Share |

Pojat C2 SM: melkein ei riitä

Share |
06.03.2017

Koovee ja Tiikerit väänsivät erittäin tiukasti pisteistä sunnuntaina Kaukajärvellä. Kovan väännön taustalla oli ja on edelleen kisa A-lohkon neljännestä sijasta ja sitä kautta mahdollisuudesta päästä vielä mukaan playoff-peleihin. Objektiivisesti ajatellen peli oli erittäin viihdyttävää salibandyä, jossa tilanteita riitti molemmissä päissä. Koovee oli kiinni voitossa vielä 13 sekuntia ennen normaalin peliajan loppua, mutta nyt opittiin karvaasti se, että voitossa pitää olla kiinni summerin soidessa.

Koovee - Tiikerit    6-7 JA (2-1, 2-1, 2-4, 0-1)

Ensimmäisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Kooveen kannalta tuloksellisesti vahva, vaikka pelitapahtumien valossa tilanne oli hyvinkin tasaväkinen. Mikko Palojärvi pääsi lataamaan pari kaukovetoa verkkoon, toisen vaparista ja toisen vakiokantilla alakulmaan pelin ensimmäisen ylivoiman päätteeksi. Ensimmäisessä erässä Tiikereillä oli muutama aivan huippupaikka ja oli melkeinpä ihme, että Kooveen maali säästyi takaiskuilta lähestulkoon erän loppuun saakka. Tuolloin Koovee päätti rikkoa ihmeen itse ottamalla keskialueen jäähyn ja hoitamalla pallon epäonnekkaiden kimpoilujen kautta omaan maaliin Tiikereiden poikittaisyötöstä.

Toisen erän kaava oli melkeinpä ensimmäisen erän kopio. Tasaista vääntöä, mutta ensimmäinen kymppi vahva Kooveelle Oskari Kankaan ja Saku Mäkimarttusen maalien myötä, joita edelsi hyvä karvaus Tiikereiden päädyssä. Tiikereiden aikalisän jälkeen Tiikerit paransi peliään ja ajoi Kooveen ahtaalle omassa päässään. Takaa-ajo toi tulosta erän lopussa, kun Kooveen pakit joutuivat pelaamaan todella pitkän vaihdon. Vähän heikko purkuyritys päätyi Tiikereille ja siitä vähän onnekkaan vedon kautta Kooveen maaliin.

Kolmannen erän ensimmäinen kymppi oli synkeänpuoleinen Kooveelle. Koovee rakensi muutaman superpaikan, parhaana esimerkkinä Sakun tolppia ja ylärimaa pitkin kiertänyt veto, mutta Tiikerit rankaisi armottomasti Kooveen virheistä. Ylivoimalla Tiikereiden kaveri unohdettiin yksin takakulmalle ja tasakentällisillä Kooveen pallonmenetykset ja hukatut maalipaikat käännettiin todella nopeasti maalipaikoiksi toisessa päässä.

Tasatilanteessa edettiin aivan loppuminuuteille saakka, kunnes Tiikerit sai jäähyn mailaanlyömisestä. Ylivoimalla vakiokokoonpano ja Mikon kanttiyritys, josta pallo kuitenkin karkasi Teemu Ojaselle, joka niittasi pallon yläkulmaan. Tässä vaiheessa näytti jälleen lupaavalta. Tiikerit ei kuitenkaan luovuttanut, vaan painoi todella kovaa päälle tietäen tappion merkityksen. Koovee vähän hätäili pallon kanssa, pallo päätyi Tiikereille Kooveen päätykulmassa ja sieltä korkeassa kaaressa Kooveen maalille, jossa luonnollisesti oli Tiikereiden kaveri valmiina lyömään pallon sisään. Jatkoajalle siis.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vain n. 40 sekuntia, kun Koovee hyökkäsi vähän huolimattomasti ja menetti pallon keskialueella. Siitä nopea poikkari ja suora veto ja peli ohi.

Kooveen päävalmentaja Jukka Laurila korosti pelaajana kehittymisen ja hetkessä elämisen tärkeyttä.
- Vähän epäkypsä esitys meiltä. Peliin lähdettiin nyt liikaa tulos edellä. Jos ajattelee vain voittoa, tuloksena on pakotettuja ratkaisuja, painetta ja rentouden puutetta. Tuo näkyi meillä malttamattomuutena - ei jaksettu olla viisaita, kun sen aika olisi ollut. Kärsivällisyysharjoite, josta saatiin arvosanaksi hylätty.
- Sinänsä tasaväkinen kamppailu, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tiikerit halusi voittoa ehkä enemmän, oli lopulta tehokkaampi paikoissaan ja sitä kautta ansaitsi pisteet.

Kooveen maalilla ansiokkaasti urakoinut Miki Saarinen otti pelin oppina tuleviin koitoksiin.
- Vastustaja sai pari maalia liian helpolla, esim. se meidän omari ensimmäisessä erässä. Välillä kaveri taas unohdettiin takiksille ja pääsi maalaamaan rauhassa. Muuten ihan hyvä peli ja kulki hyvin. Pelin loppupuolella alkoi tosin jo tuntumaan vähän jaloissa.

Runkosarjan viimeiset pelit pelataan tulevana viikonloppuna ja noissa peleissä ratkaistaan myös A-lohkon neljänneksi sijoittuva joukkue. Koovee kohtaa omassa ottelussaan Loiskeen Espoossa jo lauantaina, kun muut pelit pelataan sunnuntaina.

16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa
13.10.2017Miehet Esport Oilersin kimppuun lauantaina
03.10.2017Syysloman leiritoimintaa AutoCenterAreenalla
02.10.2017Tampereen salibandyemännyys toistaiseksi Classicille
28.09.2017Koovee Salibandy hakee rakennustiimiä!
28.09.2017Raportti Akatemian B-tyttöjen karsinnasta SM-sarjaan - Akatemian sarjat käyntiin
27.09.2017Koovee-päivää vietettiin lauantaina
25.09.2017Kooveen naisten kotiavausviikonlopusta täysi pistepotti
23.09.2017Draamaa miesten kotiavauksessa: Jatkoajalla tappio
23.09.2017Miehillä edessä kiireinen viikonloppu

Siirry arkistoon »