Kaksi pistettä Vantaalle, yksi Tampereelle

27.09.2019

Perjantai-iltana Koovee sai vieraakseen nousijajoukkue SB Vantaan. Vaiherikkaan ja jännittävän pelin korjasi itselleen loppujen lopuksi vierasjoukkue, kun ajassa 62.00 se teki ylivoimalla maalin. Johto ottelussa vaihteli eikä joukkueiden välillä missään vaiheessa ollut enempää kuin yksi maali eroa. Kamppailu oli varmasti yleisöön menevä, mutta aivan valmentajien ajatusten mukaan ei peli varmaankaan mennyt.

Ensimmäinen erä käynnistyi aavistuksen sekavilla asetelmilla. Kotijoukkue tuntui olevan enemmän pallolla SB Vantaan puolustaessa, mutta vantaalaisjoukkue sai kuitenkin luotua ottelun ensimmäiset varsinaiset maalipaikat, kun se puolen minuutin jälkeen pääsi todella lähelle avausmaalia. Ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun Samuli Segermanin syöttö tavoitti Jesse Ruokostenpohjan, joka tarkalla rannelaukauksella siirsi kotijoukkueen 1-0 -johtoon. Muutaman minuutin kuluttua kuitenkin SB Vantaa pääsi maalipaikoille ja tasoitti pelin 1-1:een.

Kun peli oli ehtinyt vanheta reilun kuuden minuutin verrran, pääsi ensin Klavs Jansons kokeilemaan maalintekoa ja lopulta Ville Kangasmäen äkäinen rannelaukaus upposi vierasjoukkueen verkkoon vieden kotijoukkueen 2-1 -johtoon. Ajassa 8:40 SB Vantaa otti ensimmäiset jäähyminuuttinsa ja Koovee pääsi useita kertoja kokeilemaan maalintekoa, mutta niiden syntyminen kaatui epätarkkoihin laukauksiin. Lopulta 13 minuutin kohdalla vierasjoukkue pääsi murtautumaan vastahyökkäykseen, jonka seurauksena oli kliininen tasoitusmaali.

Ajassa 14:50 vantaalaisjoukkueelle napsahti toinen kaksiminuuttinen. Pitkälti ylivoimapelaaminen noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäiselläkin kerralla, mutta lopulta kolme sekuntia ennen ylivoiman loppua Klavs Jansons tarjoili syötön Peteris Trekselle aivan maalin edustalle, mistä Trekse veikin kotijoukkueen 3-2 -johtonumeroihin.

Toinen erä mentiin pitkälti vantaalaisjoukkueen askelmerkkejä mukaillen. Erä sai salama-alun, kun SB Vantaa iski tasoitusmaalinsa 45 sekuntia erän alkamisen jälkeen. Kyseinen 3-3 -tasoitusmaali jäikin erän ainokaiseksi. Ensimmäisestä erästä tuttu "päästä päähän"-meininki jatkui toisessakin erässä, tosin sillä erotuksella, että vierasjoukkue pääsi pelaamaan enemmän pallolla kotijoukkueen puolustaessa.

Kolmannen erän alkuun Aapo Mäkelä pääsi avaamaan keskelle ja Petteri Puustinen toimitti pallon vierasjoukkueen verkkoon vieden Kooveen jälleen johtoasemaan. Kuitenkin vain reilu minuutti tämän jälkeen vantaalaispelaaja saa irtopallon keskialueella ja tuo vieraat takaisin tasoihin 4-4. Kolmannen erän puolessavälissä SB Vantaa siirtyi ensimmäistä kertaa johtonumeroihin, kun se pääsi kääntämään Kooveen painostuksen vastahyökkäykseen, joka hyödynnettiin tehokkaasti.

RIse_tuuletus_vantaa_ETa.jpg

Muutamaa minuuttia ennen erän loppua Ristomatti Lummikko pääsee nousemaan vapaasti  maalintekosektorille ja tuo kotijoukkueen tasoihin hyvällä laukauksella. Kooveelle tarjotaan mahdollisuutta johtomaaliin rangaistuslaukauksen muodossa reilu kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Jere Oksasen rangaistuslaukausyritys pysähtyy koko ottelun ajan hyvin torjuneeseen vantaalaismaalivahtiin.

Kun kolme kokonaista erää ei tarjonnut ratkaisua otteluun, siirryttiin jatkoerään. Heti jatkoerän alkuun Mikko Repo pääsi vuorostaan kuluttamaan jäähypenkkiä. SB Vantaa onnistui rakentamaan ylivoimalla pari vaarallista tilannetta, jotka kuitenkin Koovee-puolustus ja veräjänvartija Antti Kortetmaa onnistuivat purkamaan. Ylivoima kuitenkin toimi hiukan myöhemmin ja Leevi Aurasen laukaus painui Koovee-maalin takanurkkaan.

Etukäteen vahvemmasta asemasta peliin lähtenyt Koovee ei päässyt omaan peliinsä kunnolla kiinni ja vaikka joukkueelle tarjoutui maalipaikkoja enemmän kuin tarpeeksi, ei palloa saatu toimitettua verkkoon asti. Nousijajoukkue SB Vantaa sen sijaan pelasi pirteästi ja pallolle päästessään pystyi kääntämään peliä vaarallisesti. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kotijoukkueen Jesse Vainio peräänkuulutti ehjän pelin säilyttämistä, mikäli joukkue mielii ottaa lisää kolmen pisteen voittoja. Päävalmentaja Arto Riihimäki nosti ottelusta esiin sen, kuinka joukkue ei saanut omasta pelistä kiinni ja vastustaja puolestaan pelasi hyvin.

Seuraavan kerran Kooveen miehet pelaavat ensi viikonloppuna, kun ensin lauantaina 5.10. vastaan astelee Josba ja seuraavana päivänä 6.10. Limingan Niittomiehet. Tervetuloa kannustamaan Kooveen miehet voittoihin!

Katso myös:

Ottelun tilastotEsa Takalon kuvatLehdistötilaisuusMaalikooste (tulee myöhemmin)

Kuva: Esa Takalo

08.03.2020Kooveen Bellat käyvät läpi kautta, joukkuetta ja paljon muuta
11.02.2020 16:00Kooveen valmennuksen ja toiminnan kehittäminen etenee
21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
09.01.2020Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa
08.12.2019Miehille neljä pistettä viikonlopusta
07.12.2019Miehillä kahden ottelun viikonloppu edessä
14.11.2019Koovee panostaa FBA-toimintaan
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella

Siirry arkistoon »