Kooveen miehillä kaikki valmiina uuteen kauteen

09.08.2019

Kooveen miesten salibandyjoukkue on harjoitellut jo pari viikkoa kesän omatoimijakson jälkeen. Kesän aikana viimeisetkin palaset joukkueessa on saatu paikalleen. Latviasta joukkueeseen tuli mukaan myös toinen maajoukkuemies, kun Pēteris Treksen sopimus saatiin vahvistettua ja kotimaan sopimukset viimeisteltiin sekä jatkajien että uusien pelaajien osalta. Joukkue aloittaa harjoitusottelurupeaman perjantaina 9.8. FBC Turkua vastaan, ja varsinainen kausi lähtee käyntiin 11.9. Helsingissä EV Akatemian vieraana.

Sarjaportaan vaihtuminen viime kauden jälkeen toi mukanaan haasteita, kun osa runkopelaajista siirtyi muihin seuroihin ja osa pelaajista jäi miettimään jatkoaan. Kuitenkin hyvin aikaisessa vaiheessa varmistui useiden vanhojen pelaajien jatko seurassa ja kokeneiden viiden pelaajan siirtyminen naapuriseurasta. Kevään ja kesän aikana haettiin vahvistuksia tietyille pelipaikoille, ja haaviin jäi myös yksi kokenut paluupelaaja, kun Koovee-kasvatti Nico Andersson päätti palata tauon jälkeen pääsarjatasolle.

Peteris_Klavs_090819_pieni.jpg

Joukkueeseen jo sopimuksen tehneen Klăvs Jansonsin lisäksi Latvian maajoukkueympyröistä saatiin joukkueeseen myös oikea käsi alhaalla pelaava hyökkääjä Pēteris Trekse. Vuonna 1999 syntynyt Trekse teki 2018 MM-kisoissa seitsemässä ottelussa tehot 1+6 ja oli Latvian toiseksi paras pistemies. Kotimaasta Anderssonin lisäksi Kooveeseen siirtyvät Ilveksestä hyökkääjä Jani Rajala ja maalivahti Ville Jokela.

Edustusjoukkueeseen omista junioreista nousi tälle kaudelle Valtteri Laaksonen. A-juniori-ikäisiä pelaajia edustusjoukkueessa ovat jo viime kaudella edustuksessa pelanneet Oskar Sillanpää, Paavo Alentola ja Aapo Mäkelä. Kauden aikana joukkueessa on tarkoitus peluuttaa useampaakin A-juniori-ikäistä pelaajaa, jotta heille kertyisi kokemusta myös pääsarjan otteluista.

Päävalmentaja Arto Riihimäki luonnehtii joukkuetta seuraavasti: "Joukkue on sopivassa suhteessa nuoruutta ja kokenutta taitoa sekä johtajuutta. On pystytty saamaan joukkueseen pelaajia, jotka sopivat pelitapaan sekä arvoihin. Lyhyesti voisi sanoa, että joukkue on erittäin motivoitunut ja työteliäs."

Viime kaudella joukkueessa olleista pelaajista kymmenen pelaajaa jatkoi sopimustaan. Jo edellä mainittujen Sillanpään, Alentolan ja Mäkelän lisäksi jatkajia ovat puolustajat Jesse Ruokostenpohja ja Ristomatti Lummikko sekä hyökkääjät Jesse Vainio, Petteri Puustinen, Samuli Segerman, Samu Saari ja Atte Mäkelä.

Kesän omatoimijakson jälkeen on päästy harjoittelemaan pari viikkoa. Päävalmentaja Riihimäki summaa harjoittelun tähän mennessä seuraavasti: "Itse peliin on keskitytty koko ajan ja kesän omatoimijakson jälkeen pelin kehittämistä on jatkettu. Otettiin leiritys heti elokuun alkuun ja käytiin asiat jälleen kunnolla läpi koko joukkueen kanssa."

Salibandyjaoston puheenjohtaja Jaakko Aho: "Olihan joukkueen kasaaminen tavallista haastavampaa, mutta hyvää työtä pelaajaneuvotteluissa tehtiin. Meillä on Divariin mielestäni vahva joukkue, mutta eiväthän kaikki joukkueet vielä rostereitaan ole julkistaneet. Kaudesta tulee mielenkiintoinen,  ja keväällä panokset ovat toivottavasti isoja."

Ennen kevättä on vielä pitkä tie edessä, ja kauden alkuunkin on kuukauden verran. Koovee pelaa harjoitusotteluita sekä Salibandyliiga- että Divari-joukkueita vastaan ennen kauden avausta 11.9. Arto Riihimäki näkee peleille selkeän tarpeen: "Totta kai on tärkeätä pelata laadukkaat harjoitusottelut. Niissä saadaan kokeilla pelitavan toimivuutta, ja joka peliin otetaan selkeät tavoitteet sekä teemat, mitä halutaan nähdä. Tärkeää on nähdä pelin sisäistä oppimista sekä parantaa peli ja harjoitus kerrallaan."

Joukkueen kotiavaus on 22.9.2019 klo 18.30, jolloin vastaan asettuu paikallisvastustaja Pirkkalan Pirkat. Kotiottelut pelataan tutusti AutoCenter Areenalla ja otteluohjelmaa voi tarkastella tarkemmin tässä osoitteessa.

06.10.2019Värikäs taistelu päättyi Kooveen miesten voittoon
04.10.2019Naisilla ja miehillä tiivis viikonvaihde AutoCenter Areenalla
27.09.2019Kaksi pistettä Vantaalle, yksi Tampereelle
27.09.2019Miehet kohtaavat illalla SB Vantaan
23.09.2019Miehet kotivoittoon Pirkkalasta vaikean alun jälkeen
22.09.2019Miesten kotiavaus tänään paikallispelin merkeissä
17.09.2019Koovee - päivää vietetään AutoCenter Areenalla 22.9.2019
29.08.2019C2-pojat SM-sarjaan puhtaalla pelillä
28.08.2019Salibandyjaoston vuosikokous pidetty 21.8.2019
09.08.2019Kooveen miehillä kaikki valmiina uuteen kauteen

Siirry arkistoon »