Share |

Kooveen naiset kesälomille

Share |
30.03.2017

Kooveen naisten pukukopissa oli ennen kolmatta puolivälieräpeliä erittäin latautunut ja positiivinen tunnelma. Pelillisesti ottelun parhaat hetket osuivat toiseen erään ja kolmanteen erään tultaessa oli kaikki yhä mahdollista, tilanteen ollessa 4-2. Mutta ote tuntui kirpoavan heti erän aluksi vihellettyyn rangaistukseen. Classic teki ylivoimamaalin perään parissa minuutissa vielä kaksi maalia lisää. Kooveen Kristiina Tarkiaiselle tilastoitiin 28 torjuntaa, Classicin Laura Loisalle 12. Kooveelaisista tehokkain oli Oona Kauppi (1+1). Classicin ykköskentällinen oli pelissä pitelemätön, se teki maaleista seitsemän. Eliisa Alanko 4+0, Hanna Sipiläinen 1+3, Ella Alanko 1+2. Näillä tilastoilla Classic selvitti voittamattomana tiensä Naisten salibandyliigan välieriin.

”Classicin ykköskenttä oli maalinteon lisäksi murskaavan vahva muutenkin pallollisessa tekemisessä. Kun on iso liuta valmiita aikuispelaajia ja maajoukkuepelaajia, niin pitäähän sitä olla ihan hirveän monessa asiassa parempi kuin A-juniori-ikäiset pelaajat. Kyllä silloin on valmiimpaa fysiikkaa ja kokemusta tällaisista sarjoista,”  Kooveen päävalmentaja Tiina Röning muistuttaa.

Classicin kolmannen erän rynnistys sai alkunsa Kooveelle heti erän alkuun vihelletystä rangaistuksesta. Vaikka rangaistukset tuntuivat vierasjoukkuetta kannattajineen hieman tuskastuttavankin, ei siitä ole voiton – tai tasaisen taistelun – karkaamisen syyksi.

” No ei se mihinkään jäähypenkille kadonnut, kyllä se ihan pelaamalla hävittiin. Mutta kyllä se vähän sitä tunnelmaa latisti ja sitä parasta taisteluvirettä vei,” Röning toteaa.

”Se ylivoimamaali vähän latisti meidän fiilistä ja uskoa siihen, että sieltä vielä noustaan. Minun näkemykseni mukaan siitä olisi voinut vielä nousta, mutta siihen olisi pitänyt uskoa ja tehdä tosi kovasti töitä. Kyllähän sen näki, että kaveri sai vähän draivia siitä, kun he pystyivät tekemään yhden heti erän alkuun”, kapteeni Henna Haverinen sanoo.

32911717373_cf4ca1b6ee_h.jpg

Eteenpäin on kuitenkin menty, jos päävalmentajaa on uskominen. Esimerkiksi fysiikassa Classiciin verrattuna.

”Aikaisemmin olemme jääneet kuin akat tappelussa näissä kaksinkamppailuissa. Tahto ei loppunut, mutta usko varmaan sitten kuitenkin tämän tason vastustajaa vastaan. Pitäisi olla hirveän optimistinen, että uskoisi jostakin 7–2:sta nousevansa. Se on aika inhimillistä. Tahto pelata hyvin, tahto tehdä oikeita asioita, tahto taistella kunniakkaasti – se on tosi korkealla tässä joukkueessa,” Röning kiittää suojattejaan.

 ”Kopissa oli tosi hyvä taistelufiilis, kaikki kyllä uskoivat ja halusivat tehdä tästä hyvän pelin. Me pelasimme kaksi erää tosi hyvin, harmi tuo viimeinen erä,” Haverinen sanoo.

 ”Harmi, että menetimme jossakin vaiheessa muutamia pisteitä, mutta sille ei voi enää mitään. Mielestäni kuitenkin ansaitsimme tämän pudotuspelipaikan. Kausi oli hitusen ailahteleva, mutta pelasimme tosi hyvin joukkueena. Mielestäni se oli se kaikista tärkein juttu,”  kapteeni Henna Haverinen korostaa.

”Muistan, mikä oli tilanne vuosi sitten tänä päivänä. Muistan sen matkan, mitä kevät, kesä ja syksy oli – millaisesta tilanteesta joukkue rakennettiin ja millaisen työn tämä joukkue on tehnyt. Tässä ei välttämättä tuloksella mitata sitä, mikä on tärkeintä – nuoren joukkueen kasvua ja oppia. Uskon, että ensi kaudella tullaan näkemään tällä kaudella tehdyn työn hedelmät,” päävalmentaja Tiina Röning päättää.

Kooveen naiset kiittävät kaikkia joukkueen faneja, sponsoreita ja vapaaehtoisia taustapuurtajia. Ensi kaudella näette sisukkaan ja taistelutahtoisen joukkueen ja pääsette nauttimaan upeista peliesityksistä uudessa kotihallissa!

33568941102_e4b518c3b4_h.jpg

 

TILASTOT Classic - Koovee

N1ILOn Classic - Koovee -pelin haastattelussa Tiina Röning ja Henna Haverinen

Esa Takalon ottelukuvat

__________________________________________________

Teksti: Koovee naiset edustus mediatiimi

Radio N1ILO: Kimmo Pitkänen

Kuvat: Esa Takalo

16.10.2017Kooveen naiset jatkoon Suomen Cupissa
13.10.2017Miehet Esport Oilersin kimppuun lauantaina
03.10.2017Syysloman leiritoimintaa AutoCenterAreenalla
02.10.2017Tampereen salibandyemännyys toistaiseksi Classicille
28.09.2017Koovee Salibandy hakee rakennustiimiä!
28.09.2017Raportti Akatemian B-tyttöjen karsinnasta SM-sarjaan - Akatemian sarjat käyntiin
27.09.2017Koovee-päivää vietettiin lauantaina
25.09.2017Kooveen naisten kotiavausviikonlopusta täysi pistepotti
23.09.2017Draamaa miesten kotiavauksessa: Jatkoajalla tappio
23.09.2017Miehillä edessä kiireinen viikonloppu

Siirry arkistoon »