Share |

Pojat C2 SM: enää ei saada pelata :(

Share |
27.03.2017

Kooveen kausi poikien C2 SM-sarjassa päättyi viikonloppuna, kun Oilers nappasi voitot molemmista puolivälieräotteluista. Koovee taisteli hienosti ja etenkin sunnuntain pelissä oli jo ilmassa yllätyksen makua, mutta synkkä jakso kolmannessa erässä käänsi pelin vastustajalle. Mukava olisi ollut vielä jatkaakin pelejä, mutta toisaalta espoolaiset kyllä ansaitsivat paikkansa välierissä (runkosarjan lohkovoitto ja voitto kaikista kolmesta Koovee-kohtaamisesta kauden aikana).

Oilers - Koovee    9-6 (3-1, 2-4, 4-1)
Koovee - Oilers    5-6 (1-1, 2-0, 2-5)

Oilers voitti runkosarjassa 18 ottelua, hävisi neljä ja kaikki tappiot olivat yhden maalin suuruisia. Tuolla saldolla voitaneen sanoa, että tällä kaudella Oilers on selkeästi yksi ikäluokan top-4 -joukkueista. Viikonlopun Koovee-peleissä nähtiin syitä siihen, miksi näin on. Oilers hyökkäsi vaarallisesti ja maalihakuisesti, käänsi peliä nopeasti ja puolusti tiiviisti. Yksilöistä löytyy pallollista taitoa, oveluutta, nopeutta ja vääntövoimaa. Ja ennen kaikkea joukkue pelasi loppuun asti sitkeästi luottaen omaan tekemiseen - molemmissa peleissä viimeinen erä Oilersille kolmen maalin erolla. 

Toisaalta viikonloppuna nähtiin myös Kooveen osalta syitä siihen, miksi joukkue menestyi ennakko-odotuksia paremmin, ylsi SM-sarjan puolivälieriin saakka ja haastoi matkan varrella tosissaan myös sarjan kärkijoukkueita napaten niiltä jopa muutaman pisteen. Koovee pelasi sydämellä, otti kaiken irti omista  vahvuuksistaan, teki töitä lannistumatta ja esiintyi nimenomaan joukkueena. Yksilötasolla joukkueen pelaajat ovat ottaneet kauden aikana isoja harppauksia eteenpäin henkisellä, fyysisellä ja taidollisella tasolla.

Kooveen päävalmentaja Jukka Laurila kommentoi lauantain vierasottelua seuraavasti.
- Tänään nähtiin hieno juniorisalibandypeli. Ottelu oli tasainen, vauhdikas ja fyysinen. Raikasta tekemistä molemmilta joukkueilta, uskallettiin pelata. Periaatteessa peli olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa, mutta  Oilers oli kuitenkin onnekkaampi tänään.
- Ensimmäinen erä oltiin telineissä, mutta kaksi erää väännettiin tasavahvasti. Toisessa erässä saatiin hurmos päälle ja oltaisiin voitu tehdä enemmänkin maaleja, mutta ei saatu hyödynnettyä paikkoja. Kaverin mokekin oli kyllä tosi hyvä. Kolmannen erän alkuun kaveri sai sitten pari helppoa maalia eikä päästy enää rinnalle.
- Oltiin sisäistetty oikeita asioita vastustajasta ja osattiin pureutua niihin. Pelaajien keskinäinen kemia toimi, oltiin läsnä, eikä hätkähdetty mitään. 

Kauden päättyminen sunnuntain peliin sai päävalmentajankin mietteliääksi.
- Lähellä oli voitto, mutta kuitenkin kaukana. Ehkä oltaisiin ansaittu enemmän tänään. Tällä hetkellä tämä oli kuitenkin maksimisuoritus pojilta.
- Periaatteessa samanlainen peli kuin ekakin. Tasaista, tarkkaa, pelaavaa. Kaksi erää mentiin Kooveen tahdissa, mutta kolmannessa erässä meidän taso laski. Osa pojista alkoi ehkä väsymään ja virheiden määrä kasvoi. Ei oltu aivan hereillä kaikissa tilanteissa eikä jaksettu taistella joka tilannetta loppuun saakka. 

Lyhyesti kaudesta ja jatkosta 

Vaikka joukkueen matka nyt päättyikin ennen aivan viimeisiä pelejä, kautta voidaan pitää Kooveen osalta erittäin positiivisena. Iso osa pojista oli toisilleen tuntemattomia kauden alussa, mutta joukkue hitsautui hienosti yhteen kauden koitoksissa, olivat ne sitten kovia treenejä, makoisia voittoja tai kirveleviä tappioita. Todennäköisesti kaikki pojat matkaavat eteenpäin vahvempina yksilöinä ja parempina pelaajina.

Pienen hengähdystauon jälkeen alkaa seuraavan kauden suunnittelu ja tuo vaihe tuo mukanaan myös seuraavan kauden joukkueen muodostamisen. Junioreiden edustusjoukkuetasolla kilpailu pelipaikoista on periaatteessa jokavuotista eikä monivuotisia sopimuksia nähdä liigajoukkueiden tapaan :).  Toisaalta tämä on kovaa, mutta toisaalta myös reilua antaen mahdollisuuden uusille kyvyille päästä esiin.

Tähän liittyen Koovee järjestää try-outin kauden 2017-2018 C1-joukkueeseen viikolla 16. Lisätietoa myöhemmin näillä sivuilla sekä Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/koovee02/.

Kiitokset

Loppuun vielä ISOT ja lämpimät kiitokset kaudesta pojille, vanhemmille, valmennukselle, joukkueenjohtajille, muille taustahenkilöille, sponsoreille sekä tietenkin joukkueen seuraajille ja kannustajille!

16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa
13.10.2017Miehet Esport Oilersin kimppuun lauantaina
03.10.2017Syysloman leiritoimintaa AutoCenterAreenalla
02.10.2017Tampereen salibandyemännyys toistaiseksi Classicille
28.09.2017Koovee Salibandy hakee rakennustiimiä!
28.09.2017Raportti Akatemian B-tyttöjen karsinnasta SM-sarjaan - Akatemian sarjat käyntiin
27.09.2017Koovee-päivää vietettiin lauantaina
25.09.2017Kooveen naisten kotiavausviikonlopusta täysi pistepotti
23.09.2017Draamaa miesten kotiavauksessa: Jatkoajalla tappio
23.09.2017Miehillä edessä kiireinen viikonloppu

Siirry arkistoon »