F2-pojille pronssia Särkkä Cupista

13.05.2019

Viime vuonna Särkkä Cupista pronssia voittaneet Kooveen 2010-syntyneet F2-pojat osallistuivat kauden perinteiseen loppuhuipennukseen tällä kaudella kahdella peliryhmällä. Mustat osallistui kilpasarjaan ja Punaiset haastajasarjaan. Alkulohkoissa oli tarjolla jännittäviä otteluita, sillä vastustajia saapui paikallisvastustajien lisäksi Oulusta, Helsingistä, Turusta ja Kokkolasta.

Lauantai alkoi molemmilla ryhmillä jo aamukahdeksan aikaa Tesoman palloiluhallilla ja Raholan liikuntakeskuksessa.

Punaiset aloitti ottelut oululaisen SB Hurricanen kanssa Tesomalla. Punaiset siirtyi ottelussa heti johtoon, mutta loppua kohti paremmin ja paremmin pelannut Hurrikaani voitti lopulta 9-2 -lukemin. Toiseen otteluunsa Punaiset lähti parantamaan avausottelun peliesitystään helsinkiläistä Pakilan Visaa vastaan. Visa oli kuitenkin kovempi maalein 7-3. Punaisten peliote oli avausottelua aktiivisempi ja yritystä riitti loppuun asti. Alkulohkon kolmannessa ottelussa Punaiset saivat vihdoin palkkion työstään, kun FBC Turku kaatui selvin numeroin 6-2. Yksi voitto alkusarjasta riitti tällä kertaa vain sijoitusotteluun, mikä oli pojille melkoinen pettymys.

Mustat avasi lauantaiaamun Raholassa Classicin Valkoisia vastaan. Varhaisesta ajankohdasta huolimatta Koovee oli hereillä ja haki hienon 5-1 -voiton. Toiseen otteluunsa Tesomalle siirtynyt Mustat sai vastaansa Kokkolan Nibacoksen, jonka tiedettiin tehneen Pohjanmaalla kovaa jälkeä. Mustat aloitti ottelun vahvasti, mutta useamman maalin johto taittui kuitekin lopussa tasapeliksi. Peliote katosi jälkimmäisellä jaksolla ja lopussa Nibacos vei ottelua selvästi. Kahden hyvän joukkueen taistelu päättyi siis tasalukemiin. Tappioitta alkusarjan selvittänyt Mustat voitti oman lohkonsa, mutta joutui kuitenkin huonoimpana lohkovoittajana hakemaan mitaliottelupaikkaa puolivälierien kautta.

Punaiset päätti turnauksen sunnuntaina sijoitusotteluun Tesomalla Kouvolan Susia vastaan. Punaisten ryhmä oli avauspäivästä kaventunut parilla pelaajalla, joten vain yhdellä vaihtopelaajalla pelannut joukkue joutui urakoimaan sijoitusottelussa. Tasaisen alun jälkeen ottelu päättyi Susien selkeään 7-0 -voittoon. Lukemat taululla eivät silti kertoneet kaikkea ottelun tapahtumista, sillä Punaisilla oli lukemattomia maalipaikkoja, jotka Susien hyvin pelannut maalivahti, ja maalitolpat, selvittivät kerta toisensa jälkeen.

Viime vuoden pronssijuhlien jälkeen pojat olivat pettyneitä tämän vuoden turnausmenestykseen, mutta valmentajan papereissa oli paljon positiivisiakin merkintöjä. Pelaajien peliaktiivisuus kehittyi parempaan suuntaan koko turnauksen ajan ja lisäksi yksittäisten pelaajien kehitysaskelista jäi merkintöjä muistikirjaan. Alkulohkossa kohdattu Pakilan Visa hävisi finaaliottelun yhdellä maalilla ja Hurricane putosi turnauksen voittajan, Classic-11:n, käsittelyssä puolivälierässä, joten alkulohkovastustajat olivat laadukkaita ryhmiä, jotka olisivat menestyneet kenties myös kilpasarjassa. Punaisten loppusijoitus 16 joukkueen sarjassa lienee ollut 11. tai 12.

punaiset_2.jpg

Koovee Punaiset rennoissa tunnelmissa turnauksen päätöspelin jälkeen

Mustat kohtasi puolivälierässään Raholassa FBC Turun, joka kaatui Mustien käsittelyssä 6-1. Välierässä Tesomalla ryhmä kohtasi SC Weikot, joka oli jo sarjapeleistä tuttu ja todella laadukkaaksi tunnettu joukkue. Mustat lähti haastamaan Weikkoja hyvällä asenteella, mutta joutui taipumaan lopulta 8-2. Ottelu oli paikoin melko fyysinen ja ikäviä ylilyöntejäkin nähtiin. Mustien suurin lataus katosi, kun ottelussa nähtiin muutamia vaarallisia tilanteita. Onneksi isommilta vahingoilta vältyttiin. Weikot oli selvästi parempi joukkue ja eteni ansaitusti finaaliin. Pettyneet kooveelaiset saivat tyytyä pronssiotteluun. Sarjan voitti lopulta viimevuotinen mestari PTU, joka löi Weikot finaalissa maalilla.

Pronssiottelussa vastaan asettui alkusarjasta tuttu Classic Valkoinen. Pojat keräsivät välieräpettymyksen jälkeen itsensä nopeasti ja myös pronssinen Särkkä Cup -pokaali ja viime vuoden mitalisijan uusiminen kiinnosti. Suhteellisen ehjä peli toi 7-2 -voiton, pronssimitalit ja pokaalin. "Poika" lähtee perinteiseen tapaan kesäksi kiertämään pojalta pojalle. Mustien peliote turnauksessa oli ilahduttavan aktiivinen ja pronssi oli hieno suoritus tasokkaassa sarjassa.

mustat_2.jpg

Mustien pronssijoukkue

Cup oli jälleen hyvä mittari siitä, missä on vielä parannettavaa ja mitä kauden aikana on opittu. Valmentajien muistivihkoihin tuli merkintöjä, joiden pohjalta harjoittelu jatkuu ensi kaudella.08.03.2020Kooveen Bellat käyvät läpi kautta, joukkuetta ja paljon muuta
11.02.2020 16:00Kooveen valmennuksen ja toiminnan kehittäminen etenee
21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
09.01.2020Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa
08.12.2019Miehille neljä pistettä viikonlopusta
07.12.2019Miehillä kahden ottelun viikonloppu edessä
14.11.2019Koovee panostaa FBA-toimintaan
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella

Siirry arkistoon »