Share |

SPT-salibandyn kauden 2016-2017 päätösturnaus Oulussa 6.-7.5.

Share |
09.05.2017

Koovee - TPS Valkoinen 5-0 (2-0, 3-0)

Kauden päätösturnaus ja joukkue matkusti sitä pelaamaan Ouluun. Viikonlopun ensimmäinen peli oli TPS Valkoista vastaan. Aikaisemmin pelit ovat päättyneet voittoon ja tasapeliin. 

Ensimmäinen erä ehti vanheta vain 16 sekuntia, kun Janne täräytti ensimmäisen maalin Junnun hyvästä syötöstä. Siitä jatkui Kooveen pyöritys, sillä TPS jäi heti alusta lähtien ns. telineisiin. Reilun kolmen minuutin kohdalla Junnun hienon yksilösuorituksen jälkeen peli oli 2-0. Näillä lukemilla erätauolle. 

Toisen erän alussa, parin pelatun minuutin jälkeen Janne sai karvattua pallon vastustajalta ja laukoi kohti maalia. Pallo kimposi vastustajasta ja Junnu ehätti ripariin ensimmäisenä pökäten pallon maaliin. Koovee pääsi pelaamaan täysin omaa peliään ja kolme minuuttia myöhemmin Janne toi pallon ylös ja tehtaili seuraavan maalin. Peli pyörii ja joukkue pelaa yhtenäisesti. Ajassa 23.34 Koovee saa maalin edestä vaparin ja valmennus ottaa aikalisän. Nopea kuvion suunnittelu, jokaiselle omat paikat ja pallo peliin. Kuvio toimii hyvin, vaikka maalia ei vielä tullutkaan. Minuuttia myöhemmin sama tilanne, eikä vieläkään osu ihan kohdilleen. Janne hakee kimmonneen pallon omalta kenttäpuoliskolta muiden tehdessä tilaa blokaten vastustajat ja näin syntyy loppulukemat 5-0. 

Pisteillä Janne 3+1 ja Joona K. 2+1. Sekä kauden ensimmäisen nollapelin pelannut Jenna. 

TPS Musta - Koovee 9-1 (7-0, 2-1)

Päivän toinen peli oli TPS Mustaa vastaan. Aikaisemmat pelit ovat päättyneet selviin tappioihin, joten tähänkin peliin lähdettiin altavastaajan roolista.

Pelin juoni oli hyvin pitkälti se, että TPS vei ja Koovee yritti pysyä mukana. Ensimmäinen turkulaisten maali syntyi 41 pelatun sekunnin jälkeen. Peli pyöri Kooveen alueella lähes koko ajan ja se tietää lisää maaleja vastustajalle. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla tuli seuraava, ja vajaan kahden minuutin päästä kolmas. Koovee alkoi olla ahdingossa, kun omalta alueelta ei päästy pois vaikka pallo saatiinkin riistettyä vastustajalta. Tästä seurasi muutamia hölmöjä syöttöjä oman maalin edessä, joista turkulaiset rankaisivat armotta. Erätauolle lähdettiin tylyissä 7-0-lukemissa.

Tauolla muutama painava sana meidän pelitavasta ja kohti toista erää. Erän alkupuolella, parin minuutin pelin jälkeen TPS lisää johtoaan maalilla. Tästä aika tarkalleen kaksi minuuttia myöhemmin Janne ja Junnu tehtailevat kavennuksen. Kauaa ei sitä iloa riittänyt, kun TPS naulaa loppulukemat 9-1. Erän lopussa Koovee saa peitettyä pahimmat vetopaikkat sekä pääsee muutamiin vastaiskuihin, kuitenkaan maaleja saamatta. Tähän päättyi runkosarja ja huomenna jatketaan taistelua mitaleista!

Pisteillä Janne 1+0 ja Joona K. 0+1. 

Välierä TPS Musta - Koovee 7-2 (3-0, 4-2)

Uusi päivä, uusi mahdollisuus. Koovee raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon, joten päivä alkoi välieräpelillä sarjakärkeä TPS Mustaa vastaan. Eilinen tappio oli analysoitu ja joukkue aloittikin päivänsä pitkällä keskustelulla pukuhuoneessa. Siitä jatkettiin kentän laidalle ottamaan oikeasti lämpöjä sekä tuntumaa palloon, jotta oltaisiin kunnolla hereillä pelin alkaessa.

Ensimmäinen erä toi mukanaan tiukkaa puolustamista ja mahdollisuuksien mukaan vastaiskuja. Neljän pelatun minuutin jälkeen TPS sai hässäkän Kooveen maalille ja kaikkien sattumusten kautta pallo löytyy maalista, tämä merkitään omaksi maaliksi. Turkulaiset siis 1-0 johtoon. Pyöritys jatkuu ja Kooveen puolustus pitää. Janne onnistuu ryöstämään pallon ja on pääsemässä yksin läpi, jolloin TPS estää rikkeen arvoisesti ja vastustaja saa jäähyn. Rike oli sen verran suuri, että siitä määrätään myös rankkari, jota Janne pääsee vetämään. Harmillisesti pallo menee pikkuhiukan maalin ohi. Näin siis jäähy astuu voimaan ja Koovee ylivoimalle. Turkulaiset kuitenkin pelaavat erinomaista alivoimapeliä ja pitävät pallon itsellään. Maalikin on lähellä, mutta puolustus ja Jenna selvittävät tilanteen. Ylivoimalla siis ei tulosta. Erän loppupuolella TPS tekee kuitenkin hienon pyörityksen päätteeksi 2-0-maalin ja muutama minuutti tästä vielä 3-0. Näissä lukemissa erätauolle.

