Share |

Miehille piste, katkeraa kalkkia viime sekunnilla

Share |
03.10.2018

Keskiviikkoiltana pelattu kamppailu Esport Oilersia vastaan tuotti Kooveen miehille yhden pisteen, kun varsinainen peliaika pelattiin tasan 5-5. Jatkoajalla Oilers kuitenkin korjasi toisen pisteen Espooseen, kun Alexander Nyman niittasi voittomaalin läheltä hiukan epäselvän tilanteen jälkeen. Koovee nousi varsin mainiosti ensimmäisen erän sillasta ja paransi peliään ottelun edetessä.

Ottelun ensimmäinen erä vaikutti siltä, että Oilers ottaa Tampereelta helpot pisteet. Joukkue sai painettua pelin Kooveen päätyyn ja loi paikkoja jatkuvalla syötöllä. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin Kooveen oman alueen harhasyötöstä mutta tuon Koovee kuittasi melko nopeasti.  Tuon Koovee-maalin tekijänä Jesse Vainio ensimmäistä kertaa Kooveen paidassa ja samalla ensimmäinen syöttöpiste Aapo Mäkelälle liigatasolla.

Jesse_Aapo.jpg

Erän puolessa välissä Oilers hallitsi ja onnistui kaksi kertaa hyvin lyhyen ajan sisällä. Erän loppuun kotijoukkue kuitenkin pääsi peliin paremmin mukaan ja kavensi Lauri Alkin toimesta 2-3 –lukemiin vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua. Erätauon aikana Koovee sai kerättyä pelinsä kasaan ja sai toisen erän alkuun maukkaan tasoituksen, kun Tuomas Aho katkoi keskialueella ja Samuli Salomaa teki sadannen pääsarjamaalinsa.

Oilers pääsi uudemman kerran johtoon Kooveen oman pään menetyksestä vajaan viiden minuutin kohdalla. Erän edetessä molemmat joukkueet innostuivat hakemaan lisäosumia ja vaikka peli yleisöön menevää olikin, niin valmentajien pelikirjasta tätä taktiikkaa tuskin löytyi. Erän lopussa vauhti hiukan väheni ja Koovee sai rakennettua paikan Teemu Suomalaiselle, jonka melko kaukaa lähtenyt laukaus yllätti Oilers-vahdin.

Tasatilanteessa mentiin erätauolle ja kolmannessa erässä Kooveen hyvä vaihe jatkui. Kim Hyrkkönen siirsi Kooveen ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 46.09 hienolla laukauksella takanurkkaan. Kyseessä oli Kimin ensimmäinen liigatason maali ja juuri parempaan paikkaan se ei olisi voinut tulla. Oilers sai painostuksen päälle ja tasoittikin ottelun hiukan erän puolenvälin jälkeen ylivoimalla. Tosin tilanteeseen johtanut siirretty rangaistus aiheutti hiukan "parranpärinää" katsomossa eikä tilanteesta aivan selvää kuvaa ollut tuomareillakaan, kun jäähyn saanutta pelaajaa aitioon arvottiin.

Kim.jpg

Lopussa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta tuossa 5-5 –tilanteessa mentiin jatkoajalle. Vauhdikas jatkoaika oli jo päättymässä maalittomana, kun Oilersin Alexander Nyman tempaisi pallon Koovee-maaliin ja lopetti ottelun ajassa 64.59.

Koovee sai noustua vaikeasta alusta huolimatta taistelemaan kolmesta pisteestä, mutta palkinnoksi ei saatu kuin yksi. Päävalmentaja Ilja Pantzar löysi kuitenkin joukkueen tekemisisestä positiivisia asioita, etenkin pelin parantamisesta toiseen erään ja noususta taistelamaan voitosta. Otteluun hiukan vajaalla miehistöllä lähtenyt joukkue taisteli hyvin ja nuoretkin pelaajat täyttivät paikkansa erittäin hyvin.

Seuraavan kerran Koovee pelaa kotiareenallaan 15.10. klo 18.30 ja silloin vastassa Happee Jyväskylästä. Tervetuloa kannustamaan joukkue voittoon silloin!

Kuvat: Esa Takalo

Katso myös:

Ottelun tilastot

Maalikooste

Pressitilaisuus

Esa Takalon kuvat

14.05.2019Parille pelimiehelle paikka poikien C1 (2004) joukkueessa
12.05.2019Kooveen B2 joukkueen avoimet harjoitukset jatkuvat!
10.05.2019Nuorten maajoukkue-edustajia Kooveessa tulevalla kaudella
21.04.2019Kooveen pronssinaiset kohti uutta kautta 2019-2020 !
19.04.2019 14:00Kokemusta miesten joukkueeseen tulevalle kaudelle
18.04.2019‍Naisten Salibandyliigan Pronssiottelu Koovee vs TPS pe 19.4. klo 17.00 AutoCenter Areenalla
10.04.2019 8:00Kooveen B2 joukkueen harjoitukset käynnistyvät!
09.04.2019Matti Kaipio on A-poikien uusi valmentaja
01.04.2019Kooveen B-D2-poikien TryOut päivät julkaistu
29.03.2019Valmentajahaku käynnissä, NYT!

Siirry arkistoon »