Kooveen naisten liiga-avaus oli täynnä peli-iloa ja onnistumisen riemua

17.09.2018

Eilen sunnuntaina AutoCenter Areenalla pelattiin Kooveen naisten liiga-avaus Eräviikinkejä vastaan. Aika moni varmasti muistaa kevään viimeisen ottelun kirvelevän tappion, joka kärsittiin nimenomaan ErViä vastaan, joten panokset ottelussa olivat kohdillaan.

Heti ensimmäisestä erästä lähtien oli nähtävissä, että kentällä oli uhrautuva, nöyrä ja iloinen kotijoukkue. Viisikot puolustivat uhrautuvasti ja syöttöpeli kulki. Ja tulostakin syntyi. Ensimmäisen maalinsa naisten salibandyliigassa niittasi Diana Klavan, joka puttasi pallon maaliin aivan vihulaisen maalin edestä,  Johanna Homin nappisyötöstä.  Ensikertaa maalinteossa naisten liigan runkosarjan peleissä onnistui myös Camilla Granqvist, joka siirsi Bellat 2-0 johtoon, kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu 17:52.

IMG_6854.jpg

Toiseen erään oli tarkoitus lähteä aivan samalla asenteella, mutta se pääsi kuitenkin hyvästä yrityksestä huolimatta hiukan notkahtamaan. Mia Vallenius upotti upean maalin erän alkupuolella ja johto kasvoi jo 3-0 lukemiin, niin ErViläiset saivat erän lopussa kuitenkin enemmän otetta pelipallosta ja niinpä toiselle erätauolle siirryttiinkin jännittävistä 3-2 lukemista.

IMG_7103.jpg

Kolmas erä oli jälleen kypsää ja viihdyttävää peliä Kooveelta.  Puolustettiin nöyrästi ja käytettiin vastaiskupaikat hyväksi. Niinpä ensin ajassa 46:46 joukkueen kapteeni Henna Tapani näytti sekä maalinteon että tuuletuksen mallia ja siirsi Bellat 4-2 johtoon Camilla syötöstä. Vain puoli minuuttia tästä ja Julia Ruostila viimeisteli lukemat jo viiteen kahteen. Ajassa 53:42 helsinkiläisten tuskaa lisäsi Henna, joka niittasi lukemiksi 6-2 Ellinoora Huotarin namupassista.  ErViläiset ottivat samassa ajassa aikalisän ja erän loppu pelattiinkin sitten kuudella viittä vastaan. ErViläiset painostivat raivokkaasti, mutta Koovee kyykki ja kesti ja viimeisenä lukkona oli tietysti upean pelin pelannut maalivahti Noora Laakso. Koovee kaunisteli lukemia vielä pariin kertaan, kun Ruostilan kaksosista sekä Julia että Jemina (ensimmäinen liigamaali) löivät reikäpalloa tyhjään maaliin. Lopputulos kirjoitettiin lukemin 8-2.

IMG_6895.jpg

Ottelun jälkeisessä N1ilon haastattelussa valmentaja Juha Kurki kehui joukkueen nöyrää puolustusasennetta. Melkein joka paikalla pelannut Julia Ruostila taas hehkutti iloisena oman joukkueensa asennetta ja tsemppihenkeä. Tsemppihenkeä joukkueelle kumpusi myös katsomosta ja Bellat haluavatkin kiittää fanejaan upeasta kannustuksesta. Tukenne on meille äärettömän tärkeää!

Seuraavaksi pieni ja pippurinen joukkue matkaa Ouluun, jossa kohdataan Rankat Ankat. Otteluun lähdetään samalla päättäväisyydellä ja iloisella asenteella. Tavoitteena on tuoda pistesaalis Tampereelle. Ottelu nähdään suorana Ruutu+ -palvelussa ja se alkaa klo 15.00.

Ottelun pistenikkarit:

Henna Tapani  2+0

Julia Ruostila  2+0

Camilla Granqvist  1+1

Diana Klavan  1+1

Mia Vallenius  1+0

Jemina Ruostila 1+0

Ellinoora Huotari  0+2

Johanna Homi  0+2

Roosa Salmela  0+1

Noora Laakso 24 torjuntaa

 

TILASTOT

N1ILO haastattelussa Juha Kurki ja Julia Ruostila

Esa Takalon ottelukuvat

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

_________________________________________________________________________

 

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Radio N1ILO: Kimmo Pitkänen

Kuvat: Esa Takalo

Videot: Koovee mediatiimi

 

 

14.11.2019Koovee panostaa FBA-toimintaan
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella
06.10.2019Värikäs taistelu päättyi Kooveen miesten voittoon
04.10.2019Naisilla ja miehillä tiivis viikonvaihde AutoCenter Areenalla
27.09.2019Kaksi pistettä Vantaalle, yksi Tampereelle
27.09.2019Miehet kohtaavat illalla SB Vantaan
23.09.2019Miehet kotivoittoon Pirkkalasta vaikean alun jälkeen
22.09.2019Miesten kotiavaus tänään paikallispelin merkeissä

Siirry arkistoon »