Kooveen naisten valmennus täydentyi kesän kynnyksellä

26.06.2019

Kooveen naisten joukkue on harjoitellut uutta kautta kohti jo pari viikkoa. Kesäkauden kynnyksellä saatiin mukaan myös uusi lajivalmentaja, kun Katja Tyyskänen tekee paluun salibandyvalmennukseen. Katja on monivuotinen päävalmentaja Kooveen tyttöjuniorijoukkueissa ja on voittanut muun muassa Suomen mestaruuden kaudella 2016-17. Joukkueen pelaajisto on laajempi kuin edelliseen kauteen lähdettäessä, näin menestymisen mahdollisuudet ovat entistä paremmat.

Viime sunnuntaina naisten viime kauden valmennusryhmä eli päävalmentaja Kari Lehtisalo, henkinen valmentaja Henna Hukkanen ja fysiikkavalmentaja Jari Halonen palkittiin salibandyjaoston vuoden valmentaja-tittelillä ja päävalmentaja Lehtisalo sai koko seuran parhaan valmentajan palkinnon. Salibandyjaoston palkittuna oli myös maalivahtivalmentaja Juha Kurki, joka alkukaudesta toimi myös lajivalmentajana. Nyt ryhmään liittyy seuran tyttöjunioreita aiemmin pitkään valmentanut Katja Tyyskänen, joka ottaa tiimissä lajivalmentajan roolin. Katja on väliaikana keskittynyt työuraansa, mutta koki nyt ajan olven kypsä paluulle valmentajahommiin.

palkitseminen_160619.jpg

Valmentaja Katja Tyyskänen: "Tuli upea mahdollisuus muutaman vuoden tauon jälkeen olla mukana taas valmennushommissa, samalla myös sopiva haaste valmentajana."

Omaa rooliaan ja panostaan Katja hahmottaa tässä vaiheessa seuraavasti: "Yritän auttaa valmennustiimiä omalla kokemuksellani sekä pelaajan että valmentajan näkövinkkelistä katsoen. Tietenkin tuon tiimiin lisävoimaa eli ns. yhdet lisäkädet ja aistit. Useampi valmentaja pystyy auttamaan pelaajia paremmin, nyt kun myös pelaajarinki on kasvanut. Pystyn antamaan tukea viime kauden valmennustiimille, mutta myös haastamaan heitä. Tuon tiimiin luonteeni mukaista positiivisuutta, kannustavuutta, asennetta, optimismia sekä vaativuutta."

Katja_Tyyskanen_2017.jpg

Joukkue on aloittanut jo uuteen kauteen valmistautumisen ja on treenannut aktiivisesti jo kolmisen viikkoa. Kesäharjoittelun osalta ei ole mitään erityisen uutta juonittu, mutta osaltaan harjoittelua joidenkin pelaajien osalta rytmittävät myös maajoukkueleirit, joita yksi oli toukokuun lopulla ja kaksi on tulossa heinäkuussa.

Päävalmentaja Kari Lehtisalo: "Kesällä rakennetaan fysiikkaa ja parannetaan lajitaitoja. Pelitaktiikkaa ja –tapaa aletaan hioa sitten lähempänä tulevaa kautta. Meillä on nyt isompi rosteri ja uusia pelaajia (kolme maalivahtia ja 19 kenttäpelaajaa), joten osaltaan tietenkin rakennetaan joukkuehenkeä samalla, kun fyysisiä ominaisuuksia parannetaan."

Lehtisalo on myös erittäin tyytyväinen Katja Tyyskäsen saamisesta mukaan valmennustiimiin: "Katja tuo oman pelaaja/valmentaja-kokemuksensa joukkueeseen ja se on ehdottomasti hyvä asia. Samalla Katja tuo lisää leveyttä valmennustiimiin ja näin ollen emme ole enää yhden lajivalmentajan varassa.".

Lehtisalo jatkaa: "Joukkueen arjessa Katjan panos tulee näkymään merkittävästi ja lisäpanos mahdollistaa mm. paremman henkilökohtaisen palautteenannon pelaajille niin peleissä kuin treeneissäkin. Nykyisellä kokoonpanolla valmennustiimi ei vielä ollut kertaakaan kokonaisuudessa yhdessä, mutta varmasti kauden aikana saadaan hiottua valmennustoimintaa ja kehitettyä joukkuetta vieläkin paremmaksi."

Kooveen kannattajille on nyt tarjolla erinomainen mahdollisuus varmistaa paikka AutoCenter Areenan katsomossa ensi kaudella, kun kausikortin voi nyt ostaa 35 euron hintaan. Katso tarkemmat yksityiskohdat ja ohjeet kotisivujen kautta.

Kooveen vahvistettu sopimustilanne kaudelle 2019-20 on seuraava, sulkeissa mainittu pelaajan seura viime kaudella, jos ei Koovee.

Maalivahdit:

Sara Aaltonen MV (PoNoVo)
Anette Knuutinen MV
Noora Laakso MV

Kenttäpelaajat:

Tuulia Aho
Mona Backman (NST)
Camilla Granqvist
Emmiina Hapuoja
Senni Hietanen (BEO, Sveitsi)
Johanna Homi
Ellinoora Huotari
Hanna Kiljunen (NST)
Aino Lahti
Hanna Puolakka (Koovee kaudella 2017-18)
Julia Ruostila
Jemina Ruostila
Roosa Salmela
Henna Tapani
Lyylimaija Toivola
Ira Töyrylä (Pelicans SB)
Mia Vallenius
Veera Vilenius (Pelicans SB)
Milla Vähälä

08.03.2020Kooveen Bellat käyvät läpi kautta, joukkuetta ja paljon muuta
11.02.2020 16:00Kooveen valmennuksen ja toiminnan kehittäminen etenee
21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
09.01.2020Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa
08.12.2019Miehille neljä pistettä viikonlopusta
07.12.2019Miehillä kahden ottelun viikonloppu edessä
14.11.2019Koovee panostaa FBA-toimintaan
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella

Siirry arkistoon »