Toiseen erään ei olla ihan niin hereillä kuin ensimmäiseen ja TPS tekee maalin. Puolitoista minuuttia tästä tilanne on jo 5-0. Nyt selkeästi Koovee taittuu ja muutaman minuutin sekavan pelaamisen jälkeen pallo kaivetaan taas omasta maalista. Sitten Janne löytää jostain tilaa ja pääsee vetopaikalle, ja tekeekin kavennusmaalin. Tästä Koovee saa lisää puhtia ja pallo pyörii välillä myös turkulaisten kenttäpuoliskolla. Vielä ei lisämaaleja synny, vaan TPS nappaa pallon itselleen. Oivallisesti kuitenkin Osku, joka pelaa ensimmäistä turnaustaan, saa turkulaisten syötön katki ja löytää Jannen, joka kaventaa jälleen! TPS kuittaa tämän maalin vain 10 sekuntia Kooveen kavennusmaalista ja naulaa loppulukemat 7-2. Näin siis TPS Musta finaaliin ja Koovee pronssipeliin.

Pisteillä Janne 2+0 ja Osku 0+1. 

Pronssipeli HOS Juniors - Koovee 5-1 (1-0, 4-1)

Kauden viimeinen peli tällä kaudella oli, ensimmäistä kertaa Kooveen historiassa, pronssipeli. Tähän oli koko kausi tähdätty ja nyt oli mahdollisuus se tavoite saavuttaa. Vastaan tasainen ja meille mieluinen HOS Juniors, heidän kanssaan on pelattu äärimmäisen tasaisia pelejä läpi kauden. 

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Molemmat joukkueet pääsivät pitämään palloa, vaikkakin peli hieman kääntyi HOSsille erän edetessä. Reilun 10 minuutin pelin jälkeen HOS niittasi ensimmäisen maalin, siitä huolimatta peli säilyi tasaisena lopun erää. Erätauolle siis kutkuttavassa helsinkiläisten 1-0-johdossa.

Toinen erä ja peli pysyy alussa yhtä tasaisena. Kolmen minuutin puurtamisen jälkeen HOS lisää johtoaan maalilla, mutta seuraavassa aloituksessa Veikko antaa pallon Jannelle, joka täräyttää maalin. Vain 6 sekuntia ehti HOS nauttia kahden maalin johdosta! Peli alkaa kääntyä helsinkiläisille Kooveen kavennuksesta huolimatta. Pitkä viikonloppu ja edellisen pelin hyvä lataus vaikuttaa suuresti siihen, että Koovee ei jaksa täysin keskittyä kaikkiin kentän tapahtumiin. Tämän tietenkin kokenut junnujoukkue hyödyntää tekemällä viiteen minuuttiin kolme maalia. Erän loppusekunnit Koovee yrittää vielä kaunistella lukemia tuloksetta. Pronssin vie tänä vuonna HOS Juniors. 

Pisteillä Janne 1+0 ja Veikko 0+1.

Kausi 2016-2017 päättyy Kooveen neljänteen sijaan. Kehitystä on tapahtunut myös tällä kaudella ja siitä osoituksena tiukat pelit varsinkin HOS Juniorsien kanssa. Olemme nousseet haastamaan tosissamme kärkipään joukkueita. Vielä ei tällä kaudella ihan ylletty mitaleille, mutta saimme kuitenkin mahdollisuuden pelata niistä! Kausi lähenee loppuaan ja pian on aika kääntää katseet kohti ensi kautta, mutta sitä ennen on edessä ensi viikon reenit. 

08.06.2018Salibandykerhoihin ilmoittautuminen NYT KÄYNNISSÄ
19.06.2018Kooveen pelaajia opiskelijoiden MM-kisoihin
14.06.2018 12:00Tomi Aaltonen ja Petteri Puustinen vahvistamaan Kooveeta
24.05.2018Miesten kausikortti enää viikon ajan 39 euron tarjoushintaan, naisten kausarikampanja käyntiin!
21.05.2018Oletko kiinnostunut pelaamaan miesten 2 tai 3 -joukkueessa
11.05.2018Sopimusuutisia: Alkki, Nieminen, Saari sekä yhdeksän nuorta lupausta
09.05.2018Salibandyjaoston vuosikokous 23.5.2018 klo 16.30
08.05.2018Naiset uudella valmennuksella kohti uutta kautta
08.05.2018Pelaajahaku käynnissä ikäkausijoukkueisiin
07.05.2018 15:00Ruokostenpohja, Segerman ja Suomalainen jatkavat Kooveessa

Siirry arkistoon »