Share |

Kooveen naisten tappioputki poikki - Steelers kaatui 9 - 4

Share |
13.02.2017

Koovee lähti katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan nollakerholaista sarjajumboa Steelersiä vastaan. Tavoite onnistui, eikä tappion mahdollisuus käynyt viiden ensimmäisen minuutin alkukankeuden jälkeen enää mielessäkään. Kenttätapahtumissa kotijoukkue dominoi, mutta puolustustyöskentelyssä ja maalipaikkojen hyödyntämisessä olisi ollut kosolti korjaamista. Steelersin maalivahdille Mirka Hakkolalle annettiin 21 mahdollisuutta onnistua, kun Kooveen Kristiina Tarkiainen torjui vain kuudesti. Toki puolustamiseen keskittyvää joukkuetta vastaan maalitehtailu on aina astetta vaikeampaa.

Muuten kenties lievästi epäkiinnostavan ottelun helmiin kuului Kaupin sisarusten kauden avauspeli pitkien loukkaantumisjaksojen jälkeen. Veera Kauppi takoi neljä maalia, joista heti ensimmäinen rikkoi sadan runkosarjamaalin kunnioitettavan rajapyykin. Oona Kauppi säesti tehopistein 1+1. Ottelun syöttökone oli Mia Vallenius (1+3).

32854150565_98d36776f5_b.jpg

Puolustamisen ongelmista puhuttiin viimeksi edellisen ottelun jälkeen. Merkittävää parannusta kahden viikon treenijakso ei Steelers-pelin perusteella tuonut.

” Jouduimme puolustamaan todella vähän, ja niistä tilanteista tuli liian monesta maali omiin. Meillä on ollut alkukaudesta asti teemana, että enintään kolme maalia voi päästää. Tänään päästimme neljä, ja se ei ole läheskään kiitettävä suoritus. Aina ei tarvitse riistää, vaan ensin pitää pyrkiä peittämään maalintekosektori. Eniten olemme pyrkineet auttamaan puolustamista yksilötasolla, että millaisia asioita siellä tapahtuu ja miten niihin tilanteisiin pitäisi mennä. Tämä peli ei antanut siitä juuri minkäänlaista kuvaa, kun pallonhallinta oli lähes täysin meillä. Isossa kuvassa puolustuspelaaminen pitää saada vähintään alkukauden tasolle ja mielellään huomattavasti ylikin, jotta tästä tulee pidempi kevät.” valmentaja Kim Takala vaatii.

Kaksi maalia tehnyt Marianne Viteli on samoilla linjoilla.

Pysyimme pallolla, mutta puolustuspelissä jäi kuitenkin vähän auki. Pitäisi pitää merkit paremmin kiinni. Steelers on taisteleva ja nuori porukka, joka tuli todella hyvin jalalla ja haastoi keskelle.”

32854153335_d6befaeef6_b.jpg

On aina vaikeaa lähteä pelaamaan sellaista joukkuetta vastaan, joka pyrkii ainoastaan puolustamaan tiukasti omaa maalia ja pelaamaan puhtaasti vastahyökkäyksillä. Steelers pelasi uhrautuvaisesti. Heillä oli todella nuori kokoonpano, johon oli nostettu mukaan uusia pelaajia. Ei se ainakaan heillä asenteesta tule jäämään kiinni, mutta perusosaaminen ei välttämättä aivan ole sillä tasolla, mitä sen tässä sarjassa pitää olla.”  Takala arvioi.

Ottelu oli varmasti sopiva loukkaantuneiden Kauppien kauden debyytiksi. Näyttäviä suorituksia ja maaleja nähtiin, mutta pelaajien määrän lisääntymistä ei saatu Takalan mukaan vielä hyödynnettyä täysimääräisesti.

”Meillä oli ensimmäistä kertaa kunnolla kolme ketjua käytettävissä, mutta emme pystyneet sitä hyödyntämään, koska pelin tempo putosi jo ensimmäisessä erässä.”

Kooveen naisten seuraava ottelu pelataan Energia-Areenalla, Vantaalla. Vastaan asettuu EräViikingit, jota vastaan syksyllä punnerrettiin 4-4 tasapeli.

Tiukka vastustaja ja tärkeä peli. Kaksinkamppailupelaamista tulee huomattavasti enemmän kuin tänään, siihen pitää valmistautua. ”  Kim Takala veikkaa.

” Odotan kovaa ja tasaista peliä. ” Marianne Viteli sanoo.

 

TILASTOT Koovee – Steelers

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

N1ILOn Koovee – Steelers-pelin haastattelussa Kim Takala ja Marianne Viteli

Timo Vihtilän  kuvat

__________________________________________________

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Radio N1ILO: Kimmo Pitkänen

Kuvat: Timo Vihtilä

Maalikooste ja lehdistötilaisuus: Jussi Koivunen

 

16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa
13.10.2017Miehet Esport Oilersin kimppuun lauantaina
03.10.2017Syysloman leiritoimintaa AutoCenterAreenalla
02.10.2017Tampereen salibandyemännyys toistaiseksi Classicille
28.09.2017Koovee Salibandy hakee rakennustiimiä!
28.09.2017Raportti Akatemian B-tyttöjen karsinnasta SM-sarjaan - Akatemian sarjat käyntiin
27.09.2017Koovee-päivää vietettiin lauantaina
25.09.2017Kooveen naisten kotiavausviikonlopusta täysi pistepotti
23.09.2017Draamaa miesten kotiavauksessa: Jatkoajalla tappio
23.09.2017Miehillä edessä kiireinen viikonloppu

Siirry arkistoon »