Share |

Pojat C2 SM: runkosarjasta playoff-karsintaan

Share |
13.03.2017

Kooveen pojat onnistuivat nappaamaan SM-sarjan A-lohkon nelossijan voittamalla Loiskeen Espoossa viimeisessä runkosarjan ottelussa. Nelossijan myötä Koovee pelaa tulevana viikonloppuna playoff-karsintaottelun vielä tuntematonta vastustajaa vastaan.  Loiskeella ei ollut lauantain ottelussa panosta kun taas Kooveella oli ja tämä näkyi lopulta ehkä pelin luonteessa. 

Loiske - Koovee    1-9 (0-4, 0-3, 1-2)

Pelin voi tällä kertaa paketoida hyvinkin tiiviisti. Koovee hallitsi tapahtumia ja loi runsaasti maalipaikkoja oikeastaan läpi koko ottelun. Loiske puolestaan väläytteli vaarallisuuttaan silloin tällöin pelin aikana (etenkin ensimmäisessä erässä), mutta tällä kertaa viimeistely ontui parhaimmistakin paikoista. Pelillisesti ottelun toinen erä oli Kooveen osalta vahvin, vaikka se ei näkynytkään erän maaliluvuissa pienestä tehottomuudesta johtuen.

Hieman vaihtelevien esitysten jälkeen Kooveen ykkösviisikko pääsi tällä kertaa kunnolla vauhtiin ja viimeisteli kahdeksan maalia yhdeksästä, joten sen päiväpuhdetta voi pitää erinomaisena. Laituri Aaron Wiherkosken urakointi kahteen suuntaan pantiin merkille myös ottelutapahtuman palkintoraadissa.

Kolmannen erän keskivaiheilla Koovee sortui ottamaan kaksi jäähyä melko lailla samaan aikaan. Kahden miehen ylivoima ei tuottanut Loiskeelle tulosta, mutta aivan jälkimmäisen jäähyn viime hetkillä Loiske onnistui tuikkaamaan pelin ainokaisen maalinsa aivan maalin kulmalta. Jäähyrintamalta pienenä kuriositeettina pelistä voi poimia myös Saku Mäkimarttuselle ajassa 60:00 (!) tuomitun jäähyn.

Päävalmentaja Jukka Laurila ei löytänyt pelistä moitteen sijaa.
- Tiikerit-peli käytiin läpi nopeasti keskustelun kautta ja viikolla palattiin tekemisessä perusasioiden pariin. Muistutettiin poikia nauttimaan yhteisistä hetkistä urheilun ja pelin kautta. Viikolla nähtiinkin sitten erittäin raikasta menoa huipentuen perjantain treeneihin, jossa näkyi hurja määrä virtaa, energiaa, halua ja intoa - vähän järjen kustannuksella tosin.
- Tänään nähtiin ehkä vähän tylsän varma ja kliininen peli. Yritettiin pelata pois vastustajan vahvuudet ja toisaalta iskeä heikkouksiin ja onnistuttiin molemmissa tavoitteissa varsin hyvin.
- Nyt vain odotellaan sitten lisätietoja ensi viikonlopun pelistä ja keskitytään omaan tekemiseen. 

Pari sanaa tulevasta

SM-sarjan runkosarjavaihe päättyi siis menneen viikonlopun peleihin. A-lohkosta suoraan playoff-peleihin etenivät EräViikingit, TPS ja HIFK. B-lohkossa käytiin vielä viikonloppuna kova kamppailu keskivaiheen sijoituksista. Taiston tauottua sarjataulukko näytti, että suoraan jatkoon menivät Oilers, KrP ja OLS. Kooveen kanssa samaan veneeseen eli playoff-karsintapeliin selvitti tiensä lopulta GrIFK. 

Tulevan playoff-karsintaottelun vastustajasta tiedetään jo tässä vaiheessa se, että vastustaja on kovan luokan joukkue. SM-sarjan karsintasysteemistä johtuen SM-sarjasta jäi pois monta joukkuetta, jotka olisivat todennäköisesti menestyneet siellä ainakin kohtuullisesti. Tässä vaiheessa kautta aluesarjojen parhaat joukkueet jaetaan kahteen neljän joukkueen ryhmään ja molempien ryhmien voittajat pääsevät mittaamaan tasoaan SM-runkosarjan lohkojen neljänneksi sijoittuneita joukkueita vastaan. Edessä on siis todennäköisesti tiukka vääntö playoff-paikasta.

Playoff-karsintasysteemin tarkempi kuvaus löytyy täältä. Kooveen tuleva vastustaja on karsintaryhmän 1 voittaja. Kirjoittajan käsitys on, että kyseisen karsintaryhmän joukkueet ovat Indians (ES1), SBS Wirmo (SS/LR 2), SB Welhot (SK/KS 1) ja OFBC (PS 1).

24.05.2017Fat Pipe Floorball Camp - Spiral Halli
27.05.2017Kova kolmikko kirjoitti sopimukset Kooveen naisiin!
22.05.2017Koovee 05-pojat hakee joukkoonsa lisäpelaajia!
15.05.2017B2 joukkueeseen mahtuu vielä muutama kenttäpelaaja
14.05.2017Naisten II-joukkue hakee ensi kaudelle naispelaajia
12.05.2017 11:55Miesten liigajoukkue kaudelle 2017-18 lähes valmis
12.05.2017Koovee näkyvästi esillä Särkänniemen Salibandycupissa
02.05.2017C2 joukkue kaudelle 2017-2018
27.04.2017Kooveen naisiin lisää vahvistuksia
18.04.2017Kooveen A-pojille uudet valmentajat

Siirry arkistoon »