Kooveen valmennuksen ja toiminnan kehittäminen etenee

11.02.2020 16:00

Kesällä 2019 aloittaneet valmennuspäälliköt Arto Riihimäki ja Jere Oksanen ovat syksyn ja alkutalven aikana jalkautuneet joukkueiden toimintaan mukaan. Alkuvaiheen opettelun jälkeen toiminnassa on päästy hyvään alkuun ja käytännön työn ohella valmennuspäälliköt ovat pohtineet erilaisia parannuskohteita sekä valmennuksessa että toiminnassa yleensä. Näitä asioita on keskusteltu  myös salibandyjaoston johtokunnan kanssa ja ne tulevat näkymään käytännössä kauden edetessä ja tulevaan kauteen valmistautuessa.

 Yhtenä haasteena edellisten kausien aikana Kooveessa on ollut jatkuvuuden puute kaudesta toiseen henkilöstön vaihtuessa ja välillä henkilöstön puuttuessa. Osaltaan tämän takia myöskään kilpajoukkueiden menestys ei ole ollut odotetunlaista ja toiminnassa ei ole pystytty tarttumaan ongelmiin riittävän aikaisin. Kahden valmennuspäällikön palkkaaminen viime keväänä oli tietoinen päätös, jolloin sekä juniorijoukkueiden (Jere Oksasen vastuulla) että kilpajoukkueiden (Arto Riihimäen vastuulla) osalta on riittävästi resursseja huolehtimaan laadukkaasta toiminnasta ja kehittämään sitä edelleen.

 Molemmat valmennuspäälliköt ovat syksyn ja talven aikana käyttäneet osan ajastaan miettimällä, miten toimintaa kehitetään jatkossa, erityisesti seuraavan kahden vuoden aikana, ja miten tulevaa kautta (2020-21) pyritään rakentamaan. Tästä kokonaisuudesta tulee lisää tietoa seuraavien viikkojen aikana, tähän tiedotteeseen on kerätty pääasiat siitä, miten toimintaa tullaan organisoimaan ja millaisista palasista tulevan kauden toiminta rakennetaan.

 Kausilla 2020-21 ja 2021-22 Kooveen juniorijoukkueiden toimintaa rakennetaan valmennuspäälliköiden ja ikäluokkavalmentajien varaan. Ikäluokkavalmentajien haku on lähtenyt liikkeelle ensimmäisillä keskusteluilla tämän kauden päävalmentajien kanssa heidän jatkostaan ja halustaan kehittyä valmentajana tulevaisuudessa. Ikäluokkavalmentajat tullaan valitsemaan ja julkistamaan seuraavien viikkojen aikana, tavoitteena on saada kaikki nämä valmentajat nimettyä helmikuun aikana, jolloin päästään rakentamaan varsinaisia valmennustiimejä ja joukkueita hyvissä ajoin. Ikäluokkavalmentajat tullaan nimeämään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, ei pelkästään tulevalle kaudelle.

 Myös valmennustiimit on tarkoitus rakentaa kahdeksi vuodeksi ja valmentajien koulutusta pyritään merkittävästi aktivoimaan, jotta varmistetaan pelitavan ja -taitojen kehittäminen johdonmukaisesti koko seurassa ja eri ikäluokissa. Valmentajakoulutus on osa valmennuspäälliköiden tehtäväkenttää, mutta koulutusta toteutetaan myös erilaisilla keskustelutilaisuuksilla ja vapaamuotoisemmalla tiedonvaihdolla.

 Toiminnan paremmalla organisoinnilla pyritään siihen, että kullekin pelaajalle löydetään sopiva pelipaikka ja joukkue. Pelaajille myös annetaan johdonmukaisemmin palautetta, joka perustuu niihin vaatimuksiin, joita ko ikäluokalle voidaan asettaa ja millaiset taidot pelaajalla on.

 Kaiken tämän tavoitteena on siis se, että tulevaan kauteen päästään valmistautumaan riittävän aikaisessa vaiheessa, toiminnalle saadaan jatkuvuutta ja pelaajille siirtyminen uuteen kauteen tapahtuu mahdollisimman sujuvasti. Valmennuspäälliköt Arto Riihimäki ja Jere Oksanen tekevät päätökset ikäluokkavalmentajista helmikuun aikana ja niistä tiedotetaan erikseen. Kun tämä vaihe saadaan päätökseen alamme rakentamaan valmennustiimejä ja sitä kautta joukkueita.

 Jos teillä on kysymyksiä asiaan liittyen, olkaa yhteydessä suoraan valmennuspäälliköihin joko sähköpostilla, puhelimitse tai hallilla. Tarkempaa tietoa ensi kauden joukkueista, pelitavan kehittämisestä, pelaajanpolusta sekä valmennusstrategiasta tulee seuraavassa tiedotteessa.

 Koovee hakee lisää motivoituneita valmentajia mukaan toimintaansa! Nyt on loistava aika hypätä mukaan ja ryhtyä yhdessä kehittämään toimintaa sekä kehittymään valmentajana. Uuden valmennusstrategian ansiosta valmentajat saavat koulutusta, seuran- ja muiden valmentajien tuen. Haemme niin ikäluokkavalmentajia kuin muistakin valmennustehtävistä kiinnostuneita, ota siis rohkeasti yhteyttä!

 Yhteystiedot:

 Arto Riihimäki, puh. 0400 602225, arto.riihimaki@kooveesalibandy.fi

( Miehet-C2 pojat, valmentajat )

 

Jere Oksanen, puh. 040 7292510, jere.oksanen@kooveesalibandy.fi

( D1-G pojat, valmentajat )

 Kari Lehtisalo, puh. 040 1755017, karilehtisalo@gmail.com

( Naiset ja tyttöjuniorit )

 

Kari Jussila, puh. 040 5605968, kari.jussila33@gmail.com

( A pojat ikäluokkavalmentaja )

 

Kristian Kajander, puh. 050 5732097, kristian.kajander@hotmail.fi

( B pojat ikäluokkavalmentaja )

 

 

08.03.2020Kooveen Bellat käyvät läpi kautta, joukkuetta ja paljon muuta
11.02.2020 16:00Kooveen valmennuksen ja toiminnan kehittäminen etenee
21.01.2020Fat Pipe Floorball Camp - Talvilomaleiri 24-26.2.2020
09.01.2020Kooveen Peteris Trekse joulukuun pelaaja Divarissa
08.12.2019Miehille neljä pistettä viikonlopusta
07.12.2019Miehillä kahden ottelun viikonloppu edessä
14.11.2019Koovee panostaa FBA-toimintaan
06.11.2019Miehet kotivoittoon Karhuista tiukan taistelun jälkeen
06.11.2019Miehillä illalla vastassa nousukuntoinen Karhut Porista
01.11.2019 15:15Tauon jälkeen pelataan - Nurmon Jymy Tampereella

Siirry arkistoon »