Share |

SPT-salibandyn kauden 2017-2018 avausturnaus Helsingissä

Share |
26.11.2017

TPS Valkoinen - Koovee 0-16 (0-9, 0-7)

Kausi käynnistyi reissulla Helsinkiin. Kesän aikana uusia pelaajia saanut Koovee lähti hieman tunnustellen ensimmäiseen peliin. Joukkue ei ole vielä kertaakaan ollut harjoituksissa kokonaisuudessaan kasassa, joten pelaaminen yhteen oli hiukan arvoitus. Vastassa tuttu TPS Valkoinen, jonka kanssa on aina pelattu varsin tasaisia pelejä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin varsin tunnustelevasti. Mitään isompia kuvioita ei piirrelty, vaan pyrittiin puolustamaan sekä hyökkäämään mahdollisuuksien mukaan. No lopulta kävi niin, ettei Tepsille pahemmin annettu mahdollisuutta koskea palloon. Ensimmäinen erä oli ilotulitusta meidän uusien pelaajien, Markun ja Maren, osalta. Molemmat upottivat palloa verkkoon tasaiseen tahtiin. Erän loppupuolella myös Janne ja Veikko avasivat maalitilinsä hyvän maalineduspelaamisen ansiosta. Erätauolle 0-9-lukemissa.

Toinen erä oli jatkumoa ensimmäisen erän pyörremyrskylle. Maaleja tuli tasaiseen tahtiin parin minuutin välein. Nyt myös Junnu pääsi maalin makuun ja merkkautikin itselleen yhden maalin. Joukkue pelasi hyvin yhteen, vaikka pientä hakemista ja viilaamista toki löytyy aina. Peli oli lopulta helppo ja pisteet tästä Kooveelle tyylikkäällä suorituksella.

Pisteillä tänään Markku 6+3, Maaret 5+4, Veikko 1+0, Janne 3+2, Joona K. 1+2 sekä maalissa ensimmäisen pelin vuosiin pelannut Jenni, nollapeli.

Koovee - Heitto Heavyweights 6-2 (5-1, 1-1)

Seuraavaksi vastaan asettui viime kauden kultamitalijoukkue Oulusta eli vastus oli heti useamman pykälän kovempi. Aikaisemmin Heitto on vienyt ja Koovee rimpuillut jotenkuten mukana, joten tähän peliin asennoiduttiin alusta asti puolustamaan kunnolla.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Ajassa 3.40 Mare syötti hyvän kovan syötön poikkikentän Markulle, joka viskasi pallon verkon perukoille. Siitä se sitten taas lähti! Vaikka peli oli todella tasainen kenttätapahtumien valossa, niin Koovee sai tehtyä tarvittavat maalipaikat ja viimeistely onnistuu vastustajaa paremmin. Toki meidän puolustus on myöskin raudanluja ja onnistuttiin peittämään monta vetoa. Erän loppupuolella Heitto avaa maalitilinsä hyvästä puolustuksesta huolimatta.

Toinen erä ei ole maalien valossa yhtä tykitystä, vaan todella tasaista vääntöä. Tilanteita tulee molempiin päätyihin, mutta ne hoitaa joko puolustus tai veskari. Molemmat kuitenkin onnistuvat maalinteossa kertaalleen. Loppulukemat siis Kooveelle 6-2 ja historian ensimmäinen voitto Heitosta!

Pisteillä Markku 2+1, Maaret 3+2 ja Janne 1+0.

TPS Musta - Koovee 3-7  (1-2, 2-5)

Päivän viimeiseen peliin vastaan viime vuoden hopeamitalistit, joten kova vastus oli tiedossa. Tähänkin peliin lähdettiin ajatuksella puolustus.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan varsin tasainen. Tilanteita tuli molempiin päihin. Ajassa 1.51 Koovee osui ensimmäisen kerran ja puolisentoista minuuttia myöhemmin toisen kerran, tekijänä sama kaksikko eli Markku ja Mare. TPS kavensi ajassa 5.15 ja näissä lukemissa erätauolle.

Toiseen erään saatiin hyvä alku ja pallo löytyi maalista kahden minuutin pelaamisen jälkeen. TPS kuitenkin rokotti heti ja teki välittömästi kavennuksen. Puolisentoista minuuttia myöhemmin pallo löytyi jälleen turkulaisten maalista, tällä kertaa Jannen hienon veivauksen jälkeen. Puoli minuuttia myöhemmin kaivettiin pallo oman päädyn maalin perukoilta, kun TPS teki täsmäiskun ja osui osoitteeseen. Tämän jälkeen peli tasoittuu hetkellisesti, kunnes Koovee löytää tilaa laukoa ja pallo maaliin. Turkulaisten aikalisä, jotta löytäisivät eväitä oman pelinsä avaamiseen. Kooveen valmennus teroittaa pelaajille, ettei lisämaaleja välttämättä tarvita vaan pidetään sitä palloa ja kulutetaan aikaa. Kuitenkin heti pelin jatkuttua Mare löytää kutkuttavasti tilaa maalilta ja lisää tamperelaisten johtoa. Minuutti tästä ja Janne huudattaa yleisöä viimeisen kerran. Loppupeli pidetään palloa ja kulutetaan aikaa.

Pisteillä Markku 2+1, Janne 3+2, Maaret 2+2 ja Joona K. 0+2

Koovee - HOS Juniors 0-6 (0-3, 0-3)

Uuteen pelipäivään herättiin räntäsateeseen. Vastassa isäntäjoukkue HOS Juniors, jonka kanssa on viime kaudella päästy pelaamaan jo hyvinkin tasaisesti. Tänään peli oli Finlandia-sarjan kärkikamppailu, sillä kumpikaan joukkue ei hävinnyt eilen yhtäkään peliä!

Ensimmäinen erä oli yön jäljiltä hakemista. Eilinen hyvä vire oli hukassa eikä syötöt ihan täysin osuneet kohdilleen. Vajaan puolentoista minuutin pelin jälkeen Juniors sai tilanteen maalille ja pääsi lyömään pallon tyhjään maaliin. Erän puolivälin jälkeen tuli toinen maali ja erän lopussa vielä kolmas. Tulostaulu ei anna oikeutta kenttätapahtumille, sillä Koovee piti suurimman osan erästä palloa ja loi tilanteita, mutta Juniorsin puolustus hoiti hommansa erittäin hyvin.

Toinen erä oli jatkumoa ensimmäiselle. Koovee pyöritti, Juniors puolusti ja iski pallon riistoista tarvittavat maalit. Erän edetessä sorruttiin vanhaan tuttuun paniikkiroiskimiseen ja valmennus otti aikalisän rauhoittaakseen tilanteen sekä herätelläkseen pelaajia. Loppuerä saatiin taas omasta pelijuonesta kiinni, mutta viimeistely uupui Juniorsin hyvän puolustuksen ansiosta. Näin siis pisteet helsinkiläisille.

Koovee - SB Vaasa 10-1 (5-1, 5-0)

Päivän viimeinen peli pelattiin Vaasan joukkuetta vastaan. Viime kaudella kohtaamiset olivat tasaisia, molemmat voittivat yhden pelin ja yksi pelattiin tasan. Vaasalaiset ovat kovasti kehittyneet viime kauden sekä kesän aikana, joten tähänkin peliin teroitettiin puolustuksen tärkeyttä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin siis oman pelin pelaamisen sekä tarkan puolustuksen kautta. Nyt pystyttiin siihen, mikä edellisessä pelissä vähän rakoili eli syötöt osui kohdilleen ja puhetta löytyi kentälle eikä lähdetty säntäilemään päämäärättömästi. Ajassa 2.13 Veikko teki ensimmäisen maalin ja vajaa minuutti myöhemmin Janne syötti Markulle, joka pommitti kotijoukkueen 2-0-johtoon. Sitten väännettiin tasaisesti molemmissa päissä, mutta maalipaikoille ei aivan päästy. Vaasa kaventaa ajassa 11.05, mutta tämä kuitataan puolitoista minuuttia myöhemmin. Tästä reilun minuutin päästä nähdään hieno Maren tuikkasu ihan takanurkkaan ja yleisö hurraa! Vielä erän loppuun Jannen ja Junnun hienon yhteispelin jälkeen pallo löytyy jo viidennen kerran vaasalaisten maalista. Erätauolle 5-1-lukemista.

Toinen erä oli melko samankaltainen kuin ensimmäinenkin. Maaleja tehtiin kun siihen löytyi tila ja aika. Koovee sai pyörittää peliä välillä paljonkin ja muutamat vastaiskut maalissa torjui Jenni.

Pisteillä Veikko 1+0, Markku 2+0, Maaret 5+1, Janne 1+2 ja Joona K. 1+2.

Helsingin turnaus saatiin Kooveen osalta päätökseen. Kahdeksan pistettä matkaa kotiin Tampereelle! Vaikka yhdessä ei olla päästy koko joukkueena harjoittelemaan niin yhteistä säveltä alkoi löytymään. Varsinkin lauantai oli meiltä todella loistavaa tekemistä, sunnuntaina hieman väsy ja jaksaminen sekä sitä kautta keskittyminen omaan tekemiseen alkoi painaa. Nyt huilataan ja jatketaan ahkeraa harjoittelua, jotta ollaan vielä kovemmassa iskussa tammikuussa Vaasassa!
18.02.2019 10:00Koovee perustaa uuden B2 -joukkueen ensikaudelle Salibandyliiton kilpasarjaan.
20.03.2019Kooveen Bellat nälkäisinä pudotuspeleihin!
11.03.2019Arto Riihimäki palaa Suomeen ja Kooveeseen (katso myös haastattelu)
25.02.2019Eräviikingit vieraana viimeisessä kotipelissä tällä kaudella
23.02.2019Pohjoistuulta AutoCenter Areenalla lauantaina
18.02.2019 19:00Kooveen naiset valmistautuvat myös tulevaan kauteen
18.02.2019Miesten joukkue Pirkanmaan paikallisessa illalla
11.02.2019Miehillä illalla vastassa LASB AutoCenter Areenalla
09.02.2019Sarjakärki Classic hyvässä vireessä paikallispelissä
08.02.2019Paikallispelissä mahdollisuus nauttia pelaamisesta ja tunnelmasta

Siirry arkistoon »