona kuopiolaiset miesten vieraana
16.10.2018Pienten marginaalien peli Happeeta vastaan
15.10.2018Happee vieraana illalla, mukana lajilegenda ja vanhoja tuttuja
13.10.2018Kooveen naiset makeaan kotivoittoon Tepsistä

Siirry arkistoon »