Share |

Naisten liigajoukkue 2017-18

Share |
07.06.2017

Kooveen naisten liigajoukkue on harjoitellut jo hyvän tovin yhdessä uutta kautta ajatellen. Pelaajien nimiä on tiputeltu pitkin kevättä ja nyt joukkueen runko onkin kasassa. Toki opiskelupaikkojen varmistuminen saattaa muuttaa hiukan kokoonpanoa kesän aikana. Naisten mediatiimi haastatteli joukkueen päävalmentaja Tiina Röningiä ja sai katsauksen joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen.

”Olen tyytyväinen meidän joukkueeseen, jossa runko koostuu meidän omista junioreista, jotka odotetusti alkavat kasvaa aikuisten mittoihin fyysisesti ja pelillisesti. Istuimme talvella tiimin kanssa alas ja mietimme, mitä toivomamme vahvistukset tähän pohjaan olisivat ja teimme listan, mitä pelaajan mukana kentälle pitäisi tulla. Listassa oli muutamia kriteerejä: syntynyt vuosina 90-96, urheilullisuutta ja fyysisyyttä, selkeitä profiilipelaajia (rightin hyökkääjä, aikuismaalivahti, maaliruisku, sytyttäjä jne). Kun toiveet oli määritelty, oli helppo lähteä keskustelemaan mahdollisten uusien pelaajien kanssa ja kiinnittää heitä mukaan oman junnujunan jatkoksi. Täytyy sanoa, että jo nyt jokainen tulija on tuonut jotain edellä kuvattua lisäarvoa yhteiseen tekemiseen. Joukkueen ei tarvitse olla smurffilauma samanlaisine ominaisuuksineen, olennaista on se, että jokaisella on annettavaa yhteiseen prosessiin ja se on rakentavaa.” Tiina pohtii joukkueen rakentamista.

Kesällä valmistuva, hyvät harjoitus- ja peliolosuhteet tarjoava AutoCenter Areena nostaa hymyn päävalmentajan kasvoille:  

”Olen tyytyväinen myös siitä suunnasta, mihin hommat naisten joukkueen taustoilla ovat menossa. Uusi halli helpottaa harjoittelua ja auttaa meitä keskittymään tekemiseen, urheiluun. On todella siistiä päästä omaan kotiluolaan ja alkaa viettämään siellä yhteistä aikaa pelin ja sportin ympärillä.”

19024673_10154857870264472_433949473_o.jpg

Röning ei halua nostaa esille yksittäisiä nimiä joukkueesta. Joukkueena mennään ja tehdään, kaikkien pelaajien tuodessa siihen mukaan oman henkilökohtaisen osaamisensa ja persoonansa.

 ”Joukkue ei ole pelkästään ne nimet, jotka luetellaan pelaajaluettelossa, vaan se on tarina, yhteinen tekeminen ja oleminen, ne kokemukset, joiden kautta peli ja asenne urheiluun on opittu. Tämä side on meillä vahva ja taatusti vahvistui vaikeuksien myötä viime kaudenkin aikana. Se huokuu myös pelaajien kommenteista. Selvittiin yhdessä läpi vaikeiden vaiheiden, tehtiin pettymyksenkin hetkillä hartiavoimin hommia ja tultiin taatusti talvesta vahvempina ja kokeneempina ulos. Yhdessä. Se on sitten se henkinen pääoma, mitä ensi kaudella ulosmitataan.”

 

Tulevan kauden suhteen Tiina näkee tärkeimpänä asiana kovan työnteon hyvällä ja iloisella asenteella:  

”Näissä ennakkojutuissa kaikki menevät kesällä kovaa ja useimpien valmentajien mielestä tekeminen on kaikilla hyvän näköistä. Minulla ei ole tästä poikkeavaa sanottavaa. Harjoittelu on tällä hetkellä kovemmalla tasolla kuin se on koskaan minun Koovee -historiani aikana ollut. Joukkue puristaa illasta toiseen toinen toisistaan ja itsestään kovaa tekemistä ulos. Silti ilo ja välittäminen on läsnä. Minulla ei vielä ole ensi kaudelle muita tavoitteita, kuin että tämä tekemisen taso säilyy ja kehittyy, rakkaus lajiin säilyy ja vahvistuu jokaisella pelaajalla ja että pelaajat kehittyvät niin, että itsekin kokevat, kuinka työteko kannattaa. Näitä tavoitteita voidaan mitata sitten testituloksilla, pisteillä, ilmapiirillä tai menestyksellä. Joka tapauksessa meidän kaltaisessa joukkueessa kova ja laadukas työ tuo edelleen kehitystä – ja vain ja ainoastaan kehitys tuo menestystä. Oli se sitten itse kullekin mitä hyvänsä. ”

19024842_10154857865839472_351296689_o.jpg

 

Kooveen naisten sopimustilanne 7.6.2017

 

Pelaajat:

Aaltonen Sara

Aho Tuulia

Hapuoja Emmiina

Haverinen Henna

Hietanen Senni

Homi Johanna

Huotari Ellinoora

Kauppi Oona

Kauppi Veera

Keinänen Henriikka

Laakso Noora

Lintula Juulia

Männistö Elisa

Puolakka Hanna

Rantanen Emma

Ruostila Jemina

Ruostila Julia

Ruusiala Martta

Salmela Roosa

Silvennoinen Pauliina

Taponen Emma

Tyrmi Elvira

Vallenius Mia

Viteli Marianne

Vähälä Milla

 

Päävalmentaja Tiina Röning

Valmentaja Kim Takala

Fysiikkavalmentaja Jari Halonen

Maalivahtivalmentaja Olli Tuomarla

Joukkueenjohtaja Elina Palonen

________________________________________

Teksti ja kuvat: Koovee naiset mediatiimi

19.03.2018Miehillä toinen playout-ottelu tänään AutoCenter Areenalla
15.03.2018Viikonvaihteen peleihin mahtavia lipputarjouksia
14.03.2018Kooveen valmennusasiaa videomuodossa
12.03.2018PSS vei runkosarjan kolmospaikan
10.03.2018Tiukan taistelun jälkeen playout-pelit odottavat
10.03.2018Runkosarja päättyy, isot panokset pelissä
06.03.2018Valmentajahaku käynnissä
05.03.2018A-pojat jatkaa pudotuspeleihin erinomaisen runkosarjan jälkeen
05.03.2018Pisteet Turkuun, taistelu jatkuu
04.03.2018Miesten pistejahti jatkuu TPS:ää vastaan

Siirry arkistoon »