Share |

Kooveen naisilla kaksi peliä takana puolivälieräsarjassa

Share |
27.03.2017

Viikonloppuna pelattiin kaksi ottelua Koovee – Classic puolivälieräsarjasta. Molemmat vei Classic ja sarja on katkolla tulevana keskiviikkona. Ensimmäisessä puolivälieräottelussa Kooveen parhaat hetket ajoittuivat ensimmäiselle vitoselle ja viimeiseen erään. Ottelu päättyi lukemiin 9 -1. Se, joka piti toistakin kohtaamista jo taputeltuna Familylle  ja lähti kohti kotia avauserän jälkeen, menetti pelin parhaat palat ja sai puolivälieräottelusta aivan väärän kuvan, vaikkakin Classic voitti kohtaamisen 4-9.

Ensimmäisessa ottelussa Kooveen ainokaisen maalin iski Oona Kauppi, kun taas runkosarjan mennen tullen voittaneen Classicin kaksi kovaa hyökkäysketjua takoivat tasaisen tappavasti kolme maalia per erä. Runkosarjassa Classic voitti 4–9 ja 10–4.

Linkouksen tauottua päävalmentaja Tiina Röning tunnustaa, ettei se nyt ihan nappiin mennyt. Toisaalta oppi on hänen mielestään tulosta tärkeämpää.

” Tämä nyt ei noussut miksikään vuosisadan battleksi. Aikaisemmin kaudella olemme pystyneet toimittamaan enemmän laukauksia ja haastamaan maalintekoa. Meillä ei fokus kestä vielä näin intensiivisessä pelissä pitkiä aikoja, ja kun ote pikkuisen kirpoaa, niin tämän tason kaveri on koko ajan vaarallinen. ”

” Pelin suunnitelma oli, että emme loisi itsellemme paineita, jotka vaikeuttavat tekemistä. Pyrimme siihen, että pysymme rohkeana ja pallolla, haastamme itsekin ja puolustuksessa asenne riittää. Teimme paljon töitä pelin oppimisen kanssa, ja kolmanteen erään saimme kuntoon monia asioita. Otetaan kaikki mahdollinen oppi ja hyöty tästä.”  Röning sanoo.

Puolustaja Marianne Poranen palasi pitkän tauon jälkeen kehiin, ja edessä olivat suorilta käsin elämän ensimmäiset pudotuspelit. Myös hän näkee myönteisenä kehityksen pelin sisällä.

” Paljon olisi voinut mennä paremminkin, mutta saimme kehitettyä asioita pelin aikana. Oli siinä niitä hyviäkin hetkiä. Vikan erän puolustuspeli oli aika hyvää. Isoimmat parannukset tarvitaan hyökkäyspäähän.”

Entä sitten Classic?

” Fyysisyys ei ehkä tuntunut tänään niin kovalta, mutta kyllähän heillä on taito pyörittää peliä ja luoda paikkoja. Peli kuin peli, niin he osaavat sen homman. Olihan se tosi upeaa tulla pitkästä aikaa taas peleille. Ja elämäni ekat pleijarit, niin kyllähän tässä hyvä fiilis oli lähteä pelailemaan,” Poranen iloitsee.

32798055354_bb0c6ea4e8_h.jpg

Toinen ottelu pelattiin Spiralilla sunnuntaina ja kauniista kevätsäästä huolimatta halliin oli saapunut mukavasti molempien joukkueiden kannattajia. Tunnelma oli huomattavasti latautuneempi ja kannustavampi kuin lauantaina Areenalla.

Avauserä (0–5) oli kooveelaisittain niin latistava kokemus, että joukkueen ilmeen muutoksesta kahteen jälkimmäiseen erään (2–2 ja 2–2) on annettava täydet pisteet. Ja turha kuvitella, että Classic olisi paikallisvastustajalleen jotakin ilmaiseksi antanut. Pelillisiäkin muutoksia tehtiin, ja puolustuspään remontti tuotti tulosta. Hyökkäyspäässä Kooveen tehokkaimpana kunnostautui Ellinoora Huotari (1+2), mutta myös puolustaja Mia Valleniuksella (2+0) oli sihti kohdillaan. Kakkosketju voitti oman pelinsä 3–2. Classicista kolmeen tehopisteeseen ylsivät Nina Rantala, Hanna Sipiläinen ja Sanni Nieminen.

Valmentaja Kim Takala myöntää ensimmäisen erän vaikeudet puolustuspäässä, mutta pitää kuitenkin isoimpana asiana Classicin maajoukkuetason hyökkäyskaluston vahvuutta.

” Meillä oli pelin alkuvaiheessa vähän ongelmia karvauksessa, mutta ennen kaikkea se kulminoituu siihen, että tuon verran on vielä meidän ykkösketjullamme eroa heidän ykkösketjuunsa.

Toisessa ja kolmannessa erässä oli ihan eri sävelet.

” Saimme hieman muutettua pelillistä puolta, mutta ennen muuta sen myötä löytyi uusi vaihde kaksinkamppailuihin ja aloimme voittamaan palloja. Ei tämä ensimmäinen kerta ole, kun meillä on ongelmia karvauspelaamisen kanssa, mutta Classic taitaa olla ainoa joukkue, joka rokottaa jokaisesta virheestä. Oppimisprosessi kummasti nopeutuu siinä, ” Takala sanoo.

” Näin pelaajan näkökulmasta muuttui sellainen kuin puhe. Avauserässä juoksimme karvauksessa aika paljon perässä, eikä kukaan oikein tiennyt, että ketä pitää. Kun sitä alettiin joukkueessa ja viisikoissa puhumaan, niin se oli iso asia. Siitä paranivat kaksinkamppailutkin,” Oona Kauppi kertoo.

Oona Kauppi moittii ensimmäistä osaottelua aneemiseksi. Toisen pelin kahden erän tunne aiotaan ottaa mukaan keskiviikon kolmanteen puolivälierään.

” Sanoisin, että eilinen peli oli kaikella tapaa vähän aneeminen. Nyt oli ehkä tunnettakin enemmän mukana. Tunne ja tahto tekevät ihmeitä omassa päässäkin, saadaan enemmän peittoja ja vastaavaa. Päällimmäiseksi jäi hyvä fiilis, otetaan tuo karvaus- ja puolustusasenne tuosta mukaan. Kyllä me hyökkäyspäässä osaamme tehdä ihan hyvin asioita. Mieluusti ensimmäisestä erästä lähtien.”

Kooveen haasteena pudotuspeleissä on menestys juniorisarjoissa. Edustusjoukkueessa pelaa nuoria ja lahjakkaita pelaajia, jotka jahtaavat samaan aikaan mestaruutta A-tytöissä. Ja toisaalta C-tyttöjen pelit vaikuttavat mahdollisuuksiin paikata liigajoukkueen pelaajia A:ssa nuoremmilla kyvyillä.

” Juniori-ikäiset pelaajamme vetävät tällä hetkellä todella kovalla kuormalla, ei voi kuin hattua nostaa jokaiselle,” Takala hehkuttaa.

” Valehtelisin, jos väittäisin, etteivät mitenkään vaikuta. Mutta koko kausi on treenattu, että olemme nyt kunnossa. Niistä saa itse asiassa vain lisää itseluottamusta,” Kauppi kuittaa.

33278739160_b0fe53bc3a_k.jpg

 

3. PUOLIVÄLIERÄ CLASSIC–KOOVEE KE 29.3. KLO 18.30 TAMPERE AREENA

” Sovimme jo, että otimme mieliimme kuvan tästä asenteesta, jolla lopetimme pelin. Ja sillä kuvalla lähdetään tsemppaamaan keskiviikon peliin,” Oona Kauppi sanoo.

” Heti ensimmäisestä erästä samalla tasolla kuin nämä kaksi viimeistä erää, niin tulos on todennäköisesti jotain aivan muuta,” Kim Takala peesaa.

Välieräpaikka ratkeaa kolmella voitolla.

 

TILASTOT Classic – Koovee 25.3.

TILASTOT Koovee – Classic 26.3.

N1ILOn Classic - Koovee -pelin haastattelussa Tiina Röning ja Marianna Poranen

N1ILOn Koovee – Classic haastattelussa Kim Takala ja Oona Kauppi

Kimmo Pitkäsen ottelukuvat Classic - Koovee

Esa Takalon ottelukuvat Classic - Koovee

Juhani Järvenpään ottelukuvat Koovee - Classic

Maalikooste Koovee - Classic 2. puolivälieräottelu

__________________________________________________

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Radio N1ILO: Kimmo Pitkänen

Maalikooste: Jussi Koivunen

Kuvat: Esa Takalo, Juhani Järvenpää

16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa
13.10.2017Miehet Esport Oilersin kimppuun lauantaina
03.10.2017Syysloman leiritoimintaa AutoCenterAreenalla
02.10.2017Tampereen salibandyemännyys toistaiseksi Classicille
28.09.2017Koovee Salibandy hakee rakennustiimiä!
28.09.2017Raportti Akatemian B-tyttöjen karsinnasta SM-sarjaan - Akatemian sarjat käyntiin
27.09.2017Koovee-päivää vietettiin lauantaina
25.09.2017Kooveen naisten kotiavausviikonlopusta täysi pistepotti
23.09.2017Draamaa miesten kotiavauksessa: Jatkoajalla tappio
23.09.2017Miehillä edessä kiireinen viikonloppu

Siirry arkistoon »