Share |

Pojat C2 SM: vieläkin saadaan pelata

Share |
20.03.2017

Playoff-karsintaottelusta Westend Indiansia vastaan muodostui ehkä kauden tähän asti jännittävin ottelu Kooveen osalta. Indians oli odotetun tasokas ja kurinalainen ryhmä ja tylsytti tehokkaasti Kooveen terän kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä Koovee laittoi sitten kaiken likoon, onnistui kirimään Indiansin etumatkan kiinni ja vei pelin jatkoajalle viime hetken viiden minuutin jäähystä huolimatta. Jatkoajalla mentiin edelleen kovaa ja paineen kautta saatiin kuin saatiinkin puristettua voitto kotiin ja lunastettua lippu playoff-peleihin.

Koovee - Indians    6-5 JA (1-3, 1-1, 3-1, 1-0)

Ottelun ensimmäisessä erässä Koovee oli hieman tahmea pelin panoksesta huolimatta. Peliä pelattiin kyllä kohtuullisen paljon Indiansin päädyssä, mutta Indians puolusti hyvin keskustan eikä kunnon tekopaikoille päästy oikein millään. Omassa päässä puolestaan pelattiin pari tilannetta vähän liian pehmeästi ja Indians rankaisi heti. Ja jos Indians pääsi rakentamaan peliä, pallo pysyi pitkiä aikoja Indiansin hallussa eikä Koovee päässyt yrittämään mitään. Tuntui siltä, että peli sujui Indiansin suunnitelman mukaan.

Toiseen erään saatiin pieni ryhtiliike pelitemmon osalta, mutta Indians katkaisi usein temmolta siivet pitkillä pallonpitojaksoillaan. Ja Indiansin puolustus piti edelleen Kooveen tehot kurissa. Toiselle erätauolle Indiansin 4-2 johdossa ja Kooveen kannattajien kasvoille alkoi hiipiä pieni huoli liian pian alkavasta kesälomasta. Huoli alkoi muuttua orastavaksi toiveikkuudeksi, kun kolmannen erän ensimmäiset vaihdot oli nähty. Koovee painoi päälle valtavalla vimmalla ja karvasi kovalla riskillä ns. päätylaudasta asti kaikilla kentällisillä. Peli pyöri pääosin Indiansin kenttäpuoliskolla ja tarvittavat maalit saatiin rakennettua. Karvaustyylin riskit meinasivat realisoitua pariin kertaan, mutta osittain onnellakin Koovee säästyi isommalta määrältä vastaiskumaaleja.

Tilanteessa 5-5 Koovee jatkoi ankaraa painostustaan ja 5 min ennen loppua Kooveen ehkä hyvätapaisin pelaaja Samuli Kolho onnistui saamaan 5 min jäähyn huitomisesta hyökkäyspään kaksinkamppailutilanteessa. Katsomossa Kooveen joukoissa ilmeet romahtivat epäuskoon - ei kai peli nyt tähän voi ratketa. Onneksi ei ratkennut. Koovee taisteli alivoimankin mahtavalla asenteella, Miki Saarinen maalissa nosti tasoaan kriittisellä hetkellä ja onnetarkin katseli tekemistä suopeasti.

Jatkoaika alkoi samoissa merkeissä. Koovee tuntui päättäneen, että rankkareille ei mennä ja pelasi sen mukaisesti itseään ja vastustajaa säästelemättä. Töitä tehtiin urakalla ja urakointi tuotti tulosta jatkoajan puolessa välissä, kun Teemu Ojanen antoi oivaltavan syötön maalille hiipineelle Aaron Wiherkoskelle ja Aaron tuikkasi pallon maalin. Ja Kooveen katsomo näytti, miltä kuulostaa, kun patoutunut toive voitosta purkautuu ilmoille.

Päävalmentaja Jukka Laurila oli luonnollisesti hyvillä fiiliksillä pelin jälkeen.
- Pelin kaari, tarina, oli odotettu. Nämä pelit eivät ole koskaan helppoja. Kaveri tulee todella kovalla latauksella peliin ja se näkyi tänään jo alkulämmittelyissä ja ensimmäisessä erässä. Peli on kuitenkin pitkä ja usein kärsivällisempi voittaa.
- Indians on taitava joukkue ja pelasi ennakkoluulottomasti ja yhtenäisesti. Ensimmäisessä erässä ei oikein saatu konetta käyntiin, mutta toisessa erässä pelin painopiste alkoi pikkuhiljaa kääntyä. Kolmannessa erässä oli sitten pakko yrittää muuttaa pelitapaa. Ns. "hullukarvia" ei voi pelata koko peliä, mutta nyt sillä saatiin käännettyä peli.
- Toisella erätauolla näkyi se, kuinka paljon pojat ovat menneet kauden aikana eteenpäin. Kopissa oli rento fiilis, vaikka oltiin häviöllä. Pojat hehkuivat itseluottamusta ja alkoivat sopia viisikoiden kesken pelikuvioita. Kolmannen erän lopussa saatuun armottomaan vitosen jäähyyn tiivistyi se, kuin hieno joukkue on - pelaajat taistelivat erän lopun yhdessä rintamassa. Jatkoajalle mentäessä pojat saivat itse päättää, miten pelataan - mennäänkö järkevästi vai painetaanko täysillä. Pojat valitsivat jälkimmäisen vaihtoehdon. 

Pelissä hienolla taisteluilmeellä viilettänyt Samuli Kolho kertoi, että lopun viiden minuutin jäähy tuli epäselvästä tilanteesta.
- Kaksinkamppailutilanteessa maila jäi jonkun kainaloon. Sitten en tiedä mitä tapahtui. Luotin kuitenkin siihen, että pystytään hoitamaan alivoima. Omasta mielestä ansaittiin voitto, taisteltiin kovaa loppuun saakka. Pelin panos auttoi jaksamaan. 

Playoff-peleistä

Seuraavaksi pelataan siis puolivälierät. Jatkoon eli välieriin niistä selviä kahdella voitolla. SM-sarjan runkosarjan B-lohkon ykkönen Esport Oilers valitsi vastustajakseen Kooveen (toisena vaihtoehtona oli HIFK), joten Koovee matkaa tulevana lauantaina jälleen etelään. Oilers on tehnyt vakuuttavaa jälkeä runkosarjassa ja on erittäin kovatasoinen joukkue kaikilla osa-alueilla. Koovee lähtee peleihin siis haastajan asemassa ja katsomaan, mihin eväät riittävät.
- On etuoikeus pelata näitä pelejä. Nautitaan siis tilanteesta, kommentoi Jukka Laurila.

Kuvia Koovee-Indians -ottelusta

Heikki Ilkka ja Ville Pesonen (Indians) ovat taltioineet viikonlopun playoff-karsintaottelujen tapahtumia ansiokkaisiin kuviin. Kuvat löytyvät täältä (Koovee-pelin kuvat viimeisenä). Isot kiitokset!

16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa
13.10.2017Miehet Esport Oilersin kimppuun lauantaina
03.10.2017Syysloman leiritoimintaa AutoCenterAreenalla
02.10.2017Tampereen salibandyemännyys toistaiseksi Classicille
28.09.2017Koovee Salibandy hakee rakennustiimiä!
28.09.2017Raportti Akatemian B-tyttöjen karsinnasta SM-sarjaan - Akatemian sarjat käyntiin
27.09.2017Koovee-päivää vietettiin lauantaina
25.09.2017Kooveen naisten kotiavausviikonlopusta täysi pistepotti
23.09.2017Draamaa miesten kotiavauksessa: Jatkoajalla tappio
23.09.2017Miehillä edessä kiireinen viikonloppu

Siirry arkistoon »