Share |

Kooveen naisille tuplapeliviikonlopusta 2 pistettä

Share |
16.01.2018

 

Naisten salibandyliiga palasi joulutauolta ja Kooveen naisilla oli heti tuplapeliviikonloppu. Perjantaina pelattiin pitkästä aikaa kotiluolassa ja vieraaksi saapui ÅIF Sipoosta. Kauden avauspeli oli juurikin sipoolaisia vastaan ja se päättyi alun jännittelyiden jälkeen lukemiin 3-6.  Takana oli suhteellisen ehjä reeniviikko ja joukkue lähti luottavaisena metsästämään lisää sarjapisteitä.

Ensimmäisessä erässä maalintekoa ei suinkaan aloittanut kotijoukkue, vaan ÅIF pääsi yllättämään ja latasi ajassa 3:43 lukemat 0-1. Koovee hallitsi pallolla ja loi runsaasti hyviä maalintekopaikkoja, mutta syystä tai toisesta viimeistely oli hukassa. Niinpä kotijoukkueen avausmaalia saatiinkin odotella aina erän viimeiselle minuutille. Veera Kauppi syötti ja Tuulia Aho maalasi tasoituksen ajassa 19:17. Tästä innostuneena Bellat niittasivat vielä toisenkin maalin vain 16 sekuntia avausmaalin jälkeen, kun Johanna Homi syötti ja joukkueen kapteeni Henna Tapani siirsi Kooveen 1-2 johtoon.

Eikä siinä vielä kaikki – ottelun toinen erä alkoi varsinaisella Kooveen maali-ilotulituksella, kun ajassa 20:16 Henriikka Keinänen kiitti Homia nappisyötöstä: lukemat 3-1 tauluun ja vain 8 sekuntia tämän jälkeen ”pahanteossa” oli kaksikko Veera Kauppi, Roosa Salmela ja lukemat jo 4-1 Kooveelle. Joku saattoi katsomossa jo ajatella, että no nyt tulee sitten maalia joka tilanteesta, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Paikkoja luotiin kyllä, mutta jälleen se kuuluisa viimeinen silaus jäi puuttumaan. ÅIF onnistui myös kertaalleen maalinteossa ja jälleen vasta erän viimeisellä minuutilla Hanna Puolakka onnistui kasvattamaan Kooveen johdon lukemiin 5-2.

IMG_4688.jpg

Kolmanteen erään valmennus toivoi joukkueelta enemmän huolellisuutta ja lisää tasonnostoa. Maaleilla ei enää kauheasti juhlittu, mutta pelikentille palannut Mia Vallenius onnistui erän alkupuolella kaunistelemaan lukemat 6-2 Tuulian syötöstä. ÅIF kavensi vielä kertaalleen ja kun erän loppupuolella ÅIF:n pakki ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliin, olivat loppulukemat 7-4.

IMG_4796.jpg

Valmentaja Kim Takala totesi, että peliä vei Koovee, mutta huolellisuutta ja rauhallisuutta pallon kanssa olisi kaivattu lisää. Oma tehottomuus selittyy hätäilyllä, mutta vastustajakin saa kunniaa etenkin maalivahtipelistä ja ykkösketjun otteista.

 

Kooveen tehoilijat:

Tuulia Aho                                     1+2

Veera Kauppi                              1+1

Hanna Puolakka                          1+0

Mia Vallenius                               1+0

Henriikka Keinänen                   1+0

Henna Tapani                               1+0

Johanna Homi                              0+2

Roosa Salmela                             0+1

Sara Aaltonen 11 torjuntaa

 

TILASTOT

Maalikooste

N1ILO haastattelussa Kim Takala ja Hanna Puolakka

Lehdistötilaisuus

Esa Takalon ottelukuvat

 

Lauantaina suunnattiin nenät kohti pohjoista ja aloitettiin matka Ouluun. Syksyn kotipelissä Rankat Ankat kaadettiin selkein 9-3 lukemin, mutta varmaa oli, että nyt meno olisi Kastellin hallissa jotain muuta.

Valitettavasti se todellakin oli sitä jotain muuta. Tiedossa oli mitä ja miten pelataan, mutta ottelun alku sai aivan toisenlaisen käsikirjoituksen, kuin Koovee oli etukäteen suunnitellut. Ankat käyttivät vahvuutensa hyvin ja tehokkaasti kotiyleisön äänekkään kannustuksen saattelemina, ja niinpä yks kaks tilanne olikin jo 3-0 yhdeksän pelatun minuutin jälkeen. Kooveen valmennus otti aikalisän ja joukkuetta herätelläkseen maalille vaihdettiin Sara Aaltonen. Pieniä havahtumisen merkkejä saatiinkin heti, kun Veera Kauppi kavensi lukemat 3-1 Hanna Puolakan syötöstä ajassa 10:02. Ankat kuitenkin rankaisivat hetimiten takaisin ja erätauolle siirryttiin kolmen maalin takamatkalla.

Ottelun huoltojoukoissa häärinyt Oona Kauppi piti joukkueelle tiukan puheen kopissa ja muistutti, että kaikki avaimet olivat edelleen omissa käsissä. Toinen erä alkoikin valoisemmissa merkeissä, kun Henriikka Keinänen rankaisi entistä joukkuettaan ja kavensi lukemat 4-2 ajassa 24:36.  Kotijoukkue kaatoi kuitenkin kylmää vettä piristyneen Kooveen niskaan ja onnistui maalinteossa kaksi kertaa. Niinpä viimeiselle erätauolle lähdettiin 6-2 lukemissa.

Erätauolla valmennus muistutti, että aikaa oli todella paljon ottelun ratkaisemiseen ja hyvänä esimerkkinä muistuteltiin perjantain neljästä maalista, jotka tehtiin 67 sekuntin sisään. Koonpanoja muutettiin ja kolmas erä olikin sitten aivan toisen näköistä peliä. Erittäin latautunut Veera Kauppi niittasi komean maalin heti erän alkuun ja vain puoli minuuttia tämän perään lukemat olivat jo 6-4, kun Senni Hietanen antoi kätensä laulaa läpiajon päätteeksi ja pöllytti Ankkojen maaliverkkoa. Kymmenen minuuttia ennen erän loppua Senni pääsi vetämään viuhuvan vedon mielipaikaltaan ja lukemat olivat kutkuttavasti 6-5. Ja se tasoitusmaali oli useaan otteeseen niin lähellä… Mutta niin siinä lopulta kävi, että pisteet jäivät Ouluun ja Bellat joutuivat aloittamaan pitkän kotimatkan ilman toivottuja pistetuliaisia.

 

Kooveen tehoilijat:

Veera Kauppi                               2+0

Senni Hietanen                           2+0

Henriikka Keinänen                   1+0

Tuulia Aho                                    0+1

Hanna Puolakka                          0+1

Elvira Tyrmi                                   0+1

Noora Laakso 4 torjuntaa

Sara Aaltonen 15 torjuntaa

 

TILASTOT

Maalikooste (Rankat Ankat)

N1ILO haastattelussa Tiina Röning ja Milla Vähälä

Lehdistötilaisuus (Rankat Ankat)

 

 

Seuraavaksi:

Kooveen kevään vieraspelimatkailu jatkuu 27.1., kun Bellat matkaavat Turkuun TPS:n vieraiksi. Kotona turkulaiset voitettiin 6-3 lukemin, ja varmaa on, että Leaf-Areenalla saadaan tehdä tiukasti töitä sarjapisteiden eteen.  

 

_________________________________________________________________________

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Radio N1ILO: Kimmo Pitkänen

Koovee – ÅIF videointi ja maalikoosteet: Koovee AV-tiimi

Kuvat: Esa Takalo

14.01.2019Kooveen järjestää talviloman salibandyleirin 25-27.2.2019
06.01.2019Pisteet Poriin lauantai-illan kamppailussa
05.01.2019Karhut Porista miesten vieraana lauantaina
27.12.2018Nyt mukaan Salibandykerhoihin!
17.12.2018Tehokas TPS vei pisteet Turkuun
16.12.2018Miehet MM-tauon jälkeen TPS:n kimppuun
03.12.2018Muutoksia edustusjoukkueiden valmennuksessa
23.11.2018Tampereen salibandyemännyys siirtyi Kooveelle
17.11.2018Bellojen kotiluolan taika pitää edelleen
05.11.2018Maaleja urakalla Nenäpäivässä, SPV selkeään voittoon miehistä

Siirry arkistoon »