Share |

Piste Tampereelle, kaksi Kuopioon miesten liigaottelussa

Share |
01.11.2018

Koovee ja Welhot väänsivät pisteistä perusteellisesti keskiviikkoiltana, jatkoajan ja rangaistuslaukauskilpailun jälkeen voiton korjasi lopulta vierailija Welhot ja Koovee jäi edelleen metsästämään ensimmäistä varsinaisen peliajan voittoaan. Ottelun taso vaihteli molemmilla joukkueilla ja niinpä johto vaihtui ottelussa useaan kertaan eikä kumpikaan joukkue saanut rakennettua ratkaisevaa eroa. Rangaistuslaukauskilpailussakin lopullinen ratkaisu löytyi vasta kymmenennessä parissa.

Ottelun alku oli varovaista ja tunnustelevaa peliä puolin ja toisin. Tämän jälkeen Welhot pääsi niskan päälle ja teki kaksi nopeaa maalia hieman ennen erän puoltaväliä. Tähän Koovee vastasi nopealla kavennuksella, joka syntyi Jasse Kuusiston mailasta ohjaamalla pitkä syöttö ilmasta Welhot-maaliin.

Tämän jälkeen ote siirtyi hienokseltaan kotijoukkueelle ja hyvässä vireessä ollut kolmosviisikko Kuusisto-Mäkelä-Koskinen teki tasoituksen vajaa minuutti ennen erän loppua. Karvaus vastustajan päässä aiheutti harhasyötön, joka päätyi Atte Mäkelälle. Atte siirsi pelivälineen lyhyellä syötöllä Topi Koskiselle, joka tasoitti ottelun 2-2 –lukemiin.

Toinen erä oli kotijoukkueelta ehkä heikointa pelillisesti, mutta numerollisesti tehokasta. Koovee meni johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jasse Kuusisto karvasi pallon päädyssä, nousi maalille ja syötti Topi Koskiselle avoimeen paikkaan. Topi laittoi pallon Welhot-maaliin ja näin Koovee nousi ensimmäistä kertaa johtoon.

Seuraavat tilastomerkinnät saatiin jäähyjen muodossa, ensin Welhot kärsi rangaistuksen mutta Koovee-ylivoima ei purrut. Pian tämän jälkeen Koovee-peluri lähti jäähyaitioon ja Welhot hyödynsi ylivoiman tehokkaasti vain 8 sekunnin jälkeen. Iiro Lankinen laukoi harjoitellun kuvion jälkeen vieraat tasoihin lähietäisyydeltä.

Erän lopulla Koovee meni taas johtoon, kun Tuomas Aho laittoi läheltä pallon Welhot-maaliin. Hyökkäys lähti keskialueen käännöstä ja Teemu Suomalainen pääsi laukomaan oikealta. Pallo jäi vieraiden maalin eteen, josta Aho löi pallon verkkoon. Vieraiden näkemys oli se, että maali tehtiin korkealla mailalla. Johtomaali siitä kuitenkin tuli ja näin Koovee pääsi viimeiseen erään maalin johdossa.

Tuo johto pystyttiinkin pitämään aina kolmannen erän lopulle asti. Etenkin erän alussa isännät hakivat reilumpaakin johtoa mutta eivät siinä onnistuneet. Erän lopulla ote siirtyi vieraille ja tasoitus tuli terävällä laukauksella vasemmasta laidasta. Näin mentiin jatkoajalle, jonka parhaat tilanteet tulivat Kooveelle mutta maalinteko jäi haaveeksi. RL-kisassa ratkaisu syntyi kymmenennen laukojan kohdalla, kun Kooveen Jesse Vainio epäonnistui ja Welhojen Eetu Sorvali käytti oman tilaisuutensa.

Kooveen kotipelit jatkuvat suunnuntaina 4.11. klo 18.30 alkaen SPV:tä vastaan. Sunnuntaina ottelua viedään läpi Nenäpäivä-tunnelmissa ja paikan päälle on saatu lisäohjelmaakin. Tarkempia tietoja voi katsoa esimerkiksi Kooveen Instagram-tililtä tai Facebookista. Panoksena on myös jatkoonpääsy Tehosport Suomen Cupissa, joten kannattaa tulla paikalle sunnuntaina.

KATSO MYÖS:

Ottelun tilastot

Maalikooste

Pressitilaisuus

17.11.2018Bellojen kotiluolan taika pitää edelleen
05.11.2018Maaleja urakalla Nenäpäivässä, SPV selkeään voittoon miehistä
04.11.2018Sunnuntain Nenäpäivässä vastassa kivikova SPV
01.11.2018Piste Tampereelle, kaksi Kuopioon miesten liigaottelussa
31.10.2018Keskiviikkona kuopiolaiset miesten vieraana
16.10.2018Pienten marginaalien peli Happeeta vastaan
15.10.2018Happee vieraana illalla, mukana lajilegenda ja vanhoja tuttuja
13.10.2018Kooveen naiset makeaan kotivoittoon Tepsistä
08.10.2018SB-Pro oli naisille tyly emäntä
03.10.2018Miehille piste, katkeraa kalkkia viime sekunnilla

Siirry arkistoon »