Naisten puolivälieräsarjassa puntit tasan

26.03.2018

Lauantaina pelattiin naisten salibandyliigan ensimmäinen puolivälieräpeli EräViikinkien vieraina Mosalla. Odotukset olivat korkealla ja tunnelma joukkueessa hyvä, ehkä jopa liiankin hyvä? Ottelun ensimmäisen erän 3-1 lukemat taululla kertoivat karua kieltään siitä, että vastustaja oli valmiimpi otteluun kuin Koovee.

Koovee siirtyi Veera Kaupin läpiajomaalilla johtoon kahden minuutin kohdalla, mutta EräViikingit kuittasi heti ja vei avauserän 3–1. Koovee kesti toisessa erän alussa Senni Hietasen viisiminuuttista kolme ja puoli minuuttia ennen takaiskua. Hietanen nollasi ylivoimamaalin viisi minuuttia myöhemmin komealla yksilösuorituksella, mutta EräViikingit voitti Kooveen piristymisestä huolimatta kakkoserän 2–1. Kolmannessa EräViikingit johti jo 6–2, mutta Koovee sai loppuun toivonkipinän Oona Kaupin vapaalta tontilta tälläämästä ylivoimamaalista. Kipinästä ei kuitenkaan ollut roihuksi asti, vaan EräViikingit pelasi pelin varmoin ottein voittoon asti. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6-3.

Yö ja paluumatka Helsingistä teki ihmeitä Kooveelle. Heikko startti otteluun oli kuin pahaa unta, jota ei ole syytä muistella, mutta josta voitiin silti ottaa opiksi. Kotijoukkue oli sunnuntaina keskittyneempi, varmempi ja huolellisempi kuin kenties kertaakaan tällä kaudella.

IMG_7637.jpg

Hyökkäyspelin lisäksi Koovee puolusti nyt tarkasti ja peitti uhrautuvaisesti – ja kaiken kruunasi vielä valioluokan maalivahtipeli. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin kaksi per erä. Kakkoskentän puolustaja Juulia Lintula (2+0) ja hyökkääjä Johanna Homi (1+1) tekivät osumista ensimmäiset kolme ja Oona Kauppi (3+0) toiset kolme. Ottelun lopputulos 6-1.

Valmentaja Kim Takala ja ottelun parhaana palkittu maalivahti Noora Laakso kertovat, että lauantain tappion jälkeen valmistautuminen otteluun alkoi jo bussimatkan keskusteluista. Takala sanoo tunnetilan olleen pelissä aivan erilainen. Tulos syntyi perusasioista, joita tehtiin huolellisemmin kuin pitkään aikaan. Laukauksia peitettiin varmaan enemmän kuin neljässä viime pelissä yhteensä, valmentaja arvioi. Hän korostaa, että nelosketjua myöten jokaista tarvittiin, ja jokaisen panos oli niin huippu kuin vaan voi olla.

Noora Laakso kertoo pelaajien psyykanneen toisiaan tappion jälkeen bussimatkan aikana, mikä näkyi kentällä. Laakso kehuu Kooveen voittaneen todella paljon kaksinkamppailuita ja peittäneen laukauksia. Kun pelaajat peittävät hyvin, on maalivahdin helpompi ottaa varmoja torjuntoja. Ja toisaalta rauhallisuus kentällä tarttuu veskaan, jonka on sitten helpompi torjua ne erikoisemmatkin tilanteet. Kotiareenan tunnelmaa ottelussa Laakso kehuu hyväksi pleijarimeiningiksi.

IMG_7651.jpg

 

Sarja on nyt siis tasoissa ja keskiviikkona joukkueet kohtaavat jälleen Mosalla. Tuonne Kooveen täytyy saada sunnuntain meininki ja keskittyminen mukaan ja sen jälkeen lauantaina pelataankin jo välieräpaikasta ihan tosissaan. Ja tuo otteluhan pelataan jälleen kotikentällä, AutoCenter Areenalla. Tulethan mukaan kannustamaan Kooveen naiset mitalipeleihin!

 

TILASTOT Ervi – Koovee 6-3

TILASTOT  Koovee – Ervi 6-1

 

N1ILO haastattelussa Kim Takala ja Henna Tapani

N1ILO haastattelussa Kim Takala ja Noora Laakso

 

Esa Takalon ottelukuvat Koovee - Ervi

Maalikooste Koovee – Ervi

Lehdistötilaisuus Koovee – Ervi

 

_________________________________________________________________________

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Radio N1ILO: Kimmo Pitkänen

Kuvat: Esa Takalo

Videot: Koovee mediatiimi

12.06.2019Ilmoittautuminen Kooveen Fat Pipe salibandykerhoihin kaudelle 2019-20 alkaa ÄN-YY-TEE NYT
09.08.2019Kooveen miehillä kaikki valmiina uuteen kauteen
09.08.2019Kooveen G (2012-13) -pojat hakevat uusia pelaajia
08.08.2019Kooveen salibandyjaoston vuosikokous ke 21.8. klo 18 AutoCenter Areenalla
11.07.2019C1 joukkueen päävalmentaja on valittu
03.07.2019Hanki Pirkanmaan Divarikausikortti!
26.06.2019Kooveen naisten valmennus täydentyi kesän kynnyksellä
12.06.2019Hanki nyt kausikorttisi edulliseen hintaan
05.06.2019SunSäbä-kiertue saapuu AutoCenter Areenalle
14.05.2019Parille pelimiehelle paikka poikien C1 (2004) joukkueessa

Siirry arkistoon »