Värikäs taistelu päättyi Kooveen miesten voittoon

06.10.2019

Lauantai-iltana käytiin tiukka ja vivahteikas taistelu Divarin sarjapisteistä Kooveen ja Josban välillä. Sarjakärki Josba heilutti tahtipuikkoa alussa, toisessa erässä isännät pääsivät niskan päälle ja kolmannen erän tiukka vääntö ratkesi lopullisesti Josban viisiminuuttisen aikana, kun Koovee teki kaksi maalia. Ottelu lähti kääntymään kotijoukkuelle sen tehohetkessä toisen erän puolessa välissä, kun kentällä nähtiin kolme Kooveen maalia 59 sekunnissa. Näillä maaleilla Koovee meni ensimmäistä kertaa johtoon ja pääsi niskan päälle.

Lopputulos kamppailussa oli 8-4, kun Jesse Vainio puttasi tyhjään maaliin Peteris Treksen syötön reilu kaksi minuuttia ennen loppua. Trekse oli myös tehnyt hetkeä aiemmin 5 min ylivoiman lopulla 7-4, joka lopullisesti ratkaisi pelin Kooveen eduksi. Sitä ennen kamppailu oli nähnyt paljon käänteitä Josban hallitessa ottelun ensimmäistä puoliskoa ja Kooveen kammettua edelle toisessa erässä.

Josba aloitti ottelun terävämmin nimenomaan maalinteon osalta. Josban aktiivinen karvaus tuotti Kooveelle vaikeuksia alussa ja Josba käytti maalipaikkansa tehokkaasti. Ensin Teemu Kummunmäki teki 1-0 ja aivan erän lopussa Jere Kaartinen vastahyökkäyksestä 2-0 Josballe. Josban Jesse Huurrekorpi otti erittäin hyviä torjuntoja maalillaan ja piti Kooveen nollilla. Torjuntatilasto kertoo, että Koovee pystyi luomaan paikkoja muttei päättämään niitä, ensimmäisessä erässä Huurrekorpi otti 7 torjuntaa ja Antti Kortetmaa Kooveen maalilla kaksi.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen paremmalla hyökkäyksiin lähdöllä, kun karvaus saatiin purettua muutamalla nopealla syötöllä. Petteri Puustinen kavensi omasta reboundistaan 1-2 –tilanteseen mutta Josban Aleksi Matikainen venytti eron taas kahteen maaliin ajassa 26.52. Tästä mentiin vajaa neljä minuuttia ja Koovee sai maalivahteen päälle. Aki Hietanen kavensi maalin päähän ja 26 sekuntia tuosta Jani Rajala ujutti etukulmasta tasoituksen 3-3. Josba reagoi aikalisällä, mutta siitä meni vain 33 sekuntia, kun Samuli Segerman teki Aapo Mäkelän esityöstä 4-3 –johdon. Erässä nähtiin vielä molemmilta yksi maali ja erätauolle 5-4 Kooveen johdossa.

Kolmas erä oli aavistuksen rikkonaisempi muutaman jäähyn ja loukkaantumisen muodossa. Nico Andersson Kooveesta ja Kasper Tähkä Josbasta saivat siipeensä mutta eivät rangaistuksen arvoisesti. Ajassa 50.03 Josban kiri katkesi 5 minuutin rangaistukseen, kun Josba-pelaajan käsi kävi korkealla ja osui Koovee-pelaajan kasvoihin. Pienen miettimisen jälkeen tuomarit näyttivät isoa rangaistusta ja Koovee pääsi ratkomaan ottelua ylivoimalla.

Rajala_Josba_ETa.jpg

Ylivoiman alussa Jani Rajala teki 6-4 Aki Hietasen namupassista ja kun Peteris Trekse pyöräytti Kooveen seitsemännen Huurrekorven ohi rangaistuksen lopulla oli ottelu käytännössä ohi. Vainion illan toinen tyhjiin oli kosmetiikkaa ja pisteet jäivät Tampereelle. Ottelun jälkeen pientä polemiikkia aiheutti tuo Josban viisiminuuttinen, mutta lehdistötilaisuudessa kommentit olivat kuitenkin melko rauhallisia. Linkki tilaisuuteen alla, samoin maalikoosteeseen.

Koovee jatkaa sunnuntaina klo 18.30 Limingan Niittomiehiä vastaan, tervetuloa kannustamaan Kooveeta AutoCenter Areenalle tai seuraamaan ottelua SolidSportin-kanavilta!

Kuva: Esa Takalo

KATSO MYÖS:

Ottelun tilastot
Sarjatilanne
Esa Takalon kuvat
Lehdistötilaisuus (Youtube ja SolidSport)
Highlights-kooste (Youtube Director's Cut ja SolidSport)

06.10.2019Värikäs taistelu päättyi Kooveen miesten voittoon
04.10.2019Naisilla ja miehillä tiivis viikonvaihde AutoCenter Areenalla
27.09.2019Kaksi pistettä Vantaalle, yksi Tampereelle
27.09.2019Miehet kohtaavat illalla SB Vantaan
23.09.2019Miehet kotivoittoon Pirkkalasta vaikean alun jälkeen
22.09.2019Miesten kotiavaus tänään paikallispelin merkeissä
17.09.2019Koovee - päivää vietetään AutoCenter Areenalla 22.9.2019
29.08.2019C2-pojat SM-sarjaan puhtaalla pelillä
28.08.2019Salibandyjaoston vuosikokous pidetty 21.8.2019
09.08.2019Kooveen miehillä kaikki valmiina uuteen kauteen

Siirry arkistoon »