Värikäs taistelu päättyi Kooveen miesten voittoon

06.10.2019

Lauantai-iltana käytiin tiukka ja vivahteikas taistelu Divarin sarjapisteistä Kooveen ja Josban välillä. Sarjakärki Josba heilutti tahtipuikkoa alussa, toisessa erässä isännät pääsivät niskan päälle ja kolmannen erän tiukka vääntö ratkesi lopullisesti Josban viisiminuuttisen aikana, kun Koovee teki kaksi maalia. Ottelu lähti kääntymään kotijoukkuelle sen tehohetkessä toisen erän puolessa välissä, kun kentällä nähtiin kolme Kooveen maalia 59 sekunnissa. Näillä maaleilla Koovee meni ensimmäistä kertaa johtoon ja pääsi niskan päälle.

Lopputulos kamppailussa oli 8-4, kun Jesse Vainio puttasi tyhjään maaliin Peteris Treksen syötön reilu kaksi minuuttia ennen loppua. Trekse oli myös tehnyt hetkeä aiemmin 5 min ylivoiman lopulla 7-4, joka lopullisesti ratkaisi pelin Kooveen eduksi. Sitä ennen kamppailu oli nähnyt paljon käänteitä Josban hallitessa ottelun ensimmäistä puoliskoa ja Kooveen kammettua edelle toisessa erässä.

Josba aloitti ottelun terävämmin nimenomaan maalinteon osalta. Josban aktiivinen karvaus tuotti Kooveelle vaikeuksia alussa ja Josba käytti maalipaikkansa tehokkaasti. Ensin Teemu Kummunmäki teki 1-0 ja aivan erän lopussa Jere Kaartinen vastahyökkäyksestä 2-0 Josballe. Josban Jesse Huurrekorpi otti erittäin hyviä torjuntoja maalillaan ja piti Kooveen nollilla. Torjuntatilasto kertoo, että Koovee pystyi luomaan paikkoja muttei päättämään niitä, ensimmäisessä erässä Huurrekorpi otti 7 torjuntaa ja Antti Kortetmaa Kooveen maalilla kaksi.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen paremmalla hyökkäyksiin lähdöllä, kun karvaus saatiin purettua muutamalla nopealla syötöllä. Petteri Puustinen kavensi omasta reboundistaan 1-2 –tilanteseen mutta Josban Aleksi Matikainen venytti eron taas kahteen maaliin ajassa 26.52. Tästä mentiin vajaa neljä minuuttia ja Koovee sai maalivahteen päälle. Aki Hietanen kavensi maalin päähän ja 26 sekuntia tuosta Jani Rajala ujutti etukulmasta tasoituksen 3-3. Josba reagoi aikalisällä, mutta siitä meni vain 33 sekuntia, kun Samuli Segerman teki Aapo Mäkelän esityöstä 4-3 –johdon. Erässä nähtiin vielä molemmilta yksi maali ja erätauolle 5-4 Kooveen johdossa.

Kolmas erä oli aavistuksen rikkonaisempi muutaman jäähyn ja loukkaantumisen muodossa. Nico Andersson Kooveesta ja Kasper Tähkä Josbasta saivat siipeensä mutta eivät rangaistuksen arvoisesti. Ajassa 50.03 Josban kiri katkesi 5 minuutin rangaistukseen, kun Josba-pelaajan käsi kävi korkealla ja osui Koovee-pelaajan kasvoihin. Pienen miettimisen jälkeen tuomarit näyttivät isoa rangaistusta ja Koovee pääsi ratkomaan ottelua ylivoimalla.

Rajala_Josba_ETa.jpg

Ylivoiman alussa Jani Rajala teki 6-4 Aki Hietasen namupassista ja kun Peteris Trekse pyöräytti Kooveen seitsemännen Huurrekorven ohi rangaistuksen lopulla oli ottelu käytännössä ohi. Vainion illan toinen tyhjiin oli kosmetiikkaa ja pisteet jäivät Tampereelle. Ottelun jälkeen pientä polemiikkia aiheutti tuo Josban viisiminuuttinen, mutta lehdistötilaisuudessa kommentit olivat kuitenkin melko rauhallisia. Linkki tilaisuuteen alla, samoin maalikoosteeseen.

Koovee jatkaa sunnuntaina klo 18.30 Limingan Niittomiehiä vastaan, tervetuloa kannustamaan Kooveeta AutoCenter Areenalle tai seuraamaan ottelua SolidSportin-kanavilta!

Kuva: Esa Takalo

KATSO MYÖS:

Ottelun tilastot
Sarjatilanne
Esa Takalon kuvat
Lehdistötilaisuus (Youtube ja SolidSport)
Highlights-kooste (Youtube Director's Cut ja SolidSport)

08.03.2020Kooveen Bellat käyvät läpi kautta, joukkuetta ja paljon muuta
11.02.2020 16:00Kooveen valmennuksen ja toiminnan kehittäminen etenee
21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
09.01.2020Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa
08.12.2019Miehille neljä pistettä viikonlopusta
07.12.2019Miehillä kahden ottelun viikonloppu edessä
14.11.2019Koovee panostaa FBA-toimintaan
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella

Siirry arkistoon »