Share |

Kooveelaisia Itävallan Special Olympics -talvimaailmankisoihin

Share |
09.03.2017

Salibandymaalivahti Nieminen lähtee nauttimaan torjumisesta Itävallan Special Olympics -talvimaailmankisoihin

Ennätysmäärä, 43 suomalaisurheilijaa lähtee kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisoihin, jotka järjestetään 14.–25. maaliskuuta 2017 Itävallan Grazissa, Schladmingissa ja Ramsaussa.

Suomalaisurheilijoita osallistuu kuuteen lajiin: maastohiihtoon, lumikenkäilyyn, alppihiihtoon, lumilautailuun, taitoluisteluun ja salibandyyn, joka on ensimmäistä kertaa virallisena lajina Special Olympics -maailmankisoissa.

Suomen salibandyjoukkue oli mukana jo neljä vuotta sitten Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestetyissä Special Olympics -talvimaailmankisoissa, joissa salibandy oli näytöslajina. Suomen joukkue palasi kotimaahan kultamitalien kera, kuten myös vuosi sitten Grazissa järjestetyistä Itävallan talvimaailmankisojen esikisoista.

JERE_Nieminen.jpg

Esikisoissa Suomen maalia vartioi Tampereen Kooveen Jere Nieminen, joka tekee reilun viikon päästä ensiesiintymisensä varsinaisissa arvokisoissa, kun Suomi kohtaa perjantaina 17.3. ensimmäisessä luokitteluottelussaan isäntämaa Itävallan.

Special Olympics -kisoissa suoritetaan alkuun tasoluokittelut, jonka perusteella joukkueet sijoitetaan keskenään mahdollisimman tasaväkisiin divisiooniin, joissa kaikissa jaetaan mitalit kisojen päätteeksi. Suomi todennäköisesti etenee kovimpaan divisioonaan Tšekin, Ruotsin ja kumppaneiden kanssa, eikä välttämättä pääse kohtaamaan Norsunluurannikon kaltaisia eksoottisempia salibandymaita.

Maalivahti Niemiselle jokainen vastustaja on mieluisa, kunhan vain edes aika ajoin pääsee nappaamaan palloja kiinni. Nieminen harrastaa kolmea palloilulajia – salibandya, jääkiekkoa ja jalkapalloa – ja on kaikissa niistä maalivahti.

– Tykkään tosi paljon olla maalivahtina. Siellä tolppien välissä tulee vain sellainen hyvä tunne, Nieminen sanoo.

Jääkiekossa Nieminen – joka ei muuten kannata Tapparaa eikä Ilvestä vaan Kärppiä, vaikka esimerkiksi sukusiteitä Ouluun ei olekaan – torjuu kiekkoja legendaarisella Koulukadun kentällä talvisin kerran viikossa järjestettävällä kehitysvammaisten höntsyvuorolla. Jalkapallossa hän seisoo pallon ja maaliverkon välissä Tampereen Palloveikkojen Auringonnousu-joukkueen riveissä.

Salibandyssa käynnissä on kuudes kausi Kooveen erityisryhmäjoukkueessa All Blacksissa.

– Aloitin salibandyn 15-vuotiaana, kun yksi kaveri ehdotti, että tulla kokeilemaan joskus. Mietin sitä ja päätin, että voisin haluta alkaa salibandymaalivahdiksi. Ekojen treenien jälkeen valmentajat olivat tyytyväisiä ja siitä se sitten lähti, epiläläisnuorukainen sanoo.

Itävaltaan tiistaina lähtevässä salibandyjoukkueessa on Niemisen lisäksi kaksi muutakin Koovee-peluria: Ville Lahnajärvi ja Saul Päivinen. Lisäksi mukana on kolme pelaajaa SB Vantaasta (Jani Borg, Janne Ahokainen ja Kai Virtanen) sekä kolme pelaajaa kuopiolaisesta SB Welhoista (Lauri Kinnunen, Ville Vilkki ja Arttu Paukkonen). Special Olympics -kisoissa pelataan pienellä kentällä vain kolmella kenttäpelaajalla, mikä selittää joukkueen pienen koon.

Saul_Paivinen.jpgVILLE_LAHNAJARVI.jpg

Suomen joukkuehttp://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics/itavalta-2017

Suomalaisurheilijoiden alustava kisa-aikatauluhttp://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics/itavalta-2017/kisaohjelma

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: tiedottaja Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, lauri.jaakkola@vammaisurheilu.fi

Kisasivut: www.austria2017.org

24.05.2017Fat Pipe Floorball Camp - Spiral Halli
27.05.2017Kova kolmikko kirjoitti sopimukset Kooveen naisiin!
22.05.2017Koovee 05-pojat hakee joukkoonsa lisäpelaajia!
15.05.2017B2 joukkueeseen mahtuu vielä muutama kenttäpelaaja
14.05.2017Naisten II-joukkue hakee ensi kaudelle naispelaajia
12.05.2017 11:55Miesten liigajoukkue kaudelle 2017-18 lähes valmis
12.05.2017Koovee näkyvästi esillä Särkänniemen Salibandycupissa
02.05.2017C2 joukkue kaudelle 2017-2018
27.04.2017Kooveen naisiin lisää vahvistuksia
18.04.2017Kooveen A-pojille uudet valmentajat

Siirry arkistoon »