Share |

Miehet varmistivat paikan Salibandyliigassa kaudelle 2018-19

Share |
26.03.2018

Kooveen miesten kausi jatkui ns. playout-ottelusarjassa Hämeenlinnan Steelersiä vastaan. Sarja oli tiukka ja jokainen peli säilyi jännittävänä loppuun asti. Steelersin mentyä kotivoitolla sarjassa 2-1 –johtoon oli Koovee "selkä seinää vasten" ratkaisevissa otteluissa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina Koovee otti voiton vähämaalisessa ottelussa AutoCenter Areenalla lukemin 3-1 ja käänsi ottelusarjan itselleen Hämeenlinnassa sunnuntaina 11-5 –voitolla. Näin joukkue pääsee haastavan kauden jälkeen lyhyelle tauolle ja kääntää katseet kohti Salibandyliigan kautta 2018-19.

Viikonlopun ensimmäinen ottelu kotiareenalla oli lähtökohdiltaan haastava. Kolmannessa ottelussa Steelers oli etenkin ensimmäisessä erässä erittäin hyvä ja Koovee altavastaajana. Koovee lähti otteluun tarkalla pelillä ja pystyi pitämään Steelersin pois huippupaikoilta. Kooveen maalinteon aloitti Perttu Koljonen, jonka laukaus melko kaukaa yllätti Steelers-vahti Järvisen erän alkuvaiheessa. Toinen maali syntyi erän loppupuolella nopeasta käännöstä. Riku Reunamäki syötti ja Samuli Salomaa viimeisteli 2-0.

Ottelun loput maalit syntyivät toisessa erässä. Ensin Roni Tuomelan veto kaukaa kimpoili onnekkaasti kahden Steelers-pelaajan kautta maaliin. 3-0-tilanteessa mentiin pitkään, kunnes Timo Johansson teki läheltä 3-1 –kavennuksen. Kolmannessa erässä Steelers nosti karvaustaan ja sai aikaan painostusta Koovee-maalille, mutta Arvid Vonk piti maalinsa puhtaana. Koovee-puolustus auttoi Vonkia peittämällä uhrautuvasti laukauksia ja siivoamalla irtopalloja maalin edestä.

Playout_4_peli_loppu_ET.jpg

Lauantain kotivoiton jälkeen oltiin sarjassa 2-2 –tilanteessa ja ratkaisu siirtyi sunnuntain peliin Hämeenlinnaan. Ensimmäistä erää hallitsi numerojen valossa Steelers, joka tuli etenkin erän alkuun vahvasti. Steelers otti 2-0 –johdon erän puolenvälin jälkeen Aleksi Kulmalan maalilla. Erän lopulla Koovee sai kuitenkin kaivatun kavennuksen, kun Koljonen löysi Lauri Alkin takakulmalta.

Toinen erä käänsi ottelun Kooveelle, kun joukkue teki viisi maalia Steelersin yhtä vastaan. Ensin Jasse Kuusisto tasoitti maalin edestä ja erän puolessavälissä Koovee takoi reiluun kolmeen minuuttiin kolme maalia, Koljonen kaksi ja Topi Koskinen yhden. Steelers-kavennuksen jälkeen Kuusisto osui vielä kerran ja ratkaisevaan kolmanteen erään lähdettiin Kooveen 6-3 –johdossa.

Erän ensimmäisen reilun viiden minuutin aikana ensin Nico Jonaeson nosti Steelersin toiveita kavennuksella, mutta Perttu Koljosen ja Jaakko Niemisen maalit vajaan puolen minuutin sisään venyttivät vierasjohdon jo neljään maaliin. Tämän jälkeen Steelers-leiri sai lohtua Markus Siprosen maalilla lukemiin 5-8. Perttu Koljosen illan neljäs maali erän puolenvälin jälkeen vaikutti jo lopulliselta ratkaisulta. Tämän jälkeen Steelers vaihtoi maalivahtia ja aina tilaisuuden tullen haki kavennusta kuudella miehellä viittä vastaan.

Takaa-ajo kuitenkin kuihtui kahteen jäähyyn ja Kooveen hyvään puolustuspeliin. Lopussa numeroita tyhjään maaliin pääsivät kaunistelemaan Riku Reunamäki ja Samuli Salomaa. Näin Koovee pääsi kesälomille 11-5 –voitolla ja Steelers jatkaa omaa kauttaan Divarin kakkoseksi sijoittunutta vastaan.

Ottelusarjan ratkaisu löytyi Kooveen laajemmasta ratkaisijajoukosta. Toki Perttu Koljonen ja koko ykkösketju pisteiden valossa tahtipuikkoa heilutti, mutta kolmosketju Segerman-Jokela-Kuusisto oli koko sarjassa hyvä ja teki myös tärkeitä maaleja. Kooveen kakkosketju Tuomas Ahon johdolla piti Steelersin terävimmän ketjun Jonaeson-Kulmala-Lastikka kurissa ja pystyi myös maalintekoon. Arvid Vonk maalissa oli koko sarjan varmaotteinen ja piti joukkuetta välillä pystyssä paineen alla.

Koko kausi joukkueen osalta oli haastava ja kovin tasaisia otteita ei joukkueelta nähty runkosarjassa. Tähän playout-vaiheeseen joukkue kuitenkin nosti tasoaan ja erityisesti kahdessa viimeisessä ottelussa osoitti ansaitsevansa liigapaikan myös tulevalla kaudella. Joukkue lähtee tässä vaiheessa viettämään lyhyttä taukoa ja vetämään henkeä palatakseen taas harjoittelemaan kohti kautta 2018-19.

Kiitokset tässä vaiheessa kautta myös kaikille joukkueen taustoilla mukanaolleille, otteluissa käyneille katsojille ja yhteistyökumppaneille, tukenne on ollut arvokasta etenkin näin haastavan kauden aikana ja toivomme näkevämme teidät taas ensi kaudella AutoCenter Areenalla!

Katso myös:

4. ottelun tilastot

5. ottelun tilastot

Esa Takalon kuvat (4. ottelu)

Maalikooste (4. ottelu)

Kuva: Esa Takalo

08.06.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen NYT KÄYNNISSÄ
19.06.2018Kooveen pelaajia opiskelijoiden MM-kisoihin
14.06.2018 12:00Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta
24.05.2018Miesten kausikortti enää viikon ajan 39 euron tarjoushintaan, naisten kausarikampanja käyntiin!
21.05.2018Oletko kiinnostunut pelaamaan miesten 2 tai 3 -joukkueessa
11.05.2018Sopimusuutisia: Alkki, Nieminen, Saari sekä yhdeksän nuorta lupausta
09.05.2018Salibandyjaoston vuosikokous 23.5.2018 klo 16.30
08.05.2018Naiset uudella valmennuksella kohti uutta kautta
08.05.2018Pelaajahaku käynnissä ikäkausijoukkueisiin
07.05.2018 15:00Ruokostenpohja, Segerman ja Suomalainen jatkavat Kooveessa

Siirry arkistoon